Trucks

Volvo FH Aero op gas 

De Volvo FH Aero op gas is een truck voor langeafstandstransport, ontworpen voor aerodynamische efficiëntie. Deze truck rijdt op bio-LNG en HVO, verkleint uw CO2-voetafdruk en zorg dat u lange afstanden kunt afleggen met een hoog laadvermogen – koolstofneutraal berekend van tank tot wiel.

Koolstofneutraal langeafstandstransport

De gasmotor levert dezelfde prestaties als onze dieselmotoren. Bovendien heeft deze motor lagere emissies en het potentieel om koolstofneutraal te werken bij langeafstandstransport met gebruik van hernieuwbaar bio-LNG en HVO. Kies tussen 420 pk, 460 pk of 500 pk met een koppel tot 2500 Nm.

Hoog vermogen en koppel

De motor op gas in de Volvo FH Aero is gebaseerd op dieselmotortechnologie voor een aanzienlijk hogere efficiëntie, vermogen en koppel dan andere alternatieven voor gasmotoren. Daardoor past deze motor perfect voor langeafstandstransport met voertuiggewichten tot 60 ton en een hoge productiviteit.

Kleinere CO2-voetafdruk

Naast bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas) maakt de motor ook gebruik van een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of dieselbrandstof. Voor de nabehandeling van uitlaatgassen wordt ook gebruikgemaakt van AdBlue. Bij gebruik van bio-LNG en HVO kunt u uw CO2-voetafdruk, berekend van tank tot wiel, tot 100% verminderen.

Geschikt voor LNG

Optimaliseer de tankgrootte voor uw Volvo FH Aero op gas en verkrijg een rijbereik tot wel 1000 km. Hierdoor is de truck geschikt voor langeafstandstransport in een uitbreidend netwerk van tankstations voor gas.

Stel uw met gas aangedreven truck samen

Creëer de Volvo FH Aero op gas voor uw bedrijf. Assen, motoren en tanks en al het comfort dat u maar kunt wensen in uw cabine.

Hoge prestaties en rijbereik met minder CO2

De Volvo FH Aero op gas levert prestaties en productiviteit zoals een dieseltruck en voldoende rijbereik voor langeafstandstransport. Dit kan uw CO2-uitstoot tot wel 100% verminderen. Dit wordt van tank tot wiel berekend bij gebruik van bio-LNG en HVO, vergeleken met een truck die op Europese standaarddiesel rijdt.

Tot 60 ton

Rijbereik tot 1000 km

Maximaal 500 pk

De afgebeelde voorzieningen zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.