Volvo Trucks

België

×

De ultieme truck voor lange afstanden

VOLVO FH MET I-SAVE

De Volvo FH I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, en dat met uitstekende rijeigenschappen. Hoe verder u rijdt, hoe meer u bespaart en hoe winstgevender uw activiteiten zijn.

Volvo FH met I-Save combineert onze D13TC-motoren met het Fuel-pakket*. Dit kan uw brandstofkosten tot 7% ** verlagen. Bovendien kunt u met I-Save langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen, wat bijdraagt aan een soepeler, stiller rijgedrag. U kunt ook een snellere koppelrespons van de aandrijflijn verwachten. Met I-Save is het heerlijk rijden.

Geef uw productiviteit een boost

De D13TC-motor produceert 300 Nm meer koppel bij lage toeren. De truck hoeft minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: u bespaart brandstof zonder snelheid te verliezen en u geniet van een soepeler rijgedrag. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, en dat merkt u vooral bij het oprijden van heuvels.

De D13TC-motor: meer efficiency en koppel

De D13TC is onze zuinigste motor tot nu toe. De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

* Het Fuel-pakket bevat I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationaal transport, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en servopomp met variabele opbrengst.

** D13TC Euro 6 stap D met het Fuel-pakket (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 stap D. Het daadwerkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van allerlei factoren, zoals het gebruik van cruise control, de actuele topografie, rijervaring van de chauffeur en weersomstandigheden.

BESCHIKBAAR VOOR DEZE TRUCKS

Haal alles uit uw brandstof

Uw dealer helpt u om het beste uit iedere druppel te halen.