Trucks

×

Volvo Trucks stelt op IAA zijn visie voor naar emissie- en ongevalvrij transport

Volvo Trucks demonstreert zijn sterke positie inzake elektromobiliteit op de IAA Transportation, 's werelds belangrijkste vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek. Ook onthult de constructeur nieuwe veiligheidsoplossingen en de nieuwste technologie voor een koolstofvrij transport.
Het elektrische gamma van Volvo Trucks is het breedste in de sector, met drie modellen zware vrachtwagens die in Europa kunnen worden besteld.

Op de IAA Transportation voor bedrijfsvoertuigen, die van 20 tot 25 september 2022 plaatsvindt in Hannover, is ‘Towards Zero’ – nul emissies en nul ongevallen – het centrale thema.

Volvo Trucks presenteert zijn elektrische vrachtwagengamma – het meest uitgebreide in de sector – aan de hand van drie zware en twee middelzware vrachtwagens die in Europa kunnen worden besteld. Daarnaast showt de constructeur ook zijn diensten voor elektrische vrachtwagens, zoals rijbereik en routeplanning, laadoplossingen en financieringen. Bovendien demonstreert Volvo andere aandrijfoplossingen die transporteurs in staat stellen om heel wat vooruitgang te boeken op hun weg naar nuluitstoot.

“Samen met onze klanten en hun klanten streven we naar een emissievrije toekomst. We kijken ernaar uit om onze fantastische vrachtwagens en diensten te onthullen, waarmee transporteurs hun CO₂- uitstoot kunnen beperken en tegelijk een competitieve onderneming kunnen runnen. Ongeacht de aandrijving (elektrisch, gas of klassieke dieselmotoren) bieden we oplossingen om de energieefficiëntie te verhogen en de ecologische voetafdruk te verkleinen,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Op het vlak van veiligheid toont Volvo Trucks onder meer zijn nieuwe veiligheidssysteem die helpt om voetgangers en fietsers te beschermen. Dat systeem omvat een dubbele radar aan elke kant van de vrachtwagen, evenals cameraondersteunde functies.

Volvo Trucks stelt tevens verscheidene vrachtwagens ter beschikking voor testritten buiten de expohallen, waaronder de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Daarnaast zullen ook andere vrachtwagens zoals de Volvo FH met I-Save, de Volvo FM LNG en de Volvo FH16 voor de zwaarste transportopdrachten, te zien zijn in de tentoonstellingszone buiten.

 

LINK naar hogeresolutiefoto

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 13 countries across the globe. In 2021 approximately 123,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.