Volvo Trucks

België

×

DHL en Volvo Trucks starten nieuwe emissievrije samenwerking met bestelling voor 44 elektrische vrachtwagens

Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de overstap naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL wil zijn transitie naar zware elektrische vrachtwagens intensiveren door in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens in te zetten op Europese routes.
DHL en Volvo Trucks starten nieuwe emissievrije samenwerking met bestelling voor 44 elektrische vrachtwagens
Een belangrijke factor in de beslissing van DHL om sneller over te schakelen op emissievrije voertuigen is de positieve ervaring die het bedrijf heeft met het gebruik van een elektrische Volvo-truck in Londen.

De geplande bestelling omvat 40 elektrische vrachtwagens van het model Volvo FE en Volvo FL, die zullen worden gebruikt om pakjes te leveren in de stad. De specifieke landen en routes moeten nog worden bepaald. Elektrische vrachtwagens voor langere routes vallen ook onder het toepassingsgebied en DHL heeft beslist om Volvo-vrachtwagens te gebruiken voor regionaal transport, te beginnen met vier Volvo FM Electric-vrachtwagens in het VK.

 

De eerste vrachtwagens zijn al besteld, zes door DHL Parcel UK en twee door DHL Freight. Dit zal resulteren in een jaarlijkse besparing van bijna 600 ton CO2 en bijna 225.000 liter diesel voor Deutsche Post DHL Group.

 

"We engageren ons om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar groene en duurzame oplossingen en onze langetermijndoelstelling van netto-nuluitstoot tegen 2050 te bereiken. Als logistieke dienstverlener is de omschakeling van ons wagenpark een belangrijke hefboom om ook op de weg CO2-uitstoot te vermijden. Verschillende van onze divisies zullen dan ook baat hebben bij deze overeenkomst met Volvo Trucks”, aldus Pablo Ciano, Executive Vice President for Corporate Development bij Deutsche Post DHL Group.

 

Een belangrijke factor bij de beslissing van DHL om de overstap naar emissievrije voertuigen op te drijven, is de positieve ervaring die DHL sinds november 2020 heeft opgedaan met het gebruik van een elektrische Volvo-vrachtwagen in Londen. Die stond in voor leveringen over de laatste kilometer in de winkelbuurt van West End. Het was de allereerste volledig elektrische zware vrachtwagen voor commerciële doeleinden die werd gebruikt voor stedelijke logistiek in het Verenigd Koninkrijk.

 

“DHL is een belangrijke wereldwijde logistieke dienstverlener, die zich inzet om zijn impact op de klimaatverandering te verminderen. Samen kunnen we een positief verschil maken en ik ben er trots op dat we in de geest van partnerschap zullen werken om onze wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen te bereiken, zodat we onze klimaatimpact kunnen beperken”, aldus Roger Alm, President bij Volvo Trucks.

 

De samenwerking omvat de invoering van nieuwe Volvo-technologieën en gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van elektrificatie. De overeenkomst omvat ook een analyse door Volvo Trucks van de transportactiviteiten van DHL, met als doel een succesvolle implementatie van op maat gemaakte elektrische transportoplossingen.

 

Volvo Trucks voert de Europese markt voor zware volledig elektrische vrachtwagens aan met een marktaandeel van 42% in 2021. Al in 2019 startte Volvo Trucks als een van ‘s werelds allereerste vrachtwagenmerken met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Het bedrijf heeft elektrische vrachtwagens geleverd aan een brede waaier van klanten in Europa, Noord-Amerika en Australië.

 

LINK to high resolution images

LINK to related press release

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 13 countries across the globe. In 2021 approximately 123,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.