Trucks

Back-up wanneer u dat nodig heeft

Volvo-ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Een integraal onderdeel van truckveiligheid is u de juiste ondersteuning achter het stuur te geven. Met de ondersteuningssystemen voor chauffeurs van Volvo Trucks bieden we u, uw voertuig en andere weggebruikers onze beste ondersteuning en bescherming tot dusver. Bij het ontwerpen van ondersteuningssystemen voor chauffeurs is het ons doel ze gebruiksvriendelijk te maken en u echt te helpen. Veel van onze ondersteuningssystemen voor chauffeurs werken met elkaar samen om de veiligheid nog verder te verbeteren.

Ondersteuning bij het vermijden van zijdelingse aanrijdingen

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om kwetsbare weggebruikers en andere voertuigen aan de zijkant van uw truck te detecteren. Het doel is om ongevallen bij het afslaan en het wisselen van rijstrook te voorkomen. Ons systeem dekt beide zijden van het voertuig, zelfs als wettelijk alleen dekking aan de passagierszijde vereist is. De chauffeur krijgt een waarschuwing als er een object wordt gedetecteerd in het bewaakte gebied. Als het voertuig is uitgerust met waarschuwing en stuurcorrectie bij rijbaanafwijking, is er ook stuurbegeleiding.

Cruise Control bergaf

Zijn uw routes zo heuvelachtig dat u het rempedaal moet gebruiken om de snelheid heuvelaf te verlagen? De cruise control bergaf schakelt de hulpremmen in, zoals de motorrem en retarder, om de snelheid te behouden die u op uw cruise control heeft ingesteld.

Lane Keeping Assist

Geniet van de ondersteuning om uw voertuig mooi in de rijstrook te houden. Waarschuwing en stuurcorrectie bij rijbaanafwijking gebruikt de camera aan de voorzijde om de rijstrookmarkeringen te volgen. Als het voertuig van de rijstrook afwijkt, waarschuwt het systeem u en biedt het stuurhulp om het voertuig naar het midden van de rijstrook te leiden. Het systeem is actief bij snelheden boven 55 km/u en is er om u te helpen ongevallen te voorkomen waarbij het voertuig van de rijstrook afwijkt, voornamelijk op snelwegen.

Dodehoekcamera aan de passagierszijde

Ontdek verborgen hoeken en krijg een uitstekend zicht op de gebieden aan de passagierszijde en voor het voertuig. De dodehoekcamera bevindt zich aan de basis van de zijspiegel aan de passagierszijde. Deze wordt automatisch geactiveerd door de richtingaanwijzer en het camerabeeld wordt geprojecteerd op uw secundair dashboardscherm. Dit is een perfecte ondersteuning in drukke straten, op drukke snelwegen en bouwplaatsen.

Stretch Brake

Bij het afdalen op een gladde, bochtige weg kan de strekrem u helpen om scharen te voorkomen. De trailer wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt de strekrem activeren bij snelheden tot 40 km/u. De strekrem is leverbaar voor zowel vrachtwagens als trekkers.

Downhill Cruise Control

Zijn uw routes heuvelachtig en wilt u bij het afdalen oververhitting van de wielremmen voorkomen? Cruise Control bergaf helpt u de rijsnelheid onder de ingestelde snelheid te beperken. Het systeem maakt gebruik van de hulprem in combinatie met een geoptimaliseerde versnellingskeuze en de wielremmen worden alleen gebruikt als dat echt nodig is. Indien nodig kunt u nog steeds het rempedaal gebruiken om de snelheid verder te verlagen zonder Cruise Control bergaf uit te schakelen. 

Electronic Stability Control

Electronic Stability Control (ESC) van Volvo verkleint op effectieve wijze het risico op slippen en kantelen. Wanneer het systeem een kritieke situatie detecteert, grijpt dit onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel afzonderlijk af te remmen. Het systeem remt ook de wielen van de trailer en zorgt zo voor stabiliteit voor de gehele voertuigcombinatie.

Driver Alert Support

Als u achter het stuur vermoeid of onoplettend wordt, is er een verhoogd risico op ongevallen. Waarschuwing bij vermoeidheid (DAS) wil dit voorkomen door het rijgedrag en de positie van het voertuig ten opzichte van de randen van de rijstrook en de weg te bewaken. Als het systeem tekenen van slaperig of onoplettend rijden detecteert, wordt u gewaarschuwd met een hoorbare waarschuwing en een bericht dat u aanmoedigt om een pauze te nemen. De functie werkt bij snelheden boven 65 km/u.

Distance Alert

Bij snelheden boven de 60 km/u als zonder gebruik van Adaptive Cruise Control, is Distance Alert actief. Als u te dicht bij de voorligger rijdt, wordt er een visuele waarschuwing op de voorruit weergegeven. Distance Alert geeft u de kans te vertragen en een veilige afstand aan te houden tot de voorligger.

Noodremlicht

Aanrijdingen van achteren kunnen grote schade aanrichten en kunnen levensgevaarlijk zijn. Wanneer u het rempedaal hard intrapt, doet de functie noodremlicht de remlichten snel knipperen om het achteropkomende verkeer te waarschuwen.

Waarschuwing bij aanrijding met noodremfunctie

Wanneer gevaar van een botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt ons intuïtieve systeem Waarschuwing bij aanrijding met noodremfunctie u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. En de noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

Lane Keeping Support

Blijf op uw eigen rijstrook. Waarschuwing bij rijbaanafwijking waarschuwt u bij onbedoeld afwijken van de rijstrook, wat kan leiden tot ongevallen. Het systeem maakt gebruik van een camera die in de voorruit is geplaatst en waarschuwt u met een geluid als het voorwiel van het voertuig de zichtbare rijstrookmarkeringen kruist. Het systeem werkt bij snelheden vanaf 60 km/u en hoger.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN VEILIGE UPGRADE?

Praat met uw Volvo Trucks-dealer over uw veiligheidssystemen.