Trucks

Volvo FM. De flexibele specialist.

De Volvo FM is een flexibele heavy-duty vrachtwagen voor actieve chauffeurs, die klaar is om elke opdracht met gemak aan te pakken. Pas de uwe aan voor elke toepassing, van regionale transportopdrachten tot gespecialiseerde missies in stedelijke gebieden waarvoor bakwagens nodig zijn. Kies tussen elektrisch, gas en diesel.

  Volvo FM


  Toepassingen: Regionale transportopdrachten, chemisch en petrochemisch transport, leveringen, afvalophaling en recycling, openbaar vervoer en nutsvervoer
  Vermogen: 330–500 pk

  Bekijk alle specificaties 

  Volvo FM Electric


  Toepassingen: Regionaal transport en leveringen, afvalophaling en recycling, containertransport, bouw- en constructietransport, openbaar vervoer en nutsvervoer
  Voertuiggewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Rijbereik: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FM Electric

  Volvo FM op gas


  Toepassingen: Regionaal transport, containertransport, chemisch en petrochemisch transport
  Vermogen: 420–500 pk
  Rijbereik: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FM op gas

Een cabine ontworpen voor drukke dagen

Gemaakt voor chauffeurs die in- en uitstappen en zich verplaatsen in de cabine. De Volvo FM biedt comfort en ruimte van dezelfde klasse als zijn grotere broers. Direct zicht en oplossingen ter ondersteuning zorgen voor een hoog veiligheidsniveau in stedelijke gebieden. Bekijk de superieure werkomgeving van de vrachtwagen in de onderstaande galerij.

Camera monitor systeem

Het camera monitor systeem zorgt voor helder direct zicht en opent uw gezichtsveld, zowel in goede als uitdagende omstandigheden. Nachtzicht zorgt dat u beter kunt zien in het donker. Met de dodehoekcamera kunt u het verborgen gebied dicht bij de vrachtwagen aan de passagierszijde zien voor meer veiligheid.
 

Ontdek ons camera monitor systeem

Infotainment en audio

Dankzij de eenvoudig te gebruiken chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en het audiosysteem dat beschikbaar is in twee versies wordt zowel rijden als rusten met de Volvo FM een comfortabele ervaring.

Dichter bij de grond

Het cabineontwerp van de Volvo FM is laag, met een rijpositie dicht bij de grond. Van daaraf is het gemakkelijker om oogcontact te maken met andere weggebruikers en controle te hebben over de gebieden in de buurt van de vrachtwagen. Hoe meer u overdag in en uit de cabine stapt, hoe meer u zal genieten van de handige hoogte. Voor elektrische opdrachten in de stad is er een versie met supervlotte lage instap beschikbaar.

Lees meer over Volvo FM met lage instap 

Uw Volvo FM op maat

Een breed scala aan toegankelijke cabines. Met keuze uit elektrische, gas- en dieselmotoren. Een chassis dat kan worden voorbereid voor elke opbouw en taak die u maar kunt wensen. En energiebesparende functies zoals slipvrije schijfremmen. Maak hem klaar voor elke opdracht.

Een stabiele rit met Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering is als een helpende hand die het rijden gemakkelijker en preciezer maakt en de spanning verlicht. Stem het systeem af op uw eigen wensen met uw persoonlijke instellingen. Het systeem voegt ook functies toe aan uw ondersteuningssystemen voor de chauffeur, met actieve besturing in verschillende situaties. En als u een klapband krijgt, helpt het systeem u een vaste koers aan te houden totdat u tot stilstand komt.

Over Volvo Dynamic Steering 

Perfect schakelen met I-Shift

I-Shift biedt een aantal transmissies die het rijden gemakkelijk en efficiënt maken. Het kan voor alles worden gebruikt, van langeafstands- en bouwtransport tot leveringen in de stad. Met een reeks optiepakketten kunt u hem naar wens aanpassen, met onder andere rijfuncties met één pedaal. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan schakelt de I-Shift Dual Clutch zonder onderbreking in de vermogensafgifte. En met kruipversnellingen kunt u uitstekend startvermogen combineren met energie-efficiëntie bij hoge snelheden.

