Trucks

Volvo FH. Het icoon van langeafstandstransport.

De Volvo FH is de iconische vrachtwagen voor langeafstandstransport die u comfortabel en veilig houdt, zelfs over de langste afstanden. Hij zit boordevol technologie om nog efficiënter te werken. Kies uit een ruim aantal elektrische, gas- en dieselmotoren waarmee uw tijd achter het stuur vanaf dag één quality time wordt.

  Volvo FH

  Toepassingen: internationale en regionale transportopdrachten, bouw- en constructietransport, bosbouw- en houttransport, mijnbouw- en steengroevetransport
  Vermogen: 420 –540 pk

  Lees alle specificaties

  Volvo FH Electric

  Toepassingen: Regionaal transport en containertransport, bouw- en constructietransport
  Voertuiggewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Rijbereik: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FH Electric

  Volvo FH op gas

  Toepassingen: Internationaal en regionaal transport, containertransport
  Vermogen: 420–500 pk
  Rijbereik: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FH op gas

Ontdek de comfort- en veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FH

Een opvallende vorm van de koplampen en een rechtopstaand cabineprofiel, gemakkelijk te herkennen vanaf een afstand. Een reeks comfortabele cabines boordevol oplossingen die uw leven onderweg nog beter kunnen maken. Blader door de onderstaande galerij en ontdek waarom deze vrachtwagen een efficiënte en comfortabele werkplek is.

Gevormd voor efficiëntie

De led-koplampen, kleinere openingen en het cameramonitorsysteem zijn voorbeelden van de efficiënte ontwerpkenmerken van de Volvo FH die de luchtweerstand verminderen en energie besparen. Bovendien optimaliseert het adaptieve grootlicht uw zicht zonder anderen te hinderen, wat de verkeersveiligheid verbetert.

Het perfecte cabineklimaat

Een goed gekalibreerd klimaatsysteem verdeelt en circuleert de lucht in uw Volvo FH-cabine wanneer u onderweg bent. Wanneer u de motor uitzet om even uit te rusten, activeert u gewoon I-Park Cool om de hele nacht door een comfortabel cabineklimaat te behouden, uitsluitend op batterijvermogen.

Comfort voor elke dag

De Volvo FH-cabines zijn gemaakt om uw dagen onderweg vlot te laten verlopen. Er is voldoende opbergruimte, een dubbele koelkast om eten en drinken vers te houden en een magnetron om uw favoriete snacks op te warmen. En uiteraard ook een heel comfortabel bed.

Uw Volvo FH op maat maken

Elektrisch, gas of diesel. Vijf cabineformaten. Een reeks uitrustingsniveaus voor binnen en buiten. En een ruime keuze aan opties zoals slipvrije schijfremmen en I-Save, waarmee het rijden nog efficiënter, veiliger en productiever wordt.

I-Save werkt efficiënt en soepel

Nog soepeler, stiller rijgedrag en een lager brandstofverbruik. I-Save maakt gebruik van de D13-motor met turbocompound-technologie met meer koppel bij lage motortoerentallen, efficiënte achterassen en geoptimaliseerde softwareoplossingen om brandstof te besparen en uw marges te verbeteren.

Ontdek de Volvo FH met I-Save

Plan vooruit om energie te besparen met I-See

Met I-See optimaliseert uw vrachtwagen de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor op basis van de topografie, bochten en realtime verkeersinformatie. Om vooruit te plannen en energie te besparen. U kunt I-See gebruiken zodra u vertrekt.

Lees meer over I-See

Adaptive Cruise Control

Een gelijkmatige snelheid aanhouden bespaart energie. Adaptive Cruise Control helpt u dit op een veilige en comfortabele manier te doen. Het werkt bij alle snelheden tot stilstand en start automatisch weer, zodat u het niet alleen op de snelweg kunt gebruiken.

Meer over ondersteuningssystemen voor chauffeur

Maak van de Volvo FH uw perfecte voertuig

Of u uw Volvo FH nu gebruikt voor langeafstandstransport of bouwopdrachten, u kunt perfect schakelen en scherp en gecontroleerd manoeuvreren met I-Shift en Volvo Dynamic Steering. Bekijk de onderstaande galerij voor meer informatie over I-Shift, Volvo Dynamic Steering en andere opties voor uw vrachtwagen.

De juiste versnelling met I-Shift

I-Shift biedt een reeks transmissies die op maat kunnen worden gemaakt voor uiteenlopende toepassingen, van lange afstanden tot bouwtransport en zware toepassingen. De I-Shift Dual Clutch schakelt zonder onderbreking in het koppel. Dankzij de kruipversnellingen kunt u met I-Shift extreme belastingen vanuit stilstand aan, zonder dat dit ten koste gaat van het brandstofverbruik bij hoge snelheden.

Meer informatie over I-Shift

Precisie met Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering ondersteunt het sturen als een vaste hand, om het rijden te vereenvoudigen en u te ontlasten. Het systeem voegt ook functies toe aan uw ondersteuningssystemen voor de chauffeur met actieve besturing in verschillende situaties. Daarnaast is er de optie om uw vrachtwagen te besturen via afstandsbediening.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Liftbare tandemas

Minder energie nodig, betere tractie en een krappere draaicirkel. Met de liftbare tandemas kunt u één van de aandrijfassen uitschakelen en omhoog brengen. De tractie en het laadvermogen van een tandemaandrijving, met de rijeigenschappen en efficiëntie van een enkele aandrijving.

Ontdek onze chassisopties

Een infotainment-ervaring

Gebruik uw tijd in de cabine optimaal. Kies uit twee verschillende versies van audiosystemen met een extra subwoofer onder uw zetel voor uw favoriete muziek en podcasts.

Veiligheid rondom de vrachtwagen

Cabineopties

Pas uw Volvo FH aan met het juiste cabinemodel voor uw behoeften. U kunt kiezen tussen het energiebesparende cameramonitorsysteem en zijspiegels. Bekijk de onderstaande alternatieven van dichtbij.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH met Globetrotter XXL-cabine biedt uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderbed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH Globetrotter XL-cabine is de originele en de standaard in de sector voor langeafstandstransport en andere toepassingen waarbij comfort van belang is. In deze cabine kunnen twee personen comfortabel en ruim wonen.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH met Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen met stahoogte boven de motorruimte.

  Slaapcabine

  De Volvo FH met slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort en comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen met een meer beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH met de lage slaapcabine biedt een cabine met lagere buitenhoogte in combinatie met uitstekend rijcomfort, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.