Trucks

Ik werk bij Volvo Trucks Gent

VOLVO TRUCKS MADE IN BELGIUM

ZWEEDSE TROTS - GEMAAKT IN BELGIË

De Zweedse Volvo Groep is een van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. In 1927 liepen de eerste Volvo’s van de band.

Enige truckfabrikant in België
Volvo Trucks is al sinds 1964 thuis in België. Aanvankelijk vond de productie plaats in de buurt van Brussel, totdat er een nieuwe fabriek in de buurt van Gent werd ingehuldigd in 1975. In de loop der jaren is de faciliteit uitgebreid met nieuwe activiteiten, zoals bandenmontage. Het Volvo Fitting Centre monteert banden op velgen voor de eigen productie in Gent, maar levert ook de wielen voor de vrachtwagenfabrieken in Tuve, Kaluga, Blainville en voor de busfabrieken in Zweden en Polen. Later werd de cabineafwerkingsinstallatie toegevoegd, waar 'naakte' cabines, geproduceerd in de cabinefabriek van Volvo in Zweden, worden afgewerkt of bekleed alvorens te worden geassembleerd op het vrachtwagenchassis, vervaardigd in Gent.

Vandaag de dag is de Gentse faciliteit de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group ter wereld. Volvo‘s volledige Europese gamma van zware vrachtwagens wordt er geproduceerd en geëxporteerd over de hele wereld. jaarlijks worden er meer dan 40.000 cabines en vrachtwagens geproduceerd in Gent en meer dan 700.000 wielen gemonteerd. In het najaar van 2018 rolde de miljoenste vrachtwagen van de band in Gent.

Volvo Group Belgium, belangrijke werkgever in België
De Volvo groep stelt in België meer dan 4.000 personen te werk, in een groot aantal verschillende afdelingen.

  • Volvo Trucks Manufacturing Gent, de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group ter wereld
  • Volvo Group Logistics Services, het grootste distributiecentrum van de Volvo Group en het wereldwijde hoofd distributiecentrum van producten en reserveonderdelen voor vrachtwagens, bussen, graafmachines, wielladers, scheeps- en industriële motoren.
  • Volvo Group Uptime Solutions, biedt verschillende diensten aan klanten, o.a. 24u op 24u pechverhelping
  • Volvo Group Technical Dealer Support, geeft logistieke en technische support voor werkplaatsen en dealers.
  • Volvo Corporate Process & IT Belgium, coördineert het internationale computernetwerk voor de Volvo vestigingen in België maar ook haar diensten verkoopt aan geselecteerde externe partners.
  • Volvo Trucks Belux , de invoerder van Volvo vrachtwagens voor de Belux markt. 
  • 13 Volvo Truck dealers zijn actief in België met 30 werkplaatsen en 1 Volvo Construction Equipment privé invoerder, in totaal goed voor +/- 500 medewerkers. 
  • Meer dan 50 Belgische toeleveranciers leveren producten of diensten aan de Gentse vrachtwagenvestiging, goed voor een tewerkstelling van enkele duizenden arbeidskrachten. 

Investeringen
Jaarlijks investeert Volvo in haar Belgische vestigingen ettelijke miljoenen euro’s. Getuige hiervan zijn de introductie van nieuwe en de uitbreiding van bestaande activiteiten.

Innovatie
Wereldklasse staat bij Volvo hoog op de agenda. Verbeteringen van het productieproces, de systemen, de producten en de manier van werken hebben ertoe geleid dat Volvo mee kan spelen op de wereldmarkt van Lean Manufacturing.

Eerste CO2 neutrale automotive fabriek ter wereld
De toekomst van deze planeet ligt ons nauw aan het hart. Niet voor niets is “zorg voor het milieu” reeds van begin de jaren ’70 een kernwaarde voor Volvo. De Volvo Trucks-fabriek in Gent is de eerste autofabriek ter wereld die volledig CO2-neutraal is en heeft daardoor meer dan 700.000 ton CO2-uitstoot voorkomen.

De Belgische Volvo Groep onderhoudt constructieve contacten en werkt nauw samen met universiteiten en hogescholen en neemt deel aan verschillende projecten via Agoria, Voka en de overheid om de tewerkstelling te bevorderen en de technische jobs voor vrouwen aantrekkelijk te maken.

Onze medewerkers zijn ons hoogste goed. Volvo medewerkers worden betrokken bij het bepalen van de richting die het bedrijf uitgaat en het continu verbeteren van onze manier van werken. Open dialoog, teamwerk en leiderschap zijn onze drivers. Aan onze medewerkers wordt op verschillende manieren de gelegenheid geboden om zich verder te ontwikkelen zowel persoonlijk als professioneel, hun competenties en know-how te verhogen en beter te worden in hun job.

Time Lapse Movie

Bekijk op minder dan 1 minuut hoe een Volvo FH wordt gebouwd in de fabriek in Gent