Trucks

Volvo FMX. Onze meest robuuste bouwtruck.

De Volvo FMX is een robuuste bouwtruck, boordevol technologie die de meest veeleisende taken eenvoudiger maakt. Met elektromotor of dieselmotor, een aangedreven vooras, ruime bodemvrijheid en assen om zware lasten te vervoeren. Deze vrachtwagen is gemaakt om u naar plekken te brengen die andere niet kunnen bereiken, of er nu een weg is of niet.

  Volvo FMX

  Toepassingen: transport voor bouw- en constructiewerken, mijnbouw en steengroeve, openbare dienstverlening en nutstransport
  Vermogen: 330-540 pk

  Lees alle specificaties

  Volvo FMX Electric

  Toepassingen: transport voor bouw- en constructiewerken, openbaar vervoer en nutsvervoer
  Voertuiggewicht: tot 44 ton
  Vermogen: 490 kW
  Rijbereik: tot 300 km


  Lees meer over de Volvo FMX Electric 

Gebouwd voor echte constructiewerken

Pas uw Volvo FMX aan om uw uitdagingen makkelijk aan te pakken. Het bakwagenchassis wordt geleverd met kenmerken die gemaakt zijn om uw beschikbaarheid en productiviteit te vergroten, of u nu op of naast de weg rijdt. Bekijk onze chassisopties in de onderstaande fotogalerij.

Aangedreven vooras

Bestel uw Volvo FMX met een aangedreven vooras voor maximale tractie. Automatische tractiecontrole zorgt dat deze alleen ingeschakeld wanneer dat nodig is. En schakelt deze uit wanneer u hem niet meer nodig heeft.

300 mm bodemvrijheid

De luchtvering achteraan, speciaal gebouwd voor bouwtrucks, biedt ongeëvenaard comfort en tractie in combinatie met 300 mm bodemvrijheid.

Bogie van 38 ton

Verhoog uw productiviteit met een duurzame oplossing. Onze bogie voor zware toepassingen kan met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aan. Een perfecte match voor de Volvo FMX.

Pas uw bouwtruck aan

Een robuuste buitenkant die bestand is tegen intensief gebruik. Een iconische bumper voor zware toepassingen, gemaakt van 3 mm dik hoogwaardig staal, die de voorkant beschermt tegen deuken en kapotte koplampen op elk terrein. Assen die uw lading dragen en voor tractie zorgen. Dankzij een ruim assortiment van elektrische en dieselmotoren kunt u de Volvo FMX naar wens aanpassen.

Vermogensregeling met I-Shift

I-Shift biedt een reeks automatische transmissies waarmee u het beste uit uw aandrijflijn kunt halen en uw energie optimaal kunt gebruiken. Kies voor kruipversnellingen en software op maat voor extreem startvermogen. Rijden met één pedaal is beschikbaar bij het rijden over oneffen terrein en bij het schakelen tussen vooruit en achteruit. Met I-Shift wordt elke dag gemakkelijker onder zware omstandigheden.
 

Ontdek I-Shift 

Stabiel met Volvo Dynamic Steering

Met Volvo Dynamic Steering kunt u gestaag en nauwkeurig manoeuvreren met minder inspanningen. Het systeem filtert stoten, schokken en draaien eruit om de spanning van uw schouders te halen. Het voegt functies toe aan de ondersteuningssystemen voor de chauffeur om de veiligheid en productiviteit te verbeteren. Bovenal maakt Volvo Dynamic Steering externe besturing mogelijk, waarmee u uw truck kunt besturen met een afstandsbediening om de productiviteit te verbeteren.

Over Volvo Dynamic Steering 

Klaar voor het harde werk

De Volvo FMX is een efficiënt hulpmiddel voor professionals. Een chassis dat eenvoudig af te stemmen is op uw behoeften. Kenmerken die zware taken eenvoudiger maken en u optimaal werk kunt verzetten. Klik op de fotogalerij voor meer informatie over het werken met de Volvo FMX.

Voorbereid voor opbouw

Het chassis van de Volvo FMX is klaar voor uw toepassing. De uitgebreide keuzemogelijkheden en specificatieopties zorgen dat u de vrachtwagen makkelijk kunt aanpassen aan uw exacte vereisten.
 

Meer over opbouw 

Work Remote

Houd de controle over carrosseriefuncties, werklampen, deursloten en meer terwijl u in de buurt van uw vrachtwagen werkt. De Work Remote vergroot uw bereik buiten de cabine.
 

Ontdek onze chassis 

Aslastindicator voor controle

Gebruik uw vrachtwagen en blijf binnen de grenswaarden. Met de aslastindicator op het bestuurdersdisplay kunt u de belasting op elke as in realtime volgen.
 

Duik dieper in de specificaties van de Volvo FMX 

Cabineopties

De cabine van de Volvo FMX is uw schuilplaats in onherbergzame omstandigheden en wordt geleverd met een reeks cabinemodellen die aan uw behoeften voldoen. Kies tussen cameramonitorsysteem en zijspiegels. Bekijk uw opties hieronder.

  Dagcabine

  De Volvo FMX met dagcabine biedt een veilige, comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabinelengte is geoptimaliseerd voor een maximale lengte van de lastdrager.

  Lage dagcabine

  De Volvo FMX met de lage dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving met een hoog veiligheidsniveau. Dit is een goede keuze als de bovenbouw ruimte boven de cabine nodig heeft of als de werkomgeving de voertuighoogte beperkt.

  Slaapcabine

  De Volvo FMX met slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort, veiligheid en comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FMX met lage slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort, veiligheid, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte. Dit is de perfecte keuze als een opbouw ruimte nodig heeft boven de cabine.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FMX met Globetrotter-cabine combineert veiligheid met uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen. Dit model biedt veel opbergruimte en volledige stahoogte op de vloer.

  Manschappencabine

  De Volvo FMX met manschappencabine biedt plaats aan in totaal negen personen. Deze is ontworpen voor veilig en snel in- en uitstappen.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.