Trucks

Onze campagne voor verkeersveiligheid

SEE AND BE SEEN

Een eenvoudige actie waardoor de interactie tussen fietsers en truckchauffeurs op het gebied van veiligheid kan worden verbeterd.

Verschil maken om levens te redden

Veiligheid staat al vanaf het eerste begin op de eerste plaats bij Volvo Trucks. Uit onderzoek en analyse blijkt dat de meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten. Daarom willen we meer doen dan alleen het ontwikkelen van allerlei innovatieve veiligheidsoplossingen voor onze producten.

Zien en gezien worden

Wij hebben als doel te zorgen dat de verkeersdeelnemers zich beter bewust worden van hun zichtbaarheid in het verkeer. De campagne belicht situaties waarin fietsers en andere weggebruikers betrokken zijn en hoe de veiligheid in de interactie tussen fietsers en truckchauffeurs kan worden verbeterd.

De onderwijskit is gratis en beschikbaar voor iedereen. Docenten kunnen bijvoorbeeld oefeningen opzetten voor hun studenten en managers kunnen het gebruiken als bedrijfsactiviteit.

De onderwijskit

De inspirerende kit ‘See and be seen’ omvat een handleiding voor de instructeur, een PowerPoint-presentatie en richtlijnen voor een veilige verkeerstraining waarbij een truck betrokken is.

Verder zijn er cadeaus als reflecterende vesten om uit te delen na afronding van de activiteiten zodat de verkeersveiligheid extra wordt bevorderd.

Download de onderwijskit

Bekijk zelf de veiligheid

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.