Trucks

Volvo FM Electric

De Volvo FM Electric is een flexibele en wendbare, heavy-duty vrachtwagen met lage emissies en een laag geluidsniveau. Deze vrachtwagen is perfect voor grote hoeveelheden aan levensmiddelen, vervoer van containers, kraandiensten en nog veel meer in en rond stedelijke gebieden. Uitgebreide diensten en ondersteuningspakketten maken de overstap naar elektrisch transport eenvoudig.

Een elektrische vrachtwagen die overal welkom is

Dankzij de stille en emissievrije elektrische aandrijflijn is de Volvo FM Electric een productieve transportoplossing voor steden en stedelijke gebieden. Deze vrachtwagen mag wellicht rijden in emissievrije zones of op tijdstippen waarop dieselvoertuigen niet mogen rijden.

Eenvoudiger elektrisch transport

U kunt op ons rekenen om de beste laadopties te kiezen, om uw voertuigen op de weg te houden en om digitale diensten te bieden die uw rijbereik zo groot mogelijk te houden: dag in, dag uit.

Soepel en stil vermogen

Volvo FM Electric biedt een soepele, stille en krachtige aandrijving voor tal van uiteenlopende opdrachten. Twee of drie elektromotoren met maximaal 490 kW gecombineerd met een I-Shift-transmissie voor elektrische vrachtwagens bieden de beste omstandigheden voor een aangename ervaring achter het stuur. 

Batterijen die aan uw behoeften voldoen

In de flexibele Volvo FM Electric kunnen twee tot zes batterijpakketten geplaatst worden om te voldoen aan uw specifieke vereisten voor rijbereik en laadvermogen.

Een elektrische vrachtwagen die overal welkom is

Welk soort opbouw u ook wilt op uw elektrische bakwagenchassis of welk type aanhanger u wilt trekken, begin altijd met de juiste basis. Kies uit een reeks cabines, assen en aandrijflijnen. Begin hier.

Voeg concurrentievoordeel toe

Voeg de Volvo FM Electric toe aan uw wagenpark en blijf de concurrentie voor. Deze kan u helpen contracten voor opdrachten met ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen binnen te halen. Het laadvermogen, het vermogen en het rijbereik krijgt u erbij.

Max. treingewicht van 44 ton

Rijbereik tot 300 km

Max. vermogen van 490 kW

Specificaties Volvo FM Electric

Eigenschappen​

Volvo FM Electric

  

Asconfiguraties​

Trekker: 4×2, 6×2, 6x4​​
Bakwagen: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
Alle assen zijn uitgerust met luchtvering

  

Cabines​

lage dagcabine, dagcabine, lage slaapcabine,
slaapcabine, Globetrotter-cabine

  

Treingewicht

Tot 44 ton

  

Batterijcapaciteit

180–540 kWh, 2-6 batterijen

  

Rijbereik

tot 300 km 

  

Oplaadtijd (volledig geladen)

9,5 uur met wisselstroom (43 kW)
​2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)

  

Aandrijflijn

2-3 elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak

  

Prestaties

continu vermogen tot 330-490 kW

  

Toepassingen

Geschikt voor opbouw. 3 PTO's
(elektrisch, mechanisch en transmissie)

  

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.