Trucks

I-Save

I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, en dat met uitstekende rijeigenschappen. Hoe verder u rijdt, hoe meer u bespaart en hoe winstgevender uw activiteiten zijn. I-Save is beschikbaar voor de Volvo FH Aero en de Volvo FH en combineert onze D13-motor met turbocompound-technologie en het Brandstofpakket*.

Efficiënte technologieën combineren om brandstof te besparen

I-Save combineert de efficiënte D13-motor met turbocompound-technologie en de I-Shift-transmissie uitgerust met I-See. I-See optimaliseert de snelheid, het schakelen en het uitrollen voor de route die u gaat afleggen. Bovendien maakt I-Save ook gebruik van efficiëntere achterassen en andere energiebesparende onderdelen en software, gecombineerd om brandstof te besparen.

Brandstof besparen zonder snelheid te verliezen

De D13-motor met turbocompound-technologie produceert een 300 Nm hoger koppel bij lage toerentallen vergeleken met een D13-motor met hetzelfde vermogen maar zonder deze technologie. Dit betekent dat minder hoeft terug te schakelen en dat er minder brandstof nodig om een constante snelheid aan te houden op snelwegen. In combinatie met I-See maakt de motor het mogelijk heuvels en hellingen in een hogere versnelling te beklimmen. Zo bespaart u brandstof zonder verlies aan snelheid.

I-Shift voor internationaal transport

Omdat I-Shift met geoptimaliseerde software specifiek is ontworpen om efficiënt op snelwegen te rijden, kunt u brandstof besparen. In de Economy-modus wordt elke schakeling nauwkeurig getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

De energiezuinige motor

De D13-motor met turbocompound-technologie maakt in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1300 toeren. Kies tussen een vermogen van 420 pk, 460 pk en 500 pk.

I-See

I-See gebruikt kennis over de topografie, bochten, rotondes en verkeersinformatie op de route om de bewegingsenergie van de truck optimaal te gebruiken. Het systeem gebruikt een kaart met hoge resolutie voor exacte positionering. Als de cruisecontrol is geactiveerd, zorgt I-See voor de versnellingskeuze, het accelereren, het afremmen op de motor en het uitrollen om het brandstofverbruik zoveel mogelijk te beperken. Het is een essentieel onderdeel van het I-Save-pakket.


Lees meer over I-See 

Betere langeafstandsritten

I-Save is ontworpen om het verschil te maken in langeafstandstransport. Het zuinigere brandstofverbruik heeft rechtstreeks invloed op de bedrijfskosten. Bovendien zorgt I-Save ook voor een geweldige rijervaring met verbeterde rijeigenschappen. Meer koppel, een lager motortoerental en een stillere aandrijflijn zijn voordelen die de meeste chauffeurs op prijs stellen.

* Het Fuel-pakket bevat I-See, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en servopomp met variabele opbrengst.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.