Volvo Trucks

België

×

Het logistieke bedrijf Girteka koopt 2.000 Volvo-vrachtwagens

Girteka Logistics, een van Europa's toonaangevende logistieke bedrijven, heeft besloten te investeren in niet minder dan 2.000 van de nieuwste generatie Volvo FH-trucks. Meer veiligheid, meer chauffeurscomfort en een lager brandstofverbruik behoren tot de verwachte voordelen van deze grote vlootvernieuwing.
Het logistieke bedrijf Girteka koopt 2.000 Volvo-vrachtwagens

Girteka Logistics, gevestigd in Litouwen, heeft 15.000 vrachtwagenchauffeurs en 8.000 vrachtwagens en exploiteert een uitgebreid netwerk in Europa en Rusland.

Zorgen voor hoogwaardige service over lange afstanden, brandstofzuinigheid, veiligheid en chauffeurscomfort zijn topprioriteiten voor Girteka Logistics en daarom de belangrijkste redenen achter de beslissing om te investeren in 2.000 nieuwe Volvo FH-trucks.

“De nieuwe Volvo FH optimaliseert de inzetbaarheid en brandstofzuinigheid en biedt de chauffeur tegelijkertijd een geweldige werkomgeving. Met deze investering dragen we bij aan meer veiligheid op de weg en verminderen we ook de uitstoot, dankzij de uitstekende brandstofefficiëntie. We zijn erg blij om samen te werken met Volvo Trucks op weg naar nul ongevallen en minder impact op het milieu ”, zegt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics.

Volvo Trucks heeft onlangs een compleet nieuwe reeks zware vrachtwagens gelanceerd, waaronder het vlaggenschip voor langeafstandstransporten: de Volvo FH. Onder de updates zijn een nieuwe bestuurdersinterface, optionele adaptieve grootlichtkoplampen voor meer veiligheid en een lager brandstofverbruik.

Bovendien combineert de I-Save-versie van de Volvo FH een extra brandstofzuinige motor en geavanceerde brandstofbesparende functies, waardoor de nieuwste I-Save-versie de brandstofkosten met wel 10 procent kan verlagen. * Van de 2.000 bestelde nieuwe vrachtwagens door Girteka zullen een groot deel I-Save-vrachtwagens zijn.

"We hebben de Volvo FH met I-Save getest en het grote potentieel voor brandstofbesparing ontdekt, wat goed is voor zowel het bedrijf als het klimaat", legt Edvardas Liachovičius uit.

Girteka Logistics ziet de mega-investering als een logische voortzetting van een uitstekende 15-jarige relatie tussen de bedrijven, een mening die Volvo Trucks zeker deelt.

“We hebben een lange en vruchtbare relatie met Girteka Logistics en zijn erg trots op hun beslissing om te investeren in onze nieuwe state-of-the-art zware vrachtwagens. Deze nieuwe generatie vrachtwagens verlaagt de uitstoot en tilt efficiëntie en rijervaring naar een nog hoger niveau. Ik kijk ernaar uit om samen met Girteka Logistics op weg te gaan naar duurzamere transporten, in alle opzichten ”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

Girteka Logistics financiert historisch gezien de meeste van hun Volvo-vrachtwagens met behulp van Volvo Financial Services en het merendeel van de 2.000 vrachtwagens die in de nieuwe deal zijn opgenomen, zullen dezelfde structuur volgen.

De productiestart van de nieuwe serie zware vrachtwagens van Volvo Trucks is gepland voor maart 2021 en de vrachtwagens zullen gedurende het jaar aan Girteka Logistics worden geleverd.

* Het verschil in brandstofverbruik wordt berekend door de kosten van diesel en AdBlue te vergelijken voor I-Save: de nieuwe generatie Volvo FH met D13TC Euro 6 step D inclusief het brandstofpakket voor lange afstanden, met de klassieke Volvo FH met D13 eSCR Euro 6 stap D zonder het brandstofpakket voor lange afstanden. Het werkelijke brandstofverbruik is afhankelijk van vele factoren, zoals het ervaringsniveau van de bestuurder, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificaties, de voertuigbelasting, de werkelijke topografie en de weersomstandigheden.

LINK naar de HR afbeeldingen.

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.