Trucks

Volvo FH16. Gemaakt voor zwaar transport.

De Volvo FH16 is onze krachtigste vrachtwagen, gemaakt voor zware opdrachten, waarbij extra vermogen en koppel nodig zijn. Hij gaat uitdagingen aan die andere vrachtwagens niet aankunnen. De efficiënte D17-motor en het verbeterde chauffeurscomfort voldoen aan uw vereisten voor productiviteit.

Volvo FH16

Toepassingen: Zware transportopdrachten, bosbouw- en houttransport, mijnbouw- en steengroevetransport
Vermogen: 600 pk, 700 pk of 780 pk

Lees alle specificaties

Een vrachtwagen gemaakt voor uw productiviteit

De Volvo FH16 biedt verfijnd vermogen voor productiviteit en het allerbeste cabinecomfort. Welke uitvoering u ook kiest, dit is duidelijk iets uitzonderlijks. Ontdek meer over de Volvo FH16 in de onderstaande galerij.

Geoptimaliseerd zicht met adaptief grootlicht

Het koplampontwerp met zwart thema is uniek voor de Volvo FH16. De led-verlichting biedt uitstekend zicht en een typerend profiel. Kies voor het adaptieve grootlicht voor een maximaal zicht zonder andere weggebruikers te verblinden.

Lees meer over ondersteuningssystemen voor de chauffeur

Heavy-duty bumper

De heavy-duty bumper is gemaakt voor uitdagende omstandigheden. Hij is vervaardigd met 3 mm dik hoogwaardig staal en beschermt uw voorzijde tegen deuken en kapotte koplampen. Hij is al even stoer als hij eruit ziet.

Een bijpassend interieur

Of u nu kiest voor de Volvo FH16-bekleding of de lederen bekleding, dit is duidelijk een stap voor op de rest.

Wonen in de cabine staat centraal

Pas uw Volvo FH16 aan

Een iconisch ontwerp met veel vermogen en koppel, naast een breed scala aan opties waarmee u dit deskundige voertuig naar wens kunt aanpassen. Tot 780 pk, stevige assen en comfortabele cabines met verschillende uitrustingsniveaus – naast brandstofbesparende functies zoals slipvrije schijfremmen. Tijd om uw vermogen vorm te geven.

Volvo Dynamic Steering

Wilt u zware lasten vervoeren met manoeuvres bij lage snelheden, of met hoge snelheid over hobbels of kuilen rijden? Volvo Dynamic Steering is er als een vaste hand om het rijden te vereenvoudigen en u te ontlasten.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Bespaar brandstof met I-See

I-See optimaliseert de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor voor de route die u gaat afleggen om brandstof te besparen. Het systeem houdt rekening met topografie, bochten, rotondes en verkeersinformatie in realtime om het brandstofverbruik te verbeteren en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Lees meer over I-See

Assen voor maximaal laadvermogen

Voor een extreem laadvermogen kunt u uw Volvo FH16 rechtstreeks af fabriek met maximaal vijf assen bestellen. Klaar om mee te rijden, met garantie en aftermarketondersteuning. Wanneer u uw vrachtwagen heeft gelost, kunt u de liftbare tandemas gebruiken om een van de aandrijfassen uit te schakelen en omhoog te brengen.

Ontdek onze chassisopties

De D17-motor presteert

Met 780 pk is de D17 de krachtigste motor die ooit in een Volvo-vrachtwagen is geplaatst. Dankzij het zuinige brandstofverbruik en het enorme beschikbare koppel is de Volvo FH16 perfect geschikt voor zwaar transport en andere veeleisende opdrachten.

Drie vermogensniveaus voor de D17

De D17-motor wordt geleverd met alle vermogen en efficiëntie die u maar kunt wensen voor zware transportopdrachten. Kies tussen 600 pk, 700 pk en 780 pk. Om u te helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen en aan speciale vereisten te voldoen, kunt u alle vermogens aandrijven met HVO. Daarnaast kan de versie van 700 pk ook op biodiesel rijden.

Bekijk meer details in de specificaties van de Volvo FH16

Meer koppel

De D17-motor levert meer vermogen, tot 3800 Nm koppel en meer motorremvermogen bij lage motortoerentallen. U kunt een efficiënte aandrijflijn op maat maken die precies op het juiste niveau presteert, zelfs als uw opdracht aan de strengste eisen moet voldoen.

Ontdek onze Volvo-motoren

Meer controle met I-Shift

Met I-Shift heeft u de controle, of u nu tractie nodig heeft om te starten of koppel wilt behouden bij lage snelheden. Duik dieper in de voordelen van I-Shift in deze fotogalerij.

Kruipversnellingen

Vertrekken met een zware lading is uitdagend voor zowel uw tractie als uw koppeling. I-Shift met kruipversnellingen verbetert het startvermogen en vermindert de belasting op uw koppeling aanzienlijk.

Rijden met één pedaal

Met de functie Change Direction kunt u schakelen tussen vooruit en achteruit met alleen het gaspedaal. Bij snelheden tot 4 km/u kunt u met Terrain Brake het gaspedaal gebruiken om zowel gas te geven als te remmen op de wielen.

Intelligente software

De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, om de koppeling te bedienen en te schakelen. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Er is een speciaal heavy-duty pakket beschikbaar waarmee u extreme lasten kunt beheersen.

Cameramonitorsysteem

Het cameramonitorsysteem verbetert de aerodynamica om energie te besparen. Het verbetert ook uw directe zicht en beschikt over bewakingsfuncties die spiegels niet hebben. Voor langere combinaties zijn zijspiegels echter een geschiktere keuze.

Ontdek ons cameramonitorsysteem

Infotainment en audio

Dankzij de eenvoudig te gebruiken chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en het audiosysteem dat beschikbaar is in twee versies wordt zowel rijden als rusten met de Volvo FH16 een comfortabele ervaring.

Cabineopties

De Volvo FH16 wordt geleverd met een ruim assortiment van cabines die aan uw eisen voldoen. U kunt kiezen tussen het energiebesparende cameramonitorsysteem en zijspiegels. Bekijk de alternatieven in detail.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Globetrotter XXL-cabine voor de Volvo FH16 combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen. Uitstekend slaapcomfort in het langere en bredere onderbed.

  Globetrotter XL-cabine

  De Globetrotter XL-cabine voor de Volvo FH16 combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen met veel opbergmogelijkheden en ruimte.

  Globetrotter-cabine

  De Globetrotter-cabine voor de Volvo FH16 combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen met stahoogte boven de motorruimte.

  Slaapcabine

  De slaapcabine voor de Volvo FH16 biedt uitstekend rijcomfort en comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen met een beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De lage slaapcabine voor de Volvo FH16 biedt een cabine met lagere buitenhoogte in combinatie met uitstekend rijcomfort, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.