Volvo Trucks

België

×

Katoen Natie koopt 38 Volvo Trucks FH, waarvan 20 voor Joosen Transport

Katoen Natie heeft zopas de eerste exemplaren in ontvangst genomen van een serie van 38 Volvo Trucks. Van deze bestelling zijn 20 trekkers bestemd voor de containerdivisie Joosen Transport. De voertuigen worden gedekt door een Flexi Gold-contract, waarbij de onderhoudskosten per gereden kilometer aangerekend worden.

Katoen Natie beschikt over een vloot van maar liefst 550 trekkers. Ruim de meerderheid daarvan zijn Volvo Trucks. Omdat de trucks doorgaans op vrij korte afstanden worden ingezet en dus minder aan slijtage onderhevig zijn, worden ze na zes jaar vervangen. “Na een onderbreking van een jaar te wijten aan de coronacrisis hebben we opnieuw voertuigen besteld: 38 FH 420 trekkers van de nieuwe generatie. Een deel daarvan is een vlootuitbreiding”, zegt Tom Brouwers Purchase Engineer bij Katoen Natie.

 

Van deze aankoop zijn 20 voertuigen bestemd voor Joosen Transport, de Antwerpse containervervoerder die Katoen Natie een kleine twee jaar geleden overnam. “Wij blijven dus investeren in dit bedrijf. Voor het eerst zullen de trekkers trouwens in de kleuren van Katoen Natie rondrijden”, voegt Brouwers toe. De 18 andere trucks zijn bestemd voor de andere transportdivisies van Katoen Natie.

 

Katoen Natie opteerde terug voor FH’s van 420 pk en met Globetrotter-cabine. “Met 420 pk hebben we genoeg vermogen voor onze activiteiten – transport in de haven van Antwerpen en op korte afstanden – en verbruiken we minder. De motor heeft namelijk een zeer hoog koppel bij lage toeren: 2100 Nm bij 860 t/min. In principe hadden we met onze toepassingen voor de FM kunnen kiezen, maar wij opteerden bewust voor de FH. Het zijn immers niet enkel de machines maar vooral onze chauffeurs die het verschil moeten maken en met deze toptruck willen we dan ook de best mogelijke werkomgeving voor onze chauffeurs creëren”, legt hij uit.

 

“De FH’s zijn volledig geoptimaliseerd volgens de noden van Katoen Natie. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor het intuïtieve secundaire dashboardscherm, waarop de chauffeur de rij- en rusttijden, het verbruik en dergelijke meer kan opvolgen. Op termijn worden ook data uit de Trimble-app erin geïntegreerd”, zegt Pieter Thienpont, Director Vehicle Sales Volvo Trucks Belux.

 

Flexi Gold-contract

“Voor het onderhoud koos Katoen Natie voor een Flexi Gold-contract, een servicecontract op basis van gebruik waarbij de maandelijkse kosten worden afgestemd op de effectief gereden kilometers. Het is gebaseerd op realtime monitoring-technologie. De telematicagateway in de truck zorgt voor het aanleveren van de gegevens, zodat het atelier de toestand ervan kan opvolgen en het onderhoud beter afstemmen op het werkelijke gebruik. Katoen Natie is de eerste klant in België die dit nieuw type contract ondertekende”, voegt Pieter Thienpont toe.

“Bij een Flexi Gold ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud volledig bij de dealer. De uptime en inzetbaarheid zijn maximaal gewaarborgd. Voor Katoen Natie zijn dat belangrijke argumenten, want zo worden wij helemaal ontzorgd tegen de meest competitieve voorwaarden en kunnen wij ons dus volledig concentreren op onze kerntaak”, zegt Tom Brouwers tot slot.

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.