Trucks

See and Be Seen

Verkeersveiligheid is een samenspel tussen weggebruikers. See and Be Seen is een eenvoudige actie waardoor de interactie tussen fietsers en vrachtwagenchauffeurs op het gebied van veiligheid kan worden verbeterd. Het is een perfecte groepsactiviteit voor scholen en werkplekken.

Kennis redt levens

Veiligheid staat al vanaf het begin op de eerste plaats bij Volvo Trucks. Uit onderzoek en analyse blijkt dat de meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten. Daarom ontwikkelen we niet alleen innovatieve veiligheidsvoorzieningen voor onze producten, maar willen we ook onze kennis over verkeersveiligheid verspreiden in de samenleving.

Goed zicht is essentieel

Met het initiatief See and Be Seen hebben wij als doel te zorgen dat weggebruikers zich beter bewust worden van hun zichtbaarheid in het verkeer. Het initiatief belicht situaties waarin fietsers en andere weggebruikers betrokken zijn en hoe de veiligheid in de interactie tussen fietsers en vrachtwagenchauffeurs kan worden verbeterd.

De onderwijskit

De See and Be Seen-onderwijskit is gratis en beschikbaar voor iedereen. Leraars kunnen bijvoorbeeld oefeningen opzetten voor hun studenten en managers kunnen het gebruiken als bedrijfsactiviteit. De inspirerende kit omvat een handleiding voor de instructeur, een PowerPoint-presentatie en richtlijnen voor een veilige verkeerstraining waarbij een vrachtwagen betrokken is.

Download de onderwijskit

ERVAAR ZELF VEILIGHEID

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle veiligheidskenmerken laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.