Volvo Trucks

België

×

Volvo Trucks organiseert online evenement om de overgang naar elektrische vrachtwagens te versnellen

Volvo Trucks benadrukt het belang van een snelle transitie naar elektrisch transport door een wereldwijd online evenement te organiseren. Zo wil het merk uitleggen hoe de transitie verloopt en transportbedrijven inspireren om aan de slag te gaan.
volvo-trucks-hosts-on-line-event-to-speed-up-the-transition-to-electric-trucks
Emissievrij vervoer aanbieden zal cruciaal zijn om concurrentieel te blijven

Het wereldwijde online evenement zal niet alleen vaak gestelde vragen beantwoorden, maar ook de belangrijke zakelijke aspecten van de elektrische mobiliteit behandelen.

“Met dit initiatief willen we transporteurs en hun klanten aanmoedigen om hun eerste belangrijke stappen naar elektrische mobiliteit te zetten. Emissievrij vervoer aanbieden zal cruciaal zijn om concurrentieel te blijven”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volvo Trucks startte reeds in 2019 met de productie van elektrische vrachtwagens. Sindsdien is de strijd tegen klimaatverandering nog dringender geworden.

“We zijn de voorlopers in elektrisch transport en werken hard om deze broodnodige technologieverschuiving in gang te zetten. Nu veel stukjes van de puzzel samenkomen, kunnen meer transporteurs hun CO2-uitstoot drastisch verlagen. Op dit evenement zal worden uitgelegd hoe dat kan”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Naast Roger Alm, President van Volvo Trucks, en diverse bedrijfsexperts, zullen ook vertegenwoordigers van grote transportafnemers zoals Amazon en IKEA deelnemen, evenals leidinggevenden van de transportbedrijven DFDS in Europa en Manhattan Beer Distributors in de Verenigde Staten. Politieke aanmoediging kan een grote invloed hebben op de snelheid van implementatie en het evenement zal ook de aandacht vestigen op het enorme stimuleringsprogramma dat de Duitse overheid heeft opgestart om de elektrische mobiliteit tot een feit te maken.

Link naar evenement

Info over het evenement: datum en tijd: 12 oktober, 15:00 CET.

LINK naar meer info over electromobiliteit

LINK naar participerende bedrijven:

DFDS: https://www.dfds.com/en/about/sustainability/environmental-footprint

Amazon: https://www.aboutamazon.com/planet

IKEA: https://about.ikea.com/en/sustainability

Manhattan Beer Distributors: http://www.manhattanbeer.com/

NOW Gmbh (German incentive program): https://www.now-gmbh.de/en/funding/funding-programmes/climate-friendly-commercial-vehicles/

Voor meer informatie contacteer:

Greet Borremans
Email: greet.borremans@volvo.com
Tel: +32 (0)2 482 52 61

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware vrachtwagens. De klantenondersteuning wordt verzekerd via een wereldwijd netwerk van dealers met 2.300 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-vrachtwagens worden in 13 landen over de hele wereld geassembleerd. In 2020 werden wereldwijd ongeveer 94.000 Volvo-vrachtwagens afgeleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en scheeps- en industriële motoren. De Groep biedt ook complete oplossingen voor financiering en service. De missie van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.