Trucks

Volvo FH Aero. Aerodynamica voor langeafstandstransport.

De Volvo FH Aero is de ideale vrachtwagen voor langeafstandstransport. De aerodynamische omtrek van de cabine is ontworpen om u energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Kies tussen elektrisch, gas en diesel. Deze vrachtwagen is gestroomlijnd zodat u elke dag nog verder kunt komen.

  Volvo FH Aero

  Toepassingen: Efficiënt langeafstandstransport
