Trucks

Subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Subsidie geldig tem 31/12/2020

Tot 100.000€ subsidie van de Vlaamse Overheid

Subsidie geldig tem 31/12/2020

Voor veilige en ecologische trucks, zowel nieuwe trucks als op naverkoop

  • Net als Volvo Trucks vindt de Vlaamse overheid veiligheid en milieu zeer belangrijk. Daarom geeft ze nu subsidies aan ondernemingen die investeren in een veilig en milieubewust transport van goederen over de weg.
  • Speciaal voor u hebben wij een aantal acties uitgewerkt die in aanmerking komen voor deze subsidie. Zo kunt u uw bestaande wagenpark veiliger en milieuvriendelijker maken, zonder zware kosten. De Vlaamse overheid subsidieert immers tot 80% van de aankoopprijs van de onderdelen.

Installeer I-See en rij nog zuiniger

I-See kent de hellingen van de weg verderop en geeft aan de motor en de I-Shift-transmissie door hoe de kinetische energie van de truck optimaal kan worden benut, zodat u tot wel 5% brandstof kunt besparen en uw CO2-uitstoot vermindert. Afhankelijk van uw I-Shiftmodel, kunt u voor slechts € 849 (na subsidie) I-See installeren.

 

Installeer camerasystemen

Met dode hoek camera's of een 360° zichtcamera (enkel bakwagens) kunt u perfect alles rond de truck zien, wat het risico op ongevallen verkleint en de veiligheid vergroot.  Voor slechts € 324 (na subsidie) kunt u camera's installeren (prijs afhankelijk van het type).

Update naar ACC - Adaptive Cruise Control

U kunt eenvoudig uw Volvo FM en FH (model na 2012) updaten naar Adaptive Cruise Control. Met ACC houdt uw truck automatisch afstand tov het voertuig dat voor u rijdt. Zo verlaagt u gevoelig het risico op ongevallen en staat uw chauffeur er niet alleen voor.  Voor slechts € 399 (na subsidie) kunt u de upgrade uitvoeren.

Installeer Trucknavigatie

Plan uw route op een slimme wijze zodat uw brandstofverbruik daalt en u meer tijd wint. De trucknavigatie houdt rekening met alle parameters van uw truck, zoals o.m. formaat en gewicht, kilometerheffing, ADR-informatie, ...  Voor slechts € 239 (na subsidie) kunt u trucknavigatie installeren.

Installeer aslastindicatie

Met de aslastindicator kunt u de belasting en de aslast heel gemakkelijk in de gaten houden. Dit zorgt dat het maximaal toegestane gewicht van een voertuigconfiguratie optimaal wordt benut en het gevaar voor overbelasting wordt verminderd.  Voor slechts € 409 (na subsidie) kunt u dit installeren.

Bandenspanning monitoringsysteem

Wist u dat iets simpels als de bandenspanning regel-matig controleren en op peil houden liters brandstof bespaart? Want lage bandenspanning beïnvloedt zeer sterk de levensduur en de slijtage van de banden. Met het Volvo Tyre Pressure Monitoring System worden de ventielen van de banden uitgerust met een sensor. De resultaten zijn zichtbaar in het dashboard.  Voor slechts € 799 (na subsidie) kunt u dit installeren.

Plaats een alcoholslot

U wilt zeker geen problemen met alcohol. Speel op veilig en installeer een alcoholslot in uw voertuig.  Voor slechts € 779 (na subsidie) kunt u een alcolock laten installeren.

Voorwaarden waaraan de onderneming moet voldoen:

• Minstens 1 motorvoertuig (voor goederenvervoer + 3,5 ton, ingeschreven in België)

• Een exploitatiezetel in het Vlaams Gewest (geen VZW, landbouw, etc)

• Voldoen aan de Europese de-minimisverordening

• Periode(factuurdatum): 1 januari 2017 t/m 31 december 2020

• Voertuig moet nog minstens 3 jaar in de onderneming blijven

• Max 100.000 euro per onderneming over de periode 2018->2020

• Max 5.000 euro per vrachtwagen.

• Minimaal 1.000 euro per steunaanvraag. 

 

Uitgesloten:

• rechtstreeks of onrechtstreeks voor 50% of meer gecontroleerd door overheid

• uitgaven of maatregelen voor voertuigen die minder dan drie jaar in de onderneming aanwezig blijven

• uitgaven voor maatregelen die wettelijk verplicht zijn

• uitgaven voor maatregelen die de homologatie van het voertuig wijzigen en waarvoor geen nieuwe goedkeuring is gekregen

• uitgaven die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven van de onderneming, niet-gespecialiseerde adviezen

• installatiekosten (subsidie enkel op de onderdelen)