Volvo Trucks

België

×

Ekotrax neemt twee superuitgeruste Volvo Trucks FH LNG-trekkers in gebruik

Ekotrax uit Sint-Katelijne-Waver heeft twee FH 460 LNG in gebruik genomen. Het familiebedrijf koos voor vloeibaar aardgas o.a. door de lage CO2-uitstoot. “De transportsector heeft vaak een negatief imago op gebied van klimaat. Wij willen die perceptie helpen ombuigen”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx.
Ekotrax neemt twee superuitgeruste Volvo Trucks FH LNG-trekkers in gebruik

Ekotrax beschikt over 10 eigen trekkers (allemaal Volvo Trucks) en 30 opleggers. Zij worden ingezet voor het vervoer van verse levensmiddelen (groenten en fruit, maar ook melkproducten en vlees), bloemen en planten, farmaproducten, enzovoort onder gecontroleerde temperatuur (van -25 tot +25°C). Dat Koen Dierckx bij de laatste aankoop voor LNG kiest, ligt in het verlengde van zijn permanente zoektocht naar innovatieve transportoplossingen en nieuwe technologieën. Dat leverde Ekotrax in 2019 trouwens de Truck ICT Award op.

“De eerste ervaringen met de twee FH 460 LNG zijn uitstekend”, zegt Koen Dierckx. “De chauffeurs zijn enthousiast over de rijprestaties en leerden bovendien zeer snel vooruit te denken. Ze moeten het tanken namelijk meer op voorhand plannen dan gewend”.

Klimaatvriendelijke truck
Ekotrax gebruikt de LNG-trekkers vooral in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. “Zowel op de as Sint-Katelijne-Waver/Frankrijk als de as Sint-Katelijne/Duitsland zijn er voldoende LNG-tankstations beschikbaar. Ook in Frankrijk is het netwerk steeds dichter”, voegt Koen Dierckx toe.

De investering in een LNG-trekker is groter dan in een dieseltruck, maar dankzij de stimulansen van de Vlaamse overheid, de Maut-voordelen in Duitsland en de gunstige prijs van het gas verdient die zichzelf terug. “Maar ik besliste vooral om voor LNG te gaan om minder afhankelijk te zijn van de traditionele energie – diesel, dus – en om te vernieuwen. Wij schuwen de meerkost niet om de perceptie om te buigen dat een truck niet klimaatvriendelijk zou zijn. Een truck op LNG stoot 15 à 20% minder CO2 uit dan een truck op diesel”, klinkt het nog.

Superuitgerust
“De trekkers die Ekotrax in gebruik nam zijn bijzonder goed uitgerust. Ze hebben eigenlijk bijna ‘alles erop en eraan’: aluvelgen, lederen zetels, verstelbaar stuur, LCD-scherm en ga zo maar door”, zegt Giovanni Van Looy, account manager bij Volvo Truck Center. Koen Dierckx wil hiermee zijn chauffeurs ook extra in de watten leggen: “Goede en trouwe chauffeurs verdienen het om met de beste trucks te mogen rijden”, besluit hij.

Ekotrax

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.