Trucks

Tijd om uw tachograaf te vervangen!

Als gevolg van de nieuwe EU-wetgeving zijn alle vrachtwagens en bussen die grensoverschrijdend transport uitvoeren verplicht om uitgerust te worden met een nieuwe slimme tachograaf van de tweede generatie.
Upgrade van tachograaf
Zo bespaart u een extra werkplaatsbezoek en verliest u minder tijd.

Vanaf 21 augustus 2023 is het gebruik van de nieuwe slimme tachograaf reeds verplicht gesteld voor alle nieuwe vrachtwagens en bussen met een gewicht van meer dan 3,5 ton.

 

Om te voldoen aan deze wettelijke vereisten moeten alle niet-slimme analoge of digitale tachografen vervangen zijn tegen eind 2024. Daarnaast dienen alle slimme tachografen van de eerste generatie tegen augustus 2025 geüpgraded te zijn.

 

Als u uw vrachtwagen wilt voorzien van een slimme tachograaf van de tweede generatie, adviseren wij u om contact op te nemen met de customer service representative van uw lokale Volvo Trucks dealer bij het plannen van uw volgende onderhoudsbeurt. Onze ervaren monteurs zullen de installatie en kalibratie van de nieuwe tachograaf uitvoeren in onze werkplaats. Op deze manier bespaart u een extra bezoek aan de werkplaats en minimaliseert u de tijd die u verliest.

 

Voor meer informatie over de upgrade van uw tachograaf kan u hier terugvinden: Aanpassen aan de nieuwe tachograafwetgeving van de EU