Trucks

De ultieme truck voor lange afstanden

VOLVO FH MET I-SAVE

De Volvo FH I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, en dat met uitstekende rijeigenschappen. Hoe verder u rijdt, hoe meer u bespaart en hoe winstgevender uw activiteiten zijn.

Volvo FH met I-Save combineert onze D13TC-motoren met het Fuel-pakket*. Dit kan uw brandstofkosten tot 10% ** verlagen. Bovendien kunt u met I-Save langer rijden met een lager toerental en hogere versnellingen, wat bijdraagt aan een soepeler, stiller rijgedrag. U kunt ook een snellere koppelrespons van de aandrijflijn verwachten. Met I-Save is het heerlijk rijden.

Geef uw productiviteit een boost

De D13TC-motor produceert 300 Nm meer koppel bij lage toeren. De truck hoeft minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: u bespaart brandstof zonder snelheid te verliezen en u geniet van een soepeler rijgedrag. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, en dat merkt u vooral bij het oprijden van heuvels.

De D13TC-motor: meer efficiency en koppel

De D13TC is onze zuinigste motor ooit en is verkrijgbaar met een vermogen van 420 pk, 460 pk en 500 pk. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1300 toeren.

* Het Fuel-pakket bevat I-See op basis van kaarten, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en servopomp met variabele opbrengst.

** De claim voor brandstofefficiëntie wordt berekend door de kosten van diesel en AdBlue voor de I-Save D13TC Euro 6 Stap E-motor met het FUELECO+ pakket te vergelijken met de klassieke D13 eSCR Euro 6 Stap E-motor zonder de eigenschappen van het Fuel-pakket. Het werkelijke brandstofverbruik kan variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals de rijsnelheid, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificatie, voertuigbelasting, werkelijke topografie, de rijervaring van de chauffeur, voertuigonderhoud en weersomstandigheden.

Beschikbaar voor deze voertuigen

Haal alles uit uw brandstof

Uw dealer helpt u om het beste uit iedere druppel te halen.