Volvo Trucks

België

×

De verkoop begint in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg voor de nieuwe vrachtwagens van Volvo die het voor chauffeurs gemakkelijker maken om de juiste beslissingen te nemen

Het nieuwe gamma zware Volvo Trucks, is ontwikkeld om chauffeurs maximaal de kans te geven hun werk efficiënt, veilig en verantwoord uit te voeren. Alle modellen - de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX - hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentenpaneel dat de bestuurder in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines die de bestuurder meer ruimte en beter direct zicht geven.
Volvo's nieuwe vrachtwagens die het voor chauffeurs gemakkelijker maken om de juiste beslissingen te nemen
Het hele instrumentenpaneel is ontworpen om een ​​goed overzicht te bieden, zodat de bestuurder de informatie efficiënter kan beheren met minder stress

Bekwame chauffeurs die veilig en verantwoord omgaan met hun voertuigen, vracht en verkeerssituaties, zijn van onschatbare waarde voor elk transportbedrijf. Maar er is zware concurrentie om de beste chauffeurs aan te trekken. Met dit in gedachten heeft Volvo Trucks geïnvesteerd in de ontwikkeling van de chauffeursomgeving en chauffeursinterface in de nieuwe generatie trucks om een ​​werkplek te creëren die zo veilig, functioneel en comfortabel mogelijk is.

“Met onze nieuwe vrachtwagens komen we tegemoet aan de behoeften van zowel chauffeurs als transportbedrijven. Door klassieke Volvo-kenmerken zoals ergonomie, comfort en veiligheid verder te ontwikkelen en deze te combineren met nieuwe innovatieve technologie en design, hebben we de chauffeursomgeving nog aantrekkelijker en productiever gemaakt ”, zegt Peter Himpe, Managing Director Volvo Group Belgium.

 

Makkelijker om kostbare fouten te vermijden

Een nieuw 12-inch volledig digitaal instrumentenpaneel geeft de bestuurder snel toegang tot informatie die kostbare fouten helpt voorkomen. Zo worden rijtijden altijd weergegeven, waardoor het rijden gemakkelijker kan worden gepland en het risico op overtreding van de regelgeving wordt verkleind. Verkeersbordherkenning is een andere praktische functie die de bestuurder helpt te waarschuwen voor snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en wegtype.

Met vier selecteerbare weergaven kan elke bestuurder voor vertrek eenvoudig de inhoud en het uiterlijk van het hoofdinstrumentdisplay aanpassen. De Load-weergave biedt controle over het laadgewicht, het bruto voertuiggewicht en de asdruk per as. Voor vrachtwagens met een navigatiesysteem is de navigatieweergave met gemakkelijk te volgen kaarten de juiste keuze. Diegenen die willen dat hun instrumentenpaneel een klassieke Volvo-look heeft, kunnen de Home-weergave kiezen, terwijl diegenen die liever alleen essentiële informatie zien, de Focus-weergave kunnen kiezen.

Het hoofddisplay van het instrumentenpaneel kan worden aangevuld met een gemakkelijk te navigeren 9-inch secundair dashboardscherm voor het beheren van communicatie-, infotainment- en transportinformatie.

Voorbeelden van functies:

Mediaspeler voor audio-ervaringen via radio, Bluetooth of USB.

Communicatie met de mogelijkheid om twee mobiele telefoons te verbinden.

Toewijzing voor ondersteuning van chauffeurstijd, chauffeurscoaching, tachograafuitlezing op afstand en navigatie.

Voertuig inclusief parkeerklimaat, belastingsindicator, bandenspanningscontrole en aangepaste instelling van Volvo Dynamic Steering.

Andere functies zijn onder meer My Apps for Android Auto, dat apps van Android-telefoons weerspiegelt, en Driver Guide, een handboek met rijtips en informatie die is afgestemd op elke afzonderlijke truck. De functie is voorbereid op toekomstige updates en compatibel met andere apps dan van  Volvo Trucks, bijvoorbeeld van opbouwers.

Maximaal acht camera's kunnen eenvoudig worden aangesloten op het secundair dashboardscherm en vier cameraweergaven kunnen tegelijkertijd op het scherm worden weergegeven. De informatie op beide displays kan in meer dan 30 talen worden weergegeven. Het systeem kan meerdere persoonlijke instellingen tegelijk opslaan. Dit is handig als dezelfde truck door veel verschillende chauffeurs moet worden gebruikt, misschien uit verschillende landen.

