Trucks

Volvo Trucks levert eerste FH Electric aan Bakker Belgium

Bakker Belgium voerde vandaag hun eerste rit uit voor Delhaize met hun nieuwe Volvo FH Electric.
Eerste Volvo FH electric operationeel binnen de retail sector.
Bakker Belgium, dat deel uitmaakt van Greenyard, heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric.

Bakker Belgium, dat deel uitmaakt van Greenyard, heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. Die zal voortaan ingezet worden om jaarlijks 18 000 000 kg fruit en groenten te leveren in het distributiecentrum van Delhaize in Zellik. Met deze belangrijke stap naar een duurzamere toekomst zal Bakker Belgium jaarlijks 58 ton minder CO2 uitstoten.

 

Gedreven door de duidelijke ambitie om hun ecologische voetafdruk voortdurend te verkleinen, identificeerden zowel Bakker Belgium als Delhaize een aanzienlijk voordeel in de 60 km lange route tussen het distributiecentrum van Bakker Belgium in Boom en dat van Delhaize in Zellik. Beide organisaties investeerden in laadinfrastructuur op beide locaties.

 

"Een gedeelde visie om zero emissie na te streven en de wil van alle spelers in de waardeketen om dit te bewerkstelligen, heeft geleid tot de levering van deze Volvo FH Electric aan Bakker Belgium. In deze energietransitie is de samenwerking in de ganse waardeketen van cruciaal belang als we sneller vooruit willen in onze ambitie naar zero emissie,” aldus Frank Kimpe, Managing Director Volvo Trucks Belux.

 

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. De transitie naar elektrische voertuigen wordt geleid door Europa en Noord-Amerika, waar de doelstellingen nog hoger liggen. Zo ligt het streefcijfer in Europa momenteel op zo'n 70 procent van alle nieuwe vrachtwagens die in 2030 worden verkocht.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Greet Borremans, tel. +32 2 4825261, e-mail
greet.borremans@volvo.com