Volvo Trucks

België

×

FAQ Corona-virus: welke maatregelen neemt Volvo Trucks en hoe kunnen we u helpen?

Ú rijdend houden is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Daarnaast nemen we tijdens de Corona-crisis natuurlijk alle benodigde maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van u (onze klanten en chauffeurs) en onze medewerkers. U kunt bij uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks dealer terecht voor specifieke vragen per vestiging.
Volvo Trucks

Veelgestelde vragen

Ja, de werkplaatsen zijn weer open. Transport behoort tot een van de benoemde vitale functies binnen de maatschappij. U rijdend houden, is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Wij blijven u alrijd assisteren in geval van een panne, zowel nationaal als internationaal.
De Volvo Trucks-werkplaatsen beschikken over voldoende middelen om u te kunnen helpen. Neem contact op met uw werkplaats voor meer informatie.

Uiteraard nemen alle werkplaatsen preventieve maatregelen tegen het Corona-virus. Dit betekent:

 • Extra hygiënemaatregelen om het personeel en u (chauffeurs en klanten) te beschermen.
 • U wordt daarom niet meer toegelaten in de werkplaats (de truckstraten).
 • Voertuigen worden voor de aanvang van de werkzaamheden preventief ontsmet.
 • Klanten aan de balie te woord staan, blijft mogelijk, echter wij vragen u wel om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren.
 • Volgens de voorschriften van de FOD Volksgezondheid vragen wij u om bij koorts en/of lichte klachten niet naar de werkplaats te komen.

We doen alles wat in onze macht is om u te blijven ondersteunen. Prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks is dat wij u blijven assisteren in geval van een stranding, zowel nationaal als internationaal. Transport behoort tot een van de benoemde vitale functies binnen de maatschappij. Zonder transport staat alles stil.

In principe gaat uw onderhoudsbeurt gewoon door. Maar contacteer voor alle zekerheid uw werkplaats over een geplande afspraak. Omdat de transportsector een vitale sector voor de Belgische maatschappij is, blijven de essentiële diensten ter ondersteuning van deze sector doorgaan. We willen natuurlijk ons uiterste best doen om ongeplande stilstand te vermijden. Zonder transport staat immers alles stil!

 • We raden u aan om dagelijks uw truck te ontsmetten of minstens bij elke chauffeurswissel. Geeft extra aandacht voor de volgende elementen:
   Deurklinken en –bedieningselementen
   Instapbeugels
   Stuurwiel en stuurhendels
   Versnellingspook
   Veel gebruikte bedieningsknoppen instrumentenpaneel (radio/airco)
   Stoelbediening
   Tachograafbediening
 • Contacteer uw werkplaats voor advies over welke productie u het beste gebruikt. Bepaalde producten zijn niet geschikt en kunnen schade toebrengen.

 • In principe is het reinigen van de oppervlaktes voldoende. Bij langdurige blootstelling raden wij u aan om de cabine filters te vervangen en het airco systeem te laten reinigen met een virus dodend reinigingsmiddel.
 • Contacteer uw werkplaats voor meer informatie

 • Mocht een chauffeur wachten op een reparatie dan kan hij of zij wachten in de voor hem/haar aangegeven ruimte. Hierbij moet rekening worden gehouden met het hygiëne-protocol van de desbetreffende werkplaats. Daarnaast vragen wij chauffeurs om zich te houden aan de minimaal 1,5 meter afstand tussen personen.

Overleggen met contactpersonen van onze sales- of aftersalesafdeling zullen zoveel mogelijk via digitale kanalen of telefonisch worden uitgevoerd. Via deze communicatiekanalen zijn we ook altijd bereikbaar.

 • Indien u uw voertuig voor een langere tijd buiten gebruik stelt is het belangrijk om de volgende instructie te volgen:
   Zorg ervoor dat de batterijen volledig opgeladen zijn
   Zet de board computer UIT. Board computers kunnen de accu’s binnen enkele dagen geheel ontladen
   Zet de hoofdstroomschakelaar UIT of druk 2x op de afstand bediening sluiten.
  Het voertuig komt zo in functiemodus parkeren
   Laad de batterijen om de drie werken op met een externe acculader
   Ontkoppel eventueel de batterijen:
  • Zet de hoofdschakelaar uit
  • Wacht 30 seconden
  • Maak de minkabel los van de accu
  • Rij het voertuig om de 6 weken warm (op bedrijfstemperatuur) en activeer alle functies en componenten (stuurinrichting, bedieningen, remmen enz.) tijdens het rijden.
 • Deze instructie geldt voor diesel of CNG voertuigen. Voor LNG voertuigen, gelieve uw werkplaats te contacteren

De keuringcentra worden aangestuurd door de gewesten (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) en de regels verschillen sterk. Contact uw werkplaats, zij kunnen u het best hierover adviseren

De wereldwijde truckindustrie en haar toeleveranciers hebben hun activiteiten beperkt. De reden hiervoor zijn de maatregelen die landen hebben genomen om de verspreiding van het Corona-virus te vertragen. Als gevolg hiervan is de verkoopstart van onze nieuwe truckmodellen (Volvo FH, FH16, FM en FMX) uitgesteld tot september. De huidige modellen blijven het hele jaar verkrijgbaar. Wilt u meer informatie? Laat dan uw contactgegevens achter zodat wij u z.s.m. persoonlijk kunnen informeren.

De fabriek van Volvo Trucks in Oostakker bij Gent heeft de productie eind april 2020 weer opgestart, weliswaar met een aangepaste organisatie. 
De  logistieke diensten en het onderdelendistributiecentrum zijn nooit gestopt met werken.