 

Beter overzicht en minder stress

De functies van het instrument zijn eenvoudig te bedienen via nieuwe, intuïtief gegroepeerde bedieningsknoppen op het stuur, evenals vanaf het instrumentenpaneel en, in bepaalde markten, met spraakopdrachten. De functies van de zijweergave kunnen ook worden beheerd door het scherm rechtstreeks aan te raken.

Vrachtwagens met meer dan één aandrijfas krijgen een nieuwe anti-spincontrolefunctie om de chauffeur te helpen snel en gemakkelijk om te gaan met potentieel risicovolle verkeerssituaties, zowel tijdens het rijden op de weg als tijdens offroad-rijden. De bestuurder hoeft alleen maar aan een hendel te draaien om de differentieelvergrendelingen te activeren. De verhoogde tractie wordt weergegeven op het digitale instrumentenpaneel.

“Het hele instrumentenpaneel is ontworpen om een ​​goed overzicht te bieden, waardoor de bestuurder informatie intuïtief en efficiënt kan beheren met minder stress. Het instrumentenpaneel heeft een functioneel, robuust design van duurzaam materiaal met stabiele bekerhouders, royale opbergvakken en verschillende USB-oplaadpoorten ”, zegt Peter Himpe, Managing Director Volvo Group Belgium.

De Volvo I-Shift-pook heeft een nieuw design dat praktischer en ergonomischer is en zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de cabine. Ook de schakelprogramma's zijn ontwikkeld en omvatten nu economie, standaard en prestatie.

 

Nieuwe cabines die meer ruimte en beter zicht bieden voor Volvo FM en Volvo FMX

De Volvo FM en Volvo FMX hebben nieuwe cabines met tot wel één kubieke meter meer interieurvolume dan voorheen. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel, meer werkruimte en een duidelijk verbeterd direct zicht door onder meer een verlaagde deurlijn. Lage, brede instap met twee voetstappen met verbeterde antislip-eigenschappen en verlichting vereenvoudigt operaties op routes met frequente stops. Tijdens bouwwerkzaamheden is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat de chauffeur tot wel 50 keer per dag in en uit de cabine klimt.

Net als bij de Volvo FH en Volvo FH16, beschikt het bestuurdersgedeelte nu over een kantelfunctie op het stuurwiel voor een betere aanpassing van de rijpositie. Het onderste bed in de slaapcabine is hoger geplaatst dan voorheen, waardoor het comfortabeler zit en extra opbergruimte ontstaat. De dagcabine heeft ook een nieuw opbergvak van 40 liter met interieurverlichting.

Nieuwe, robuustere cabine-isolatie helpt koude, hitte en geluidsoverlast buiten te sluiten. Een sensorgestuurde klimaatunit met koolstoffilter zorgt voor een goede luchtkwaliteit, ook onder uitdagende omstandigheden.

 

Gerelateerde persberichten:

2020-02-27: Volvo Trucks lanceert nieuwe generatie zware vrachtwagens met focus op de bestuurder

2020-02-27: Volvo Trucks lanceert de nieuwe Volvo FH - Truck van de volgende generatie ontworpen met de chauffeur in gedachten

27-02-2020: Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FH16 - Een combinatie van comfort en kracht voor superieure productiviteit

27-02-2020: Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FM - Ontworpen om chauffeurs aan te trekken met een nieuwe cabine en beter zicht

2020-02-27: Volvo Trucks neemt zijn meest robuuste bouwtruck mee naar de toekomst met de nieuwe Volvo FMX

LINK naar afbeeldingen met een hoge resolutie:

https://images.volvotrucks.com/search?querylabel=Driver%20Interface&querystring=(%22%7Baf4b2e0c-5f6a-11d2-8f20-0000c0e166dc%7D:Categories%22%20%3F%20%22:4212:%22)

 

Link naar de website van Volvo Trucks: www.volvotrucks.com

Persbeelden en films zijn beschikbaar in de Volvo Trucks-foto- en filmgalerij op http://images.volvotrucks.coite

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.