Volvo Trucks

België

×

Stookolieleverancier Comfort Energy koopt 50 Volvo Trucks bakwagens

Volvo Trucks België levert momenteel aan Comfort Energy de laatste exemplaren van een grote bestelling van 50 vrachtwagens gespreid over twee jaar. Deze investering kadert in het permanent vernieuwen van de vloot.
Stookolieleverancier Comfort Energy koopt 50 Volvo Trucks bakwagens

Comfort Energy, met hoofdzetel in Hasselt, is de grootste onafhankelijke verdeler van stookolie in België. Het bedrijf, dat intussen meer dan 40 jaar bestaat, heeft 14 eigen opslagplaatsen verspreid over de verschillende provincies. Om het land overal te kunnen bedienen, steunt het ook op 45 lokale partners die onder de vlag van Comfort Energy rijden. Op deze manier staan ze overal dicht bij klant.

“Onze vloot bestaat uit 200 ADR voertuigen. Het overgrote merendeel bestaat uit bakwagens met een tankopbouw voor de distributie van stookolie, van benzine en diesel. De rest zijn trekkers met tankopleggers en aanhangwagens. Aangezien de tankopbouw zeer specifiek en dus vrij duur is, zijn enerzijds een piekfijn onderhoud en anderzijds een verantwoordelijk gebruik vanzelfsprekend”, zegt David Delellio, business unit manager van Comfort Energy.

Chauffeurs in de watten gelegd 
“Met de twee meest recente bestellingen bij Volvo Trucks – 20 en 30 stuks – was het de bedoeling om de laatste Euro4-vrachtwagens versneld uit circulatie te halen. Bijkomend wilden we onze chauffeurs in de watten leggen. Zij rijden elk met hun eigen vrachtwagen. Met deze exemplaren van een premiummerk willen we bijdragen tot hun comfort en hun veiligheid. Zij waarderen het, want op hun beurt onderhouden ze hun truck met de grootste zorg”, zegt Delellio nog. ”Heel belangrijk, onze vrachtwagens zijn immers het uithangbord van Comfort Energy!”

“Alle bakwagens van de laatste bestelling zijn bijna klaar. Ze zijn weliswaar nog niet allemaal in dienst, want ze worden eerst nog opgebouwd met de tank en de nodige  uitrustingen”, vertelt Marc Paesen, van de Limburgse Volvo Trucks-dealer Paesen Trucks. “Tegen de zomer zullen ze allemaal rijden”, voegt David Delellio toe.

Hoofdzakelijk FM bakwagens
“De bakwagens zijn hoofdzakelijk Volvo FM’s 6x2 van 380 of 430 pk. Er is ook een tiental FM vierassers met tridem bij. Bij de bestelling waren er ook nog enkele trekkers, van het type FH 460”, legt Marc Paesen uit. Hij benadrukt dat de samenwerking voor de inzet van de voertuigen tussen Comfort Energy en Paesen Trucks uitstekend verloopt. David Delellio sluit zich hier volledig bij aan.

Stookolieleverancier Comfort Energy 

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.