Trucks

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen.
Volvo breidt zijn assortiment biodiesel-aangedreven vrachtwagens uit.
Volvo Trucks breidt zijn gamma uit dat is aangepast voor biodiesel.

Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast voor biodiesel B100 uit. Dit is opnieuw een stap in lijn met de strategie van het bedrijf om de klimaatimpact van zijn vrachtwagens te verminderen. Volvo Trucks heeft een van de breedste assortimenten hernieuwbare brandstofopties in de industrie, waaronder biodiesel, HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) en biogas. B100 is nu beschikbaar voor een ruime selectie van motoren in de Volvo FL, FE, FM, FMX, FH en FH16 modellen.

 

"Onze klanten vragen om oplossingen om hun koolstofemissies te verminderen en hernieuwbare brandstoffen zijn een aantrekkelijke optie - het is eenvoudigweg een efficiënte manier om CO2 van transport hier en nu te verminderen", zegt Jan Hjelmgren, Hoofd Product Management en Kwaliteit, Volvo Trucks, en gaat verder: "Als wereldwijde vrachtwagenfabrikant moeten we voor een breed scala aan transportbehoeften en marktomstandigheden zorgen, daarom investeren we niet alleen in nieuwe technologieën, maar ook in oplossingen die transport op korte en lange termijn decarboniseren".

 

Tot 70% lagere CO2-uitstoot

De "van bron tot wiel" CO2-reductie bij het gebruik van biodiesel ligt tussen 30% en 70% in vergelijking met traditionele dieselbrandstof, afhankelijk van het type grondstof dat wordt gebruikt om de brandstof te produceren.

 

Volvo's huidige assortiment middelzware en zware vrachtwagens wordt vandaag aangeboden met aandrijflijnen die draaien op diesel, biodiesel, HVO, CNG (Compressed Natural Gas), LNG (Liquified Natural Gas), Bio-CNG, Bio-LNG en elektriciteit.

 

De verbrandingsmotor, aangedreven door hernieuwbare brandstoffen, is een van de drie pijlers in de decarboniseringsstrategie van Volvo Trucks, waarbij de andere twee batterij-elektrisch en brandstofcel-elektrisch zijn. Deze strategie ondersteunt het doel van het bedrijf dat alle verkochte Volvo-vrachtwagens tegen 2040 netto nul emissies moeten hebben.

 

Biodiesel - feiten

• De beschikbare Volvo-vrachtwagenmodellen gecertificeerd voor biodiesel B100 zijn de Volvo FL, FE, FM, FMX, FH en FH16 modellen met bepaalde varianten van de 5-, 8-, 13- en 17-liter dieselmotoren - de beschikbaarheid van varianten verschilt per markt - zie link naar de truckbuilder-tool hieronder*.

• Een gecertificeerd model voor biodiesel betekent ook dat aan de Euro 6-vereisten is voldaan. • Biodiesel is een niet-fossiele brandstof afkomstig van plantaardige oliën (bijv. koolzaadolie) en is relatief eenvoudig te produceren.

• Biodiesel staat ook bekend als Fatty Acid Methyl Ester (FAME) volgens de standaard EN14214.

• Alle dieselmotoren van Volvo Trucks zijn ook gecertificeerd om op HVO100-brandstof te draaien. HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) is in feite een biobrandstof die kan worden gemaakt van een reeks materialen zoals plantaardige oliën, maar ook afvalproducten.

 

*Details kunnen bekeken worden in de online truck builder tool van Volvo Trucks.

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.