Volvo Trucks

België

×

De nieuwe Volvo FMX, FH, FH16 en FM vormen samen “The Tower”

| 1 min. om te lezen | 1 min. om te lezen
De grootste lancering ooit van Volvo Trucks verdiende een grote aankondiging. In de film “The Tower” zien we de nieuwe Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16 en Volvo FM op elkaar gestapeld, met de president die er bovenop staat.

Meerdere trucks tegelijk lanceren is bijna ongezien in de trucksector. Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe modellen toont een opvallende film - die zich in het holst van de nacht afspeelt - alle vier de voertuigen in een spectaculaire toren van 15 meter en 58 ton. Naarmate de film zijn hoogtepunt bereikt, krijgen we Roger Alm, de president van Volvo Trucks, te zien, die boven op de toren staat.

“Dit is onze grootste lancering ooit bij Volvo Trucks. De nieuwe voertuigen zullen een enorme impact hebben op de winstgevendheid en het vermogen van onze klanten om te concurreren, zowel in het zakenleven als voor de beste chauffeurs. Ik ben gewend om aan het hoofd te staan, maar voor mij was het fotograferen van de trucktoren absoluut een ongebruikelijke dag op het werk”, vertelt Roger Alm.

De film werd eind 2019 opgenomen net buiten het Zweedse Göteborg, de thuishaven van Volvo. Zowel The Tower als de meeste visuele effecten zijn echt. 

“In wezen is The Tower mogelijk gemaakt dankzij de robuuste bouwtruck, Volvo FMX, en het nieuwe draaistel van 38 ton dat het gewicht van de andere voertuigen kan dragen. Ook een constante snelheid en koers waren vereist, wat werd bereikt dankzij de Volvo Dynamic Steering-technologie en een bekwame chauffeur”, zegt Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks en lid van het team achter The Tower.

Bekijk de film 'Achter de schermen' om te zien hoe The Tower is gemaakt.