Trucks

Volvo Aero-modellen. Uitgebreid.

Maak kennis met ons zuinigste truckgamma ooit. Het gestroomlijnde silhouet, met een verlengde voorzijde en cameramonitorsysteem, geeft deze truck niet alleen een gedurfd uiterlijk, maar draagt ook bij aan aanzienlijke energiebesparingen. Tientallen jaren van baanbrekende innovaties op het vlak van efficiëntie, comfort en veiligheid, naast uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en testen, hebben ons hier gebracht: de nieuwe Volvo Aero-modellen.

Tot 5% meer brandstofbesparing

De nieuwe, aerodynamisch ontworpen verlengde voorzijde en het cameramonitorsysteem, naast intelligente ontwerpkenmerken zoals verbeterde cabineafdichtingen, een nieuw bordgebied en een verlengde bovenste zijskirt, verminderen de luchtweerstand aanzienlijk – waardoor het brandstofverbruik voor de Volvo FH Aero tot 5%* lager wordt.

 

Lees meer over de ontwikkeling achter de

Nog efficiënter energieverbruik

De Volvo FH Aero en Volvo FH16 Aero zijn ontworpen voor efficiënt rijden bij hoge snelheden, ongeacht of u kiest voor een elektrische, gas- of dieselaandrijflijn. Naast de nieuwe aerodynamische verlengde voorzijde en het camera monitor system kunnen de nieuwe slipvrije schijfremmen, verbeterde I-See en gerenommeerde I-Save u energie besparen en uw ecologische voetafdruk nog verder verkleinen.

Afgestemd op uw routes met I-See

I-See optimaliseert de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor voor de specifieke route wanneer u rijdt met geactiveerde cruisecontrol. De verbeterde I-See-functie houdt nu ook rekening met de topografie, bochten, rotondes en realtime verkeersinformatie op de weg. Dat betekent dat u de cruisecontrol in nog meer situaties kunt gebruiken om het brandstofverbruik te verbeteren zodra u vertrekt.

Ontdek I-See

Camera Monitoring System

Het Camera Monitoring System omvat drie camera's. Het verwijderen van de spiegels levert een beter direct zicht op, omdat er geen spiegelbehuizingen zijn die uw zicht belemmeren. Daarnaast verbetert het Camera Monitoring System het zicht naar achteren bij regen of mist en minimaliseert het verstoringen die worden veroorzaakt door direct zonlicht. Dit alles draagt bij aan een betere rijervaring.

Verbeterd zicht

Het Camera Monitoring System verbetert niet alleen de aerodynamica, maar opent ook het gezichtsveld, zowel in goede als uitdagende omstandigheden. De nachtmodus helpt de chauffeur in het donker en dankzij de bewakingsmodus kan de chauffeur ook buiten de truck kijken als de gordijnen dicht zijn.

Verbeterde rijervaring

U kunt al uitkijken naar lange routes en genieten van echte quality time in uw cabine. De intuïtieve chauffeursinterface, het nieuwe infotainmentsysteem en het audiosysteem bieden een comfortabele ervaring, zowel tijdens het rijden als tijdens rustpauzes. Alles wat u nodig heeft, bevindt zich binnen handbereik.

De Volvo Aero-modellen. Uitgebreid.

De Volvo Aero-modellen zijn ontworpen om energie te besparen en omvatten diverse aandrijflijnen en cabineontwerpen om de beste oplossing voor uw bedrijf te bieden. Kies tussen diesel-, elektrische en gasmotoren en laat uw Volvo op maat maken voor uw activiteiten, voor gegarandeerd comfort onderweg en slimme functies om de productiviteit te verbeteren.

Mis geen belangrijk nieuws meld u aan om updates te ontvangen. 

Ontdek het als eerste!

Daarnaast geef ik Volvo Trucks toestemming om contact met mij op te nemen voor de volgende doeleinden. Ik kan deze toestemming op elk gewenst moment intrekken.

* Het werkelijke brandstofverbruik kan variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals de rijsnelheid, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificatie, voertuigbelasting, werkelijke topografie, de rijervaring van de chauffeur, voertuigonderhoud en weersomstandigheden.

 

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Met minder weerstand op weg

Lees meer over onze nieuwe uitgebreide familie en hoe aerodynamisch ontwerp het verschil kan maken voor uw bedrijf.