Trucks

Volvo FL Electric

Navigeer door krappe straten en bereik het afleverpunt met een minimum aan lawaai en geen uitlaatemissies. De Volvo FL Electric is perfect voor deur-tot-deur leveringen en afvalinzameling. Het voertuig is leverbaar met services en ondersteuning om de transitie naar elektrisch vervoer te vereenvoudigen.

Max. treingewicht van 16,7 ton

Max. vermogen van 130 kW

Rijbereik tot 450 km

Productief en onder controle 

Krijg toegang tot services voor doorlopende voertuigbewaking en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en leveringen te garanderen. Zorgeloos werken dankzij routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime via Volvo Connect.

Vlot vermogen

Een elektromotor zorgt, in combinatie met een versnellingsbak met twee versnellingen, voor een uiterst soepele rijervaring. Het enorme vermogen van maximaal 130 kW/175 pk is eenvoudig te hanteren.

Assortiment voor elke toepassing

Met een bereik tot 450 km kunt u met de nieuwste generatie batterijtechnologie uw voertuig optimaliseren naar uw wensen. Als een lagere actieradius aan uw behoeften voldoet, kunt u voor minder batterijen kiezen en in plaats daarvan uw laadvermogen aanzienlijk vergroten. 

Specificaties – Volvo FL Electric

Eigenschappen​

Volvo FL Electric

  
Asconfiguraties​

Bakwagen: 4×2

Alle assen met luchtvering

  

Cabines​

Dagcabine, korte slaapcabine

  

Treingewicht 

tot 16,7 ton  
Batterijcapaciteit280-565 kWh, 3-6 accu's.  

Rijbereik

Tot 450 km

  
Oplaadtijd (volledig opgeladen​, 4 accupacks)

8 uur met wisselstroom (43 kW)

2,3 uur met gelijkstroom (150 kW)

  

Aandrijflijn 

Enkele elektromotor, versnellingsbak met 2 versnellingen  
PrestatiesContinu vermogen tot 130 kW (175 pk)   

Toepassingen

Geschikt voor opbouw. Elektrische PTO

  

 

   

 

Kies voor elektrisch in slechts vier stappen

Als u bij ons kiest voor elektrisch, kan dat heel eenvoudig. We voorzien de voertuigen en infrastructuur, en helpen u met het kiezen van de juiste oplossing die precies aan uw vereisten voldoet. We bekijken uw doelstellingen en routines, en stellen een volledige oplossing voor. Volg deze vier eenvoudige stappen en kies voor elektrisch.
 

Lees hier de vier stappen

Essentiële diensten. Toegewijde ondersteuning

Als het om elektromobiliteit gaat, is Volvo Trucks een toonaangevende partner sinds 2019. We kunnen terugvallen op onze bewezen innovaties in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en willen complete oplossingen leveren die veel verder gaan dan het voertuig alleen. Daarnaast bieden we u de ondersteuning die u nodig hebt om van elektrisch transport een essentieel bedrijfsmiddel te maken.

 

Lees meer over onze elektrische diensten

Bouw uw Volvo FL Electric

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.