×

GA VOOR ELEKTRISCH

Kiest u elektrisch voor uw transporttaken in de stad, zodat de steden stiller en schoner worden en u uw CO2-voetafdruk verkleint? Volvo Trucks is er om de transitie soepeler te laten verlopen. We zijn er om u bij elke stap te ondersteunen: van het bepalen van uw behoeften tot het creëren van een afgestemde oplossing om u op weg te helpen.

Bekijk onze trucks 

Lees de meest gestelde vragen 

Bekijk onze brochure over elektromobiliteit 

Compleet gamma voor werkzaamheden in de stad

Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric bieden we een complete reeks elektrisch aangedreven trucks voor werkzaamheden in de stad.

De trucks zijn geschikt voor distributie, afvalinzameling, bouwtransport en andere toepassingen in de stedelijke omgeving. Bij stedelijk transport en afvalinzameling ligt de nadruk meer op het transport van zware lading dan het afleggen van grote afstanden. De accucapaciteit kan worden eoptimaliseerd om een goed evenwicht te vinden tussen laadvermogen en actieradius. Dit vormt de basis voor  efficiënt en rendabel transport en zorgt ervoor dat de impact op het milieu wordt beperkt.

De Volvo FL en Volvo FE Electric zijn in diverse modellen verkrijgbaar voor verschillende transportopdrachten, bijvoorbeeld de Volvo FE met de Low Entry Cab. Die maakt in-en uitstappen makkelijker, vermindert de fysieke belasting en geeft de chauffeur een uitstekend zicht op het omringende verkeer.

Kijk! De Volvo Electric ontdekt Brussel

Geoptimaliseerd voor uw vereisten

Kiezen voor elektrisch is een investering voor de toekomst, zowel in financieel opzicht als voor uw imago. We beginnen altijd met een grondige analyse van uw behoeften om een compleet op u afgestemde oplossing te kunnen leveren. 

 

Duurzame oplossingen >

 

De trucks

Keuze uit twee volledig elektrische vrachtwagenmodellen. De compacte en wendbare Volvo FL Electric en de grotere Volvo FE Electric voor zwaardere en veeleisende opdrachten.

Uw ideale match

Met Volvo Trucks krijgt u de transportoplossing die is gemaakt voor uw specifieke transportbehoeften. En we stemmen die af op uw opdrachten en uw routes.

 

Stedelijk vervoer

Of u nu consumptiegoederen levert of materialen vervoert voor de bouw van de steden van morgen, dit kan nu op een aanzienlijk schonere en stillere manier. En op een manier die beter is voor het milieu en het imago van uw merk.

 

Vuilniswagens

Bij het ophalen van vuilnis verloopt het stoppen en wegrijden schoner en stiller als u dit elektrisch doet. Dat is goed voor uw medewerkers en de omgeving.

Elektrische heavy-duty voertuigen

Elektrische voertuigen voor middelzwaar gebruik

Leveringen daadwerkelijk van deur tot deur

Met een volledig elektrische truck krijgt de uitdrukking 'van deur tot deur' een geheel nieuwe inhoud. U komt dichter bij uw klanten en zorgt goed voor uw chauffeurs.

Er helemaal voor gaan

Slank uw logistiek af en open mogelijkheden voor nieuwe, efficiënte workflows. Met nul uitlaatemissies en minder lawaai kunt u de goederen ophalen en afleveren op plaatsen waar normale trucks niet kunnen komen. U kunt milieuzones in- en uitrijden. Rijd rechtstreeks binnen in magazijnen in plaats van buiten te moeten blijven. 

 

Laat zien hoe duurzaam u bent 

Wanneer u uw goederen aflevert, vertegenwoordigt u ook een merk. Iedereen weet dat transport van invloed is op het milieu. Grijp uw kans om de wereld te laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt, in elke stap van de toevoerketen. Bent u klaar om stelling te nemen?

Wat is uw oplossing?

Kies voor de wendbare en ongecompliceerde Volvo FL Electric of de grotere Volvo FE Electric met meer laadvermogen en een krachtigere aandrijflijn. Wat uw opdrachten en routes ook zijn, we vinden een geoptimaliseerde oplossing waardoor uw chauffeurs nog beter kunnen werken.

Lees de meest gestelde vragen

Lees het laatste nieuws over elektromobiliteit

Kiezen voor duurzaamheid

De keuze voor elektrisch betekent ook stiller en schoner rijden. Een groot voordeel als u in woonwijken en stedelijke omgevingen werkt. Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric krijgt u alles in één pakket.

Ideaal voor stoppen en wegrijden

Vergeleken met een traditionele truck is een volledig elektrische truck erg stil. Zowel tijdens het rijden als bij stilstand. Een elektromotor levert ook direct het maximale koppel, wat een uiterst soepele en naadloze afgifte van vermogen geeft. Dit is ideaal voor stoppen en wegrijden, wat kenmerkend is voor stedelijk vervoer. 

 

Betere werkomgeving

U merkt een groot verschil; zowel in de cabine als tijdens het werken rondom de truck. Het geluid en de trillingen in de cabine zijn veel minder. Het rijden verloopt echt soepel en zonder stress. Alles bij elkaar zorgen de stillere werking en de schonere lucht voor een betere omgeving voor uw medewerkers en de mensen op straat.

Stiller over de hele linie

Kiezen voor elektrisch betekent ook stiller werken. Het geluidsniveau van een elektrische truck die langs rijdt, ligt 10 dB lager dan van een traditionele truck. Voor het menselijk oor is dat de helft van het geluidsniveau. Bij stilstand is het geluid nauwelijks meetbaar. Stel je voor wat elektrificatie betekent voor de werkomgeving en de geluidsoverlast in steden.

Bekijk onze trucks

U wordt op en top ondersteund

Kiezen voor elektrisch is meer dan nieuwe trucks kopen. Alles begint met een analyse van wat u wilt bereiken.

 

Analyse van uw werkzaamheden

Hoe zien uw opdrachten eruit en wat zijn uw eisen? Welke goederen vervoert u en over welke afstanden? Hoe zit het met de vereisten aan capaciteit en het aantal stops? Waar gaat u rijden en wanneer? Hoe gedetailleerd is uw routeplanning? Zijn er oplaadpunten langs uw routes? We houden rekening met het gehele toepassingsgebied om de beste oplossing te kunnen bieden.

 

De trucks specificeren

Zodra we antwoorden hebben, kunnen we een oplossing opstellen voor uw behoeften. Hoe kunnen we voldoen aan uw behoeften voor laadvermogen en actieradius om een maximale efficiency te behalen? 

Bekijk onze trucks

Opladen

De actieradius en de oplaadmogelijkheden zijn waarschijnlijk uw grootste zorgen bij de keuze voor elektrisch. Een ingebouwde AC-oplader en een oplaadkabel worden meegeleverd, zodat u 's nachts kunt opladen. Voor snelladen is een extern oplaadstation vereist. Volvo Trucks werkt samen met leveranciers van laadstations om een infrastructuur voor opladen te verzorgen die aan uw behoeften voldoet.

 

Service

Elektrische trucks vragen om ander en minder frequent onderhoud dan traditionele trucks.  Er zijn wel andere functies die inspectie en onderhoud vereisen. Er zijn speciale onderhoudstechnici bij uw Volvo Trucks-dealer die zijn opgeleid om voor uw elektrische trucks te zorgen. 

 

Geavanceerd

Als u eenmaal heeft gekozen voor elektrisch rijden, wordt het makkelijker de vervolgstappen te nemen. We zijn er om u te ondersteunen met de juiste oplossingen.

Veelgestelde vragen Volvo Electric

Ten eerste stoten ze geen uitlaatgassen uit. Het betekent dat u de luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert als u kiest voor een elektrische truck in plaats van een truck met verbrandingsmotor. In de tweede plaats zijn ze stiller. Geluidsvervuiling is een groeiend probleem in stedelijke gebieden, en elektrische trucks dragen bij aan stillere steden. Ten slotte is het rijden met een elektrische truck in stadsvervoer met veel starten en stoppen heel gemakkelijk.

We stemmen elke elektrische truck af voor de specifieke transportopdracht en routes. De accucapaciteit wordt geoptimaliseerd, zodat u de truck kunt opladen wanneer u die niet nodig heeft en altijd beschikt over een opgeladen truck wanneer u die wel nodig heeft. De Volvo FL Electric heeft een actieradius tot 300 km voor distributietransporten.

Omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten, zijn de wagens inzetbaar op overdekte terminals en stedelijke gebieden waar een nul uitstoot geldt. En omdat ze stiller zijn, zijn ze ook inzetbaar op tijdstippen waarop restricties voor de geluidsniveaus gelden.

Fantastisch. Heel makkelijk. Achter het stuur heeft u meteen de beschikking over een hoog koppel en gelijkmatig vermogen. Ideaal voor transporten met veel starten en stoppen. Lage geluids- en trillingsniveaus betekenen een goede werkomgeving.

Ja, die zijn er. Onze elektrische trucks zijn bedoeld voor stedelijk gebruik waar de transportcycli voorspelbaar zijn, zoals distributie, afvalinzameling en lichte bouwtransporten.

De voordelen van electromobiliteit

STILLERE STEDEN
Elektrische trucks veroorzaken minder geluid en dragen bij aan stillere steden.

VERBETERDE LUCHTKWALITEIT
Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en helpen dus om de luchtkwaliteit te verbeteren.

BETERE DOORSTROMING

Stille en schone trucks zijn ook buiten de drukke uren welkom in stedelijke gebieden en milieuzones.

MEER RIJ- EN WERKCOMFORT
Het lage geluidsniveau en de trillingsvrije werking zorgen voor een rustgevende werkomgeving voor de chauffeur

VERSTERKT HET GROENE IMAGO VAN UW BEDRIJF                        
Steeds meer verladers vinden duurzaam en schoon transport belangrijk. Bovendien versterken elektrische trucks uw duurzaam image.

EFFICIËNTER TRANSPORT
Een distributietruck heeft meer dan tien keer de laadcapaciteit van een doorsnee bestelwagen.

BIJDRAGE AAN MILIEU- EN KLIMAATDOELSTELLINGEN
Elektrische voertuigen leveren een grote bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen NOx, fijnstof en CO2 en daarmee aan het behalen van de milieu- en klimaatdoelstellingen.

   
VOLVO FL ELECTRIC VOLVO FE ELECTRIC
GVW
FL 4x2 16 ton
 
GVW
FE 6x2 27 ton
AANDRIJFLIJN
Elektromotor van 200 kW, max. vermogen/165 kW continu, Volvo-transmissie met twee versnellingen. Max. koppel elektromotor 425 Nm.
 
AANDRIJFLIJN
Twee elektromotoren totaal 400 kW, max. vermogen (330 kW continu), Volvo-transmissie met twee versnellingen. Max. koppel elektromotor 850 Nm.
ENERGIEOPSLAG
4-6 lithium-ion accu's, in totaal 200-300 kWh
 
ENERGIEOPSLAG
4 lithium-ion accu's, in totaal 200 kWh
RADIUS
In functie van toepassing
RADIUS
In functie van toepassing
OPLADEN
Opladen via CCS3: Maximum oplaadvermogen 150 kW DC. Nachtladen maximum oplaadvermogen 22 kW AC.
OPLADEN
Opladen via CCS3: Maximum oplaadvermogen 150 kW DC. Nachtladen maximum oplaadvermogen 22 kW AC.
OPLAADTIJD
Naargelang de laadmethode van 1,5 uur tot 10 uur.
OPLAADTIJD
Naargelang de laadmethode van 1,5 uur tot 10 uur.

INTERESSE? STUUR ONS EEN MAIL EN ONZE SPECIALISTEN CONTACTEREN U