Volvo Trucks

België

×

Pâquet: Van F88 naar FH Dual Clutch in 47 jaar

Philippe en Quentin Pâquet zijn de tweede en derde generatie van het Belgische familiebedrijf dat steeds meer marktsegmenten inpalmt. En Volvo Trucks en zijn concessiehouder Garage Arnould zijn de partners sinds 1963 die ze nodig hebben.
Volvo Trucks

“In 1968 nam mijn vader Charles een bedrijf uit 1963 over dat landbouwproducten vervoerde voor de Société Coopérative Agricole de la Meuse (SCAM) en de Tiense Suikerraffinaderij. En die bedrijven zijn nog altijd klant bij ons.” Zo vat Philippe Pâquet de ontstaansgeschiedenis van Pâquet et Cie samen. Zijn woorden bewijzen dat het bedrijf uit Achêne focust op partnerschappen en lange termijn.
Het bedrijf groeide door intelligent in te spelen op opportuniteiten. In 1975 laadde Charles Pâquet zijn eerste opdracht voor de Tiense Suikerraffinaderij met een kraan … En zo begon ook zijn activiteit van grondwerken. Philippe Pâquet ging in 1984 bij het bedrijf aan de slag en zette de diversifiëring door: een eerste vrachtwagen met laadbak en kraan in 1986, een eerste container met aanzuigsysteem voor voedingsstoffen begin jaren 90 … Philippe Pâquet: “In die tijd waren er maar weinig transporteurs die zulke opdrachten uitvoerden. De klanten vielen ons in de schoot. Tegenwoordig is er meer concurrentie, maar we zijn erin geslaagd om onze klanten aan ons te binden, vooral dankzij onze gekwalificeerde personeelsleden op wie we echt kunnen rekenen.”

In 1998 werden de activiteiten opgesplitst. Philippe is verantwoordelijk voor het transport. De transportactiviteiten groeien, vooral dan het containervervoer. Philippe:
“De activiteiten met laadbakken met kraan en het containertransport zorgen voor een mooi evenwicht verspreid over het hele jaar. Maar onze voorkeur gaat toch uit naar directe klanten.” In 2012 kwam zijn zoon Quentin in de zaak. In 2017 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouw op een industrieterrein met businesscenter in Achêne, ideaal gelegen op 1 km van de E411. In 2014 diversifieerde het bedrijf nog verder, met soms heel gerichte investeringen. Een voorbeeld is de Ropabietenoogster die de aarde van de bieten verwijdert voor ze worden geladen op vrachtwagens met oplegger. Een indrukwekkende machine die maar weinig Belgische bedrijven in hun wagenpark hebben.

Kwaliteit en goede restwaarde
Vanaf de eerste F88 in 1963 bleef Pâquet et Cie altijd trouw aan Volvo Trucks. Philippe Pâquet: “Én aan Garage Arnould! Mijn vader kocht destijds al vrachtwagens bij Omer Arnould. Vandaag beheerst ook Stéphane Arnould het vak tot in de puntjes.” Hoewel het 47 km rijden is naar Garage Arnould en Pâquet et Cie een groot deel van het onderhoud zelf uitvoert, is de kwaliteit van de service dé reden waarom Philippe Pâquet Volvo Trucks trouw blijft: “De kwaliteit van de Volvo-producten, het imago van het merk en de blijvend hoge herverkoopwaarde trekken me telkens weer over de streep. De kwaliteitsvolle afwerking van elk detail, de innovaties en de verbeteringen in het comfort: dat is waarom onze chauffeurs zo graag met een Volvo rijden.” Philippe merkte overigens meteen op dat de eerste FH’s met de D13D motor – de I-Shift Dual Clutch en I-See – merkelijk minder verbruiken.


PÂQUET ET CIE IN EEN NOTENDOP
ACTIVITEITEN: graanvervoer in vrachtwagens met laadbakken (50% van de omzet), TP-laadbakken (30%), platte laadbak met kraan (10%), containers (5%), containerverhuur, sneeuwruimers, …
HOOFDZETEL: industriezone van Achêne
PERSONEEL: 27 werknemers, van wie 23 chauffeurs
WAGENPARK: 29 voertuigen, waarvan 90% Volvo Trucks
www.paquetcie.be

Pâquet & Cie

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.