Trucks

Volvo FH op gas

De Volvo FH op gas is een krachtige truck voor langeafstandstransport die uw CO2-voetafdruk aanzienlijk kan verkleinen. Op bio-LNG en HVO kan deze truck lange afstanden afleggen met een hoog laadvermogen, geheel koolstofneutraal, berekend van tank tot wiel.

Hoge prestaties met minder CO2

De motoren op gas van de Volvo FH bieden hetzelfde vermogen en koppel als onze dieselmotoren. Dat doen ze met lagere emissies en het potentieel om koolstofneutraal te rijden bij het gebruik van hernieuwbaar bio-LNG en HVO. Kies tussen een vermogen van 420 pk, 460 pk of 500 pk met een koppel tot 2500 Nm.

Meer vermogen en koppel

De motor op gas in de Volvo FH is gebaseerd op dieselmotortechnologie en biedt een aanzienlijk hogere efficiëntie, vermogen en koppel dan andere alternatieven voor gasmotoren. Deze motor past perfect voor langeafstandstransport met voertuiggewichten tot 60 ton.

Een kleinere CO2-voetafdruk

De motor maakt gebruik van bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas), maar ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of dieselbrandstof. Voor de nabehandeling van uitlaatgassen wordt ook gebruikgemaakt van AdBlue. Deze aandrijflijn biedt het potentieel om uw CO2-voetafdruk met wel 100% te verminderen, berekend van tank tot wiel, bij gebruik van bio-LNG en HVO.

LNG voor uw rijbereik

De Volvo FH op gas is beschikbaar met drie verschillende tankgroottes, naargelang van uw toepassing. Een rijbereik tot 1000 km is mogelijk, waardoor de truck uitstekend geschikt is voor langeafstandstransport in een uitbreidend netwerk van tankstations voor gas.

Pas uw Volvo FH op gas aan

Hoeveel vermogen heeft u nodig? Hoe ver rijdt u tussen tankstations? En welk comfortniveau heeft u nodig in uw cabine? Creëer uw ultieme Volvo FH op gas in onze Truck Builder.

Vermogen met lagere emissies

De Volvo FH op gas presteert als een dieseltruck, maar u kunt uw CO2-uitstoot met wel 100% verminderen. Dit wordt van tank tot wiel berekend bij gebruik van bio-LNG en HVO, vergeleken met een truck die op Europese standaarddiesel rijdt.

Tot 60 ton

Rijbereik tot 1000 km

Maximaal 500 pk

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.