Volvo Trucks

België

×

Een didactische Volvo Truck voor Autotech (Forem)

Groupe Dupont, de Volvo Trucks-dealer voor Henegouwen, heeft zojuist een gloednieuwe FH trekker afgeleverd aan Autotech in Houdeng-Goegnies ... die nooit zal rijden. Het is inderdaad een didactische FH, bedoeld voor het Forem trainingscentrum gespecialiseerd in voertuigonderhoud. Werkzoekenden zullen zich vertrouwd kunnen maken met het onderhoud en de reparatie van hoogtechnologische vrachtwagens.
Volvo Trucks

“Autotech maakt deel uit van het netwerk van 24 door Forem gecoördineerde opleidingscentra. Sommige zijn gespecialiseerd in voertuigonderhoud - zoals Luik, Spa-Francorchamps of Houdeng-Goegnies - maar de laatste is de enige die zich richt op vrachtwagens ", legt Isabelle Delbecque, hoofd van Autotech, uit.

Mechaniekers voor vrachtwagens, landbouwmachines en technische apparatuur zijn schaars. Het opleiden van werkzoekenden in deze beroepen is echter niet eenvoudig vanwege de behoefte aan een werkplaats en geschikt lesmateriaal. "Autotech heeft een werkplaats, drie nieuwe en gebruikte vrachtwagens en educatief materiaal - motoren en versnellingsbakken los van de truck - speciaal aangepast voor de opleiding van vrachtwagentechniekers", zegt Isabelle Delbecque. Deze vrachtwagens zijn nooit geregistreerd: ze worden alleen gebruikt voor diagnostiek en interventies.

Mechanisch en elektronica
"Elektronica wordt steeds belangrijker in vrachtwagens. Een opleiding in mechanica moet daarom worden aangevuld met een opleiding in elektronica. We geven de voorkeur aan de meest moderne technologieën. Vandaar onze aankoop van deze educatieve Volvo FH, vergezeld van de levering van de meest complete technische documentatie en de opleiding door Volvo van onze trainers ", legt Isabelle Delbecque uit.

36 weken training
Twee van hen, Thierry Willen en Patrick Duhem, volgen momenteel cursussen bij Volvo Trucks. Ze identificeren de componenten waarop gefocust moet worden en bereiden de technische documentatie voor. "Ondertussen zullen we werkzoekenden in de komende weken bewust maken van het beroep van vrachtwagentechnieker en zullen we hen deze opleiding aanbieden. Deze start medio mei ”.
Een dergelijke training duurt 36 weken, inclusief 12 weken stage in een bedrijf. Ongeveer 10 mensen per jaar kunnen hiervan gebruik maken.

Opgeleid in de modernste technieken
'Het is belangrijk dat onze studenten de nieuwste technologieën kennen. Daarom heeft de educatieve Volvo FH een Volvo Dynamic Steering elektrisch stuur, actieve vering, ACC cruise control, camera's ter voorkoming van aanrijdingen, enz. », verklaart Ari Dupont, manager van Groupe Dupont.

"De opleiding van de twee trainers gaat daarom verder dan die in het algemeen gegeven wordt door Volvo Trucks Belgium, want naast diagnostiek en reparaties moeten ze zelfs ook weten hoe ze pech kunnen veroorzaken", zegt hij.

Volgens Ari Dupont is de levering van didactische FH aan Autotech ook gunstig voor zijn bedrijf. “Zelfs als er een tekort is aan vrachtwagentechniekers, toch willen we dat de kandidaat vertrouwd is met de modernste technieken. En in het geval van Autotech zijn we ervan verzekerd dat ze een hoog opleidingsniveau hebben. En een goede kennis van Volvo Trucks-technologie. Dit is een aanzienlijk bijkomend voordeel ", besluit hij.

Autotech (Forem)

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.