Trucks

Volvo FE CNG. 

Gemakkelijk te bedienen

Hij ziet eruit als een gewone Volvo FE, maar de Volvo FE CNG wordt geleverd met een motor die uitsluitend wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of gecomprimeerd biogas. De motor maakt gebruik van bougietechnologie en levert 320 pk en een koppel van 1356 Nm. Het voertuig is uitgerust met automatische transmissie. Dus u kunt dezelfde productiviteit en vlotte rijeigenschappen verwachten als u krijgt bij een Volvo FE op diesel.

Lagere emissies

De verbranding van aardgas of biogas is volledig reukloos. Bovendien stoot de motor zeer lage niveaus van schadelijke deeltjes uit. Werken op biogas betekent een reductie van 100 % van de tank-to-wheel CO₂-uitstoot. De uitlaatgassen bevatten zo weinig deeltjes dat er geen andere nabehandeling van de uitlaatgassen nodig is dan een driewegkatalysator.

Een betrouwbare oplossing

De motor werkt met bougie-ontsteking en heeft alleen een driewegkatalysator nodig voor de emissieregeling. Geen SCR, EGR of Adblue. Kies tussen 2×4 of 2×3 gastanks die aan beide zijden van het chassis zijn gemonteerd. De actieradius is tot 400 km voor licht transport en tot 250 km voor afvalophaling.

Over de hele wereld zoeken steden naar alternatieven voor dieselvoertuigen. Hernieuwbare brandstof is vaak een vereiste voor het binnenhalen van contracten, vooral als het gaat om afvalverwerking. Met de Volvo FE CNG bieden we bedrijven die in stedelijke gebieden rijden, een voertuig dat aanzienlijk minder belastend is voor het milieu.

Combineer met een cabine met lage instap

Combineer de aandrijving met lage uitstoot met een cabine met lage instap voor gemakkelijke toegang. Zo verbetert u de veiligheid in de stad en maakt u het werk van uw chauffeurs gemakkelijker.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.