Trucks

Camera monitor system

Het camera monitor system verbetert de aerodynamica van de truck en beperkt het energieverbruik. Het biedt verbeterd direct zicht, verbeterd nachtzicht en kleinere dode hoeken dichtbij de truck.

Gestroomlijnd voor efficiëntie

Achteruitkijkspiegels hebben invloed op de aerodynamica, hoe gestroomlijnd ze ook zijn. Met camera's is de vorm van de truck meer gestroomlijnd om het energieverbruik te verminderen.

Een beter zicht

Verbeterd zicht

Het verwijderen van de spiegels levert een beter direct zicht op, omdat er geen spiegelbehuizingen zijn die uw zicht belemmeren. Het camera monitor system betekent ook een verbeterd zicht naar achteren wanneer het regent en minder hinder door direct zonlicht. Dit alles draagt bij aan een betere rijervaring.

Uitzoomen

Wanneer nauwkeurige manoeuvres nodig zijn, helpt het camera monitor system u door in te zoomen voor een scherper beeld, of uit te zoomen voor een bredere hoek. Met een slimme wisselschakelaar kunt u schakelen tussen verschillende weergaven, smal of groothoek.

Verbeterd nachtzicht

's Nachts of in het duister kan de ondersteuning met infraroodlicht worden geactiveerd. Deze biedt verbeterd nachtzicht met een beter zicht dan traditionele spiegels zouden bieden voor activiteiten in het donker.

Camera's en displays

Camera's om te bekijken

Het camera monitor system omvat maximaal drie camera's. Eén aan de bestuurderszijde, één aan de passagierszijde en een optionele dodehoekcamera vooraan aan de passagierszijde. De camera's bieden een algemeen zicht naar achteren en een groothoek zicht naar achteren. De cameralenzen worden in koude omstandigheden automatisch verwarmd om ijs of sneeuw te smelten en mist en vocht te verwijderen.

Meerdere beeldschermen

Het systeem biedt verschillende weergaven op verschillende schermen. Op de beeldschermen worden het algemeen zicht naar achteren en het groothoek zicht naar achteren weergegeven. De spiegel voor close-up vooraan bevindt zich precies waar u hem verwacht en biedt een perfect zicht op de omgeving van de truck vóór de cabine.

Bewakingsmodus

Wanneer u geparkeerd staat, kan het camera monitor systeem worden geactiveerd in de bewakingsmodus, zodat de chauffeur kan zien wat er rondom de truck gebeurt.

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.