Lees meer over I-Shift

Ondersteuningssystemen voor de chauffeur voor uw veiligheid

Als er een bepaalde kans op een aanrijding bestaat, is Collision Warning met noodremfunctie er om u te waarschuwen en indien nodig te remmen. Ondersteuning bij het vermijden van zijdelingse aanrijdingen en een waarschuwing voor het openen van het portier dekken beide zijden. Ze gebruiken radarsensoren om het risico op aanrijdingen met voertuigen en andere weggebruikers te verkleinen en waarschuwen u voor het openen van de portieren – als er een aanrijding dreigt te gebeuren. Alle richtingen tellen mee voor de veiligheid. 
 

Over ondersteuningssystemen voor de chauffeur 

Een chassis dat klaar is voor uw uitdagingen

Of u nu containers gaat ophalen in de haven, chemische stoffen vervoert, over bouwwerven manoeuvreert of een uiterst gespecialiseerde opbouw op een bakwagen bouwt: de Volvo FM kan er op maat voor worden gemaakt. Dit is ons meest veelzijdige vrachtwagenmodel. Duik dieper in ons chassis in de fotogalerij.

Een flexibel chassis

Het chassis wordt in onze fabriek voor u op maat gemaakt. U zal verrast zijn hoe licht we een Volvo FM kunnen bouwen als we eenmaal weten hoe u hem gaat gebruiken. De liftbare tandemas, de voorassen voor 10 ton en onze voorloop- en naloopassen zorgen voor een massaal laadvermogen en wendbaarheid. En met de Work Remote kunt u de carrosserie en de aandrijflijn regelen wanneer u niet in de bestuurderszetel zit.

Ontdek onze chassisopties 

Hulp voor carrosseriebouwers

Wanneer u uw Volvo-vrachtwagen bestelt, maken wij deze in onze fabriek klaar voor carrosseriebouw. De carrosseriebouwer krijgt toegang tot de online portal Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) met alle nodige details om uw vrachtwagen efficiënt en met de hoogst mogelijke kwaliteit klaar te maken voor gebruik. Via een specifieke module kan de carrosseriebouwer verbinding maken met het elektrische systeem van de vrachtwagen om de nodige functies aan te passen.

Lees meer over carrosseriebouw 

Een cabine voor uw hele ploeg

Voor sommige activiteiten is er meer nodig dan een chauffeur en een tweede chauffeur. De Volvo-manschappencabine biedt plaats aan maximaal negen personen. In- en uitstappen gebeurt snel en veilig. Om de opbouw te vereenvoudigen, hebben we belangrijke componenten zoals brandstoftanks, batterijen en het uitlaatgasnabehandelingssysteem onder de cabine geplaatst.

Cabineopties

Pas uw Volvo FM aan met de cabine die bij uw behoeften past. U kunt kiezen tussen het energiebesparende cameramonitorsysteem en zijspiegels. Bekijk hier de alternatieven in detail.

  Dagcabine

  De Volvo FM met dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabinelengte is geoptimaliseerd voor een maximale lengte van de lastdrager.

  Lage dagcabine

  De Volvo FM met lage dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabine is de juiste keuze als een bovenbouw ruimte boven de cabine nodig heeft of als de werkomgeving de voertuighoogte beperkt.

  Slaapcabine

  De Volvo FM met slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort en comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FM met lage slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte. Dit is de perfecte keuze als een opbouw ruimte nodig heeft boven de cabine, zoals voor autotransport.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FM met Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen. Dit model biedt veel opbergruimte en volledige stahoogte op de vloer.

  Manschappencabine

  De Volvo FM met manschappencabine biedt plaats aan in totaal negen personen. Deze is ontworpen voor veilig en snel in- en uitstappen.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.