Trucks

×

Volvo Trucks verhoogt rijgemak en efficiëntie voor zijn stadsvrachtwagens

De Volvo's FL en FE, die het meest worden gebruikt voor distributie in steden en stedelijke gebieden, hebben nieuwe, geactualiseerde versnellingsbakken gekregen die een betere efficiëntie en een soepeler rijgedrag bieden.
Volvo Trucks verhoogt rijgemak en efficiëntie voor zijn stadsvrachtwagens
Om het rijgedrag te verbeteren en te optimaliseren, hebben zowel de Volvo FL als de FE verschillende rijmodi gekregen: economy, performance en off-road.

De Volvo FL is een klein en wendbaar lid van het Volvo Trucks-gamma en biedt met zijn gloednieuwe achttrapsautomaat (twee versnellingen meer dan het vorige model) een brandstofbesparing tot 4 procent.

 

“Met de nieuwe versnellingsbak kunnen we ook in stilstand over een volledige aftakas (power take-out) beschikken, waardoor hij veelzijdiger wordt: ideaal voor kipwagens, zoutstrooiers, sneeuwploegen en tal van vergelijkbare activiteiten,” aldus Kenneth Ackerberg, Product Manager voor de Volvo FL en FE.

 

Ondertussen heeft de grotere Volvo FE dezelfde vernieuwde I-Shift-versnellingsbak als de zwaardere Volvo Trucks-modellen, waardoor schakelovergangen tot 30 procent sneller verlopen.

 

De nieuwe manier waarop de I-Shift-versnellingsbak met de motor communiceert, tilt het rijgemak naar een gevoelig hoger niveau. De update omvat een sneller geactiveerde koppeling, wat zich vertaalt in een kortere koppelonderbreking. Dat maakt de schakelovergangen ook soepeler, voor een harmonieuzere rijervaring.

 

“Door sneller te schakelen verloopt het schakelen bovendien efficiënter. Stadsritten met veelvuldig stoppen en vertrekken brengen heel wat schakelovergangen met zich mee. De verbetering zal dan ook merkbaar zijn en op prijs worden gesteld door de bestuurder,” gaat Kenneth Ackerberg verder.

 

Drie verschillende rijmodi om het rijgedrag te optimaliseren

Om het rijgedrag van de Volvo FL en FE te optimaliseren, zijn er drie verschillende rijmodi: economy (zuinigheid), performance (prestaties) en off-road (terrein). Elke modus wordt geselecteerd door een toets op het dashboard in te drukken, die vervolgens wordt weergegeven op het instrumentenbord.

 

“Om brandstof te besparen start de vrachtwagen altijd in de eco-modus en biedt hij de eco-roll-functie tijdens het rijden. De performance-modus is echter gemakkelijk toegankelijk met een simpele klik. Ook hebben we een terreinmodus toegevoegd omdat deze vrachtwagens ook gebruikt kunnen worden voor lichte bouwopdrachten”, besluit Kenneth Ackerberg.


De offroad-modus biedt betere prestaties bij lage snelheden om het rijden veiliger te maken, met een betere controle en een minder stresserende ervaring op slechte wegen.

LINK naar hogeresolutiefoto's.

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 13 countries across the globe. In 2021 approximately 123,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.