Trucks

Volvo FH16 Aero. Efficiënt zwaar transport.

De Volvo FH16 Aero is een vrachtwagen voor zwaar transport, gevormd en aangedreven voor meer productiviteit. Dankzij het aerodynamische ontwerp, samen met de krachtige D17-motor, kunt u uw prestaties verbeteren en tegelijkertijd brandstof besparen. Een geweldige rijervaring maakt ook deel uit van het pakket.

Volvo FH16 Aero

Toepassingen: Zware transportopdrachten
Vermogen: 600 pk, 700 pk of 780 pk

Lees alle specificaties

Efficiëntie en comfort naar behoefte

Bekijk het aerodynamische ontwerp van de vrachtwagen van dichterbij met het cameramonitorsysteem: het vermindert weerstand om brandstof te besparen en verbetert ook het directe zicht. Ervaar het comfort van de Globetrotter XXL-cabine. Ontdek de onderstaande galerij om de Volvo FH16 Aero beter te leren kennen.

Camera monitor system

Het camera monitor systeem verbetert de aerodynamica om brandstof te besparen. Het opent ook uw gezichtsveld, zowel in goede als uitdagende omstandigheden. Nachtzicht brengt licht in de duisternis en met de bewakingsmodus kunt u zien wat er rondom de vrachtwagen gebeurt wanneer deze geparkeerd staat.

Ontdek ons camera monitor system

Infotainment en audio

Dankzij de eenvoudig te gebruiken chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en het audiosysteem dat beschikbaar is in twee versies wordt zowel rijden als rusten met de Volvo FH16 Aero een comfortabele ervaring.

Globetrotter XXL-cabinecomfort

De Volvo FH16 Aero is gemaakt om uw leven onderweg te optimaliseren. Ga voluit met de Globetrotter XXL-cabine. Nog meer ruimte, meer comfort, een groter bed en meer wooncomfort. Dat alles terwijl uw laadvermogen hetzelfde blijft.

Lees meer over cabinecomfort

Creëer uw Volvo FH16 Aero

Een krachtig karakter met een aerodynamisch ontwerp en slipvrije schijfremmen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw brandstofkosten te verlagen. Pas uw Volvo FH16 Aero aan voor zware transportopdrachten.

Verhoog uw productiviteit met Adaptive Cruise Control

Houd een gelijkmatige snelheid aan om brandstof te besparen. Het aanhouden van een hoge gemiddelde snelheid zal uw productiviteit ook verhogen. Adaptive Cruise Control past de snelheid aan de voorligger aan en werkt vanaf volle snelheid tot volledige stilstand – en weer tot kruissnelheid. Dit betekent dat u er nog meer gebruik van kunt maken.

Onze ondersteuningssystemen voor de chauffeur

Voorspel routes en bespaar brandstof met I-See

I-See kent uw routes en optimaliseert de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor overeenkomstig. Het houdt rekening met de topografie, bochten, rotondes en verkeersinformatie in realtime, zodat u brandstof kunt besparen.

Lees over I-See

Performante en efficiënte aandrijving

De D17 is de krachtigste motor die ooit in een Volvo-vrachtwagen is geplaatst. Dankzij het zuinige brandstofverbruik en het hoge koppel is de Volvo FH16 Aero perfect voor veeleisend zwaar transport met hoge gemiddelde snelheden.

Maximaal 780 pk

De D17 is een 17-liter zescilinder lijnmotor, met een laag gewicht en een hoog rendement. Kies tussen 600 pk, 700 pk en 780 pk. Om uw CO2-voetafdruk te verkleinen, werken alle versies op diesel of HVO. De 700 pk versie draait ook op biodiesel.

Ontdek alle specificaties van de Volvo FH16 Aero

Meer efficiëntie en hoger koppel

De Volvo FH16 Aero-motoren leveren allemaal meer vermogen, tot 3800 Nm koppel en meer motorremvermogen bij lage motortoerentallen. Dit betekent dat u een soepele, krachtige en efficiënte aandrijflijn op maat kunt krijgen, waarmee u wellicht uw brandstofkosten kunt verlagen.

Lees meer over de motoren van Volvo

Meer vermogen voor zuiniger brandstofverbruik

De krachtige D17-aandrijflijn is gemaakt om brandstof te besparen wanneer u zware ladingen trekt. Hoe dan? Dankzij het massale vermogen en koppel kan de motor werken met minder belasting bij lagere toerentallen, waardoor u brandstof kunt besparen.

Volledige controle over vermogen en manoeuvres

Gebruik uw vermogen efficiënt. Met I-Shift heeft u de volledige controle over het vermogen van de D17. En met Volvo Dynamic Steering is uw volgende manoeuvre zowel makkelijk als nauwkeurig. Bekijk de onderstaande fotogalerij voor meer informatie over deze functies.

Perfect schakelen met I-Shift

Met I-Shift kunt u telkens opnieuw vlot schakelen, tot op de milliseconde nauwkeurig. Zo kunt u comfortabel en efficiënt rijden. Met een reeks softwarepakketten kunt u uw I-Shift afstemmen op uw vereisten voor zwaar transport.

Meer over I-Shift

Volvo Dynamic Steering: een vaste hand

Manoeuvreren met zware lasten tegen lage snelheden, nauwkeurig en gecontroleerd? Volvo Dynamic Steering is er als een vaste hand om het rijden te vereenvoudigen. Het biedt ook interactie met uw ondersteuningssystemen voor de chauffeur.

Over Volvo Dynamic Steering

Cabineopties

Wij bieden de Volvo FH16 Aero aan met een reeks cabines die aan uw behoeften voldoen. Bekijk de keuzemogelijkheden hieronder.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH16 Aero met Globetrotter XXL-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen. Uitstekend slaapcomfort in het langere en bredere onderbed.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH16 Aero met de Globetrotter XL-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen met veel opbergmogelijkheden en ruimte.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH16 Aero met Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen met stahoogte boven de motorruimte.

  Slaapcabine

  De Volvo FH16 Aero met slaapcabine biedt uitstekend rijcomfort en comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen met een beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH16 Aero met de lage slaapcabine biedt een cabine met lagere buitenhoogte in combinatie met uitstekend rijcomfort, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.