Volvo Trucks

België

×

Elektrische vrachtwagens van Volvo getest bij extreem winterweer

Velen van ons hebben het meegemaakt: de batterij in de telefoon verliest stroom wanneer de blakende koude zich aandient. Om hetzelfde lot te vermijden, heeft Volvo Trucks zijn elektrische vrachtwagens getest bij extreem koud weer in de buurt van de poolcirkel. Het resultaat? Een functie om de batterijprestaties op peil te houden, zelfs wanneer de temperatuur ver onder nul is.

Jessica Sandström, SVP Product Management bij Volvo Trucks: “We hebben klanten over de hele wereld en onze vrachtwagens moeten overal presteren. Daarom zijn strenge klimaattests essentieel, ook voor ons elektrische gamma.”

 

Wat gebeurt er met een vrachtwagen op batterijen wanneer de thermometer -25 °C aangeeft en er een harde wind waait? Om daarachter te komen heeft Volvo Trucks wintertests uitgevoerd in het uiterste noorden van Zweden.

 

“Wanneer we onze vrachtwagens testen in het veld, dicht bij de poolcirkel in het noorden van Zweden, beoordelen we alle onvoorspelbare elementen van de natuur”, gaat Jessica Sandström verder. “Door de wind is er ijsvorming op de truck, wat ons de mogelijkheid biedt ervoor te zorgen dat alles correct presteert onder extreme omstandigheden. Onze tests hebben aangetoond dat onze elektrische vrachtwagens in deze echt koude omgevingen perfect te bedienen zijn.”

 

Een tastbaar resultaat van de wintertests is de nieuwe functie Ready to Run. Deze functie bereidt de vrachtwagen voor op de werkdag, indien nodig door voorverwarming of bij zeer warm weer, door de batterijen en de cabine van de vrachtwagen af te koelen. De optimale temperatuur voor de batterijen ligt rond +25° en de bestuurder kan de voorverwarming of -koeling gemakkelijk starten, vanop afstand via een app. 

 

Elektrische vrachtwagens zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing om de CO2-uitstoot te verminderen, maar tot nu toe vertegenwoordigen ze slechts een bescheiden percentage van de totale vrachtwagenmarkt. In Europa zijn dit jaar slechts een paar honderd volledig-elektrische vrachtwagens geleverd aan transporteurs.

 

“Wij zijn pioniers en hebben een leidende positie van ongeveer 40 procent van de Europese markt voor elektrische vrachtwagens. We hebben vandaag al elektrische vrachtwagens in serieproductie en leveren aan klanten in heel Europa en Noord-Amerika. Ons doel is dat 50% van onze totale vrachtwagenverkoop tegen 2030 elektrisch zal zijn”, besluit Jessica Sandström.

 

De volledige Ready to run functie zal beschikbaar zijn op de Volvo FH, FM en FMX Electric die worden gebruikt voor regionaal transport en lichte constructie.

 

Feiten over de elektrische vrachtwagens van Volvo:

 

·         Volvo Trucks heeft een gamma van zes volledig elektrische vrachtwagens, ontworpen voor uiteenlopende transportopdrachten.

·         De Volvo FH, FM en FMX Electric zijn zware vrachtwagens met een totaal brutogewicht van 44 ton. De verkoop in Europa loopt en de productie start in de tweede helft van 2022.

·         De serieproductie van de Volvo FL en FE Electric, voor distributie in de stad en afvalverwerking, ging in Europa van start in 2019.

·         De productie van de Volvo VNR Electric voor Noord-Amerika is in 2020 begonnen.

 

LINK naar de film over de Ready to run feature

LINK naar de HR afbeeldingen

LINK naar de website over electromobility

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.