Trucks

Volvo Trucks
2022-09-19
Technologie en innovatie Volvo-mensen
Author
Volvo Trucks

5 vragen aan Jonathan Disley – Design Director bij Volvo Trucks

Jonathan Disley, een man met heel wat ervaring in ontwerpwerk in de auto-industrie, werkt nu als Design Director bij Volvo Trucks. Laten we eens luisteren naar zijn visie op het ontwerpen van voertuigen.  

 

Waarom ben je ontwerper geworden?

“Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te ontwerpen, aan de toekomst te denken en buiten de gebaande paden te gaan. Mijn vader was timmerman en hij wakkerde mijn interesse aan in het tekenen van meubels. Thuis in Engeland volgde ik ontwerplessen, maar pas toen ik 13 of 14 was, vertelde iemand me dat ik kon tekenen en dingen ontwerpen voor de kost - en er ging een heel nieuwe wereld voor mij open! Toen al gaf ik er de voorkeur aan dingen te ontwerpen met een duidelijk doel, een reden waarom ik later voor industrieel ontwerp koos.”
 

Wat vind je het meest interessant aan design in de transportwereld?

“Vrachtwagens zijn bedrijfsvoertuigen. Alles wat we doen, doen we dus om het leven van onze klanten en de chauffeurs gemakkelijker te maken. Ik wil me focussen op onze klanten en wat zij nodig hebben. Nog meer bieden dan we beloven met dit ongelooflijk merk en fantastische product.”

Hoe vind je nieuwe inspiratie?

“De Scandinavische natuur is een grote inspiratiebron - warme zomers, koude winters, harde rotsen, zacht zand, diepe bossen, stille sneeuw, overal sterke contrasten, er is ook een overvloed aan eenvoud in design. Dat is wat we meenemen in het ontwerp van onze vrachtwagens. Ik vind ook inspiratie in het creëren van ideeën met onze bekwame ontwerpers en ingenieurs.”

Hoe ziet innovatie eruit voor jou?

“Als iets dat je nog nooit eerder hebt gezien, maar toch nog steeds een Volvo. Een product dat technologie gebruikt om meer waarde te bieden aan de klant, efficiëntere oplossingen, een product van topkwaliteit, prachtige details, cool design met superieure kwaliteit en een geweldige aanwezigheid op de weg.”
 

Wat is jouw visie voor vrachtwagens in de toekomst?

“Ik denk dat de infrastructuur zal veranderen naarmate het transport meer autonoom wordt en we veranderingen in energiesystemen zien. Vrachtwagendesign kan hiervan gebruikmaken, maar er zal ook altijd behoefte zijn aan chauffeurs en menselijke interactie. We zullen altijd goederen moeten vervoeren en ik ben er ook van overtuigd dat vrachtwagens meer in harmonie zullen zijn met het milieu en een duurzame toekomst. Technologie biedt zoveel potentieel en ik ben ongelooflijk enthousiast over de kansen die het met zich meebrengt.”

 

Naam: Jonathan Disley

Herkomst: Engeland

Carrière tot nu toe: Talrijke wereldwijde ontwerpfuncties in de auto-industrie, zowel bij Audi, Ford als Volvo Cars. Ik heb in het VK, Duitsland, Nederland, Zweden en China gewerkt voordat ik bij Volvo Trucks kwam.

Wanneer hij niet aan het werk is: Vissen, fietsen, tennissen, snowboarden. Ik probeer graag nieuwe dingen uit.
 

Meer weten over onze elektrische vrachtwagens? Lees er hier
meer over.