Trucks

Veiligheid

We zijn leiders op het gebied van verkeersveiligheid. Het is onze visie dat geen enkele vrachtwagen bij een ongeluk betrokken raakt. Dit drijft ons naar ons doel om 's werelds veiligste vrachtwagens te maken - met baanbrekende innovaties die ervoor zorgen dat vrachtwagens en chauffeurs in de best mogelijke conditie verkeren, ongelukken voorkomen en verwondingen verminderen als dat toch zou gebeuren. Niet alleen voor chauffeurs. Voor iedereen.

Verwondingen verminderen

Ondanks alle inspanningen gebeuren er nog steeds ongevallen. Onze passieve veiligheidsinitiatieven zijn dan ook gericht op het minimaliseren van verwondingen als zich toch een ongeval voordoet. Daarom concentreren we ons op het bouwen van vrachtwagens die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden. 

Al meer dan 50 jaar hebben we ons eigen onderzoeksteam voor ongevallen, dat echte ongevallen onderzoekt om erachter te komen waarom ze gebeuren. We leerden al vroeg dat hoe meer we weten over ongevallen, hoe beter we worden in het voorkomen ervan en het verminderen van verwondingen. Al die kennis stoppen we in het verbeteren van de verkeersveiligheid. Voor iedereen.

Ontdek het assortiment ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Kom meer te weten over
See and Be Seen 

Kom meer te weten over
Stop Look Wave 

VRAAG HET UW LOKALE EXPERT

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u onze ondersteuningssystemen voor chauffeurs laten zien en uw vragen beantwoorden.