Trucks

VEILIGHEID - HET ZIT IN ONS DNA

We zijn leiders op het gebied van verkeersveiligheid Het is onze visie dat geen enkele truck bij een ongeluk betrokken raakt. Ons Accident Research Team is opgericht in 1969 en sindsdien staan we in de frontlinie op het gebied van veiligheid met baanbrekende innovaties die ongevallen voorkomen en de kans op letsel verkleinen. Niet alleen voor de chauffeur, maar voor iedereen.

Redt al meer dan 50 jaar levens.

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Het is cruciaal dat elke nieuwe generatie chauffeurs begrijpt hoe belangrijk deze uitvinding is. Want het redden van levens betekent meer voor ons dan wat dan ook.

In de nachtmodus kunnen chauffeurs alle overbodige dashboardverlichting uitschakelen met één druk op de knop. Het resultaat is minder fel licht in het blikveld van de chauffeur en minder afleiding door weerspiegelingen in de voorruit en de zijspiegels. De modus is met name bedoeld voor internationale transporten waarbij in het donker wordt gereden en voor achteruitrijden en manoeuvreren bij slechte weersomstandigheden of in lastige situaties zoals het aan- of loskoppelen van trailers.

Ongevallen voorkomen

Onze Active Safety-initiatieven zijn ontworpen om fouten te voorkomen die de oorzaak zijn van circa 90% van alle verkeersongevallen. Dus zorgen we ervoor dat onze chauffeurs meer kunnen zien. We zorgen dat ze comfortabel en geconcentreerd blijven. En we voorzien onze trucks van systemen en technologie die veiligheid naar een heel nieuw niveau brengen.

De kans op letsel verkleinen

Ongevallen zijn helaas niet helemaal te voorkomen. Daarom richten onze passieve veiligheidsinitiatieven zich op het minimaliseren van het letsel als zich toch een ongeval voordoet. Daarom concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zo veel mogelijk bescherming bieden.

Meer informatie over de veiligheidssystemen in de Volvo FH

We leren kinderen

Stop Look Wave

Een campagne die het belang laat zien van See and be seen

Een campagne die het belang laat zien van

Bekijk zelf de veiligheid

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.