Volvo Trucks

België

×

Gentse Volvo vrachtwagenfabriek gaat batterijpacks assembleren voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Group

Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De logische volgende stap is dan ook het zware gamma uitbreiden met elektrische Volvo vrachtwagens. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan assembleren. Powertrain Production in Zweden is proceseigenaar, de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek zal de batterijpacks bouwen voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van Volvo Group.
Gentse Volvo vrachtwagenfabriek gaat batterijpacks assembleren voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Group

De komende jaren zal Volvo Trucks zijn gamma verder elektrificeren. Hiervoor werd een alliantie afgesloten met Samsung SDI die de modules (= cluster van batterijcellen) zal aanleveren.

 

Als eerste stap zal Powertrain Production in Skövde (Zweden) de prototypes bouwen. Eens die op punt staan zal er samengewerkt worden met de Gentse vrachtwagenfabriek om een batterijpack afdeling in Gent te introduceren. Hier zal namelijk de volledige productie van de batterijpacks voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Groep gebeuren.

 

Koen Knippenberg, een trotse directeur van de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek, ziet in dit project een nieuwe uitdaging:

Deze beslissing is goed nieuws voor de verdere verankering van Volvo Trucks in Gent. De productie van de batterijpacks is een nieuwe activiteit die we in Gent zullen starten, vergelijkbaar met de introductie van het Volvo Fitting Center(*) in 2008, een volledig zelfstandige afdeling naast de assemblage-activiteiten. Ook nu weer speelt de centrale logistieke ligging van de fabriek in ons voordeel.
Een projectgroep zal deze beslissing  in detail uitwerken. Met deze investering brengen we immers een compleet nieuwe technologie in onze fabriek. Een boeiende uitdaging!”

 

*In het Fitting Center worden banden en velgen tot wielen gefit voor eigen productie maar ook voor levering aan de vrachtwagenfabrieken in Zweden, Rusland en Frankrijk en aan de bus fabrieken in Zweden en Polen.  

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.