Volvo Trucks

België

×

Grote deal: Italiaanse transporteur koopt 1.000 Volvo-trucks met de nieuwste brandstofbesparende technologie

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met de nieuwste brandstofbesparende technologie, I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.
Grote deal: Italiaanse transporteur koopt 1.000 Volvo-trucks met de nieuwste brandstofbesparende technologie

 

Lannutti Group is actief in acht Europese landen met een vloot van 1.800 vrachtwagens. De beslissing om te investeren in 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks werd genomen na een uitgebreide brandstoftest van een jaar, waarbij de nieuwe Volvo FH uitgerust met I-Save werd vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. Het resultaat was een verbluffende brandstofbesparing van 10 procent in vergelijking met een gelijkwaardige standaardtruck. *

 

“Het principe van vlootvernieuwing voor ons bij Lannutti Group is om prioriteit te geven aan voertuigen met een lage uitstoot. Naast betrouwbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor ons om het gewicht van de truck zo laag mogelijk te houden om een ​​hoog laadvermogen mogelijk te maken en het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Na de positieve testperiode hebben we besloten dat alle nieuwe Volvo-trucks I-Save-trucks moesten zijn ”, zegt Valter Lannutti, CEO van Lannutti Group.

 

De I-Save-versie van de Volvo FH combineert een extra brandstofzuinige motor met brandstofbesparende functies die het brandstofverbruik verlagen bij langeafstandstransporten - zonder afbreuk te doen aan de rijeigenschappen. Ze zijn ook uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Changing Support en Driver Alert Support, die ongevallen helpen voorkomen.

 

“We sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om onze chauffeurs een veilige en comfortabele werkplek te bieden, maar het is ook een manier om onze leveringen te beveiligen. Gelukkig zijn de meeste ongevallen klein. Desalniettemin hebben de vrachtwagens vaak reparaties nodig en is het kostbaar als een vrachtwagen out of business gaat. Al met al denk ik dat de extra veiligheidssystemen een goede investering zijn ”, zegt Valter Lannutti.

De bestelling van 1.000 Volvo FH met I-Save zal in 2021 en 2022 aan Lannutti worden geleverd.

 

“We hebben een lange en betrouwbare zakelijke relatie met de Lannutti Group en ik ben er echt trots op dat ze hun vertrouwen in Volvo stellen en dat ze de uitstekende brandstofprestaties van onze I-Save-trucks bevestigen. Dit is even belangrijk voor het klimaat als voor onze klanten ”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

 

Feiten

Elke functie van I-Save is ontworpen om brandstofkosten te verlagen.

Inbegrepen in de Volvo FH met I-Save:

• D13TC (Turbo Compound) 460 pk (2600 Nm) of 500 pk (2800 Nm) motor

• Zeer zuinige achterassen

• Uitschakeling bij stationair draaien van de motor

• I-Cruise met I-Roll, dat de snelheid aanpast om het brandstofverbruik laag te houden

• Stuurbekrachtigingspomp met variabele cilinderinhoud

• Bijgewerkt I-See

• Bijgewerkte I-Shift met geoptimaliseerde software voor de lange afstand

* vergeleken met standaard Volvo FH met Euro 6 step C-motor.

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.