Trucks

Volvo FM op gas

De Volvo FM op gas is een truck voor regionaal en internationaal transport met hoge prestaties en een kleinere CO2-voetafdruk. Op bio-LNG en HVO kunt u lange routes afleggen met een hoog laadvermogen: volledig koolstofneutraal, berekend van tank tot wiel.

Een kleinere CO2-voetafdruk bij regionaal transport

De Volvo FM op gas biedt dezelfde prestaties en productiviteit als een Volvo FM op diesel, maar met de optie van koolstofneutrale werking. De truck past perfect voor regionaal transport en u kunt kiezen tussen een vermogen van 420 pk, 460 pk of 500 pk met een koppel tot 2500 Nm.

Krachtige motor

De motor op gas in de Volvo FM is gebaseerd op dieselmotortechnologie en biedt een aanzienlijk hoger koppel, vermogen en efficiëntie dan andere alternatieven voor gasmotoren. Hij is perfect voor veeleisend regionaal transport met hoge voertuiggewichten.

Kleinere CO2-voetafdruk

De motor maakt gebruik van bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas), maar ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of dieselbrandstof. Voor de nabehandeling van uitlaatgassen wordt ook gebruikgemaakt van AdBlue. Deze aandrijflijn biedt het potentieel om uw CO2-voetafdruk met wel 100% te verminderen, berekend van tank tot wiel, bij gebruik van bio-LNG en HVO.

Geschikt voor gebruik van LNG op uw routes

De Volvo FM op gas wordt geleverd met drie verschillende tankgroottes naar keuze, naargelang van uw toepassing. Een rijbereik tot 1000 km is mogelijk. U kunt een truck kopen die perfect is voor lange routes met lange afstanden tussen tankstops.

Stel uw Volvo FM-truck op gas samen

Zoals u het wilt. Configureer uw Volvo FM op gas, naargelang van uw opdrachten. Kies uit verschillende assen, motoren, tanks, cabinevoorzieningen en andere opties naar wens.

Efficiënt transport zonder compromissen

Met de Volvo FM op gas kunt u met hoge combinaties werken in regionaal en internationaal transport en uw CO2-uitstoot tot 100% verlagen bij gebruik van bio-LNG en HVO. Dit wordt van tank tot wiel berekend en vergeleken met een truck die op Europese standaarddiesel rijdt. En dat gaat niet ten koste van het rijbereik of de productiviteit.

Tot 60 ton

Rijbereik tot 1000 km

Maximaal 500 pk

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.