Volvo Trucks

België

×

Maut-vrijstelling LNG-trucks definitief verlengd

De Maut-vrijstelling voor LNG-trucks is verlengd. Tot eind 2023 moeten trucks op LNG (Liquified Natural Gas) en CNG (Compressed Natural Gas) geen Maut betalen op de Duitse wegen. Dat heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, definitief besloten. Op 5 juni 2020 heeft de Bondsraad het voorstel definitief goedgekeurd. De besparing voor transportbedrijven kan, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.
Volvo Trucks LNG

De regeling geldt voor trucks met LNG of CNG als brandstof met een gewicht boven de 7,5 ton. Ook de Volvo FH LNG en de Volvo FM LNG vallen onder de Maut-vrijstelling.

“De verlenging van de Maut-vrijstelling is goed nieuws voor onze klanten die in Duitsland actief zijn. Het zorgt voor een zeer interessante business case voor transporteurs die hebben geïnvesteerd in LNG of dat van plan zijn te gaan doen”, verklaart Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux.

LNG zorgt onmiddellijk voor een forse CO2 verlaging. Zo hebben recente tests van TNO aangetoond dat een daling tot 23% van de CO2-uitstoot met een Volvo LNG-truck gerealiseerd kan worden. En met Bio-LNG wordt de CO2-uitstoot zelfs met 100% verminderd. Verder zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG met hun motoren van 420 of 460 pk dezelfde prestaties als de dieselmodellen.
Het groeiend aantal LNG tankstations zowel in België als in het buitenland maakt het bovendien mogelijk dat LNG nu voor elk transportbedrijf een reële optie is.

De business case voor LNG-trucks wordt met de Vlaamse Ecologiepremie Plus voor ondernemingen, de Waalse subsidieregeling  en de nu ingevoerde Duitse Maut-vrijstelling daarom extra interessant.


Meer info

Volvo Trucks LNG

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Klanten worden ondersteund via een sterk internationaal netwerk met meer dan 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is ’s wereld eerste CO2 neutrale automotive fabriek en is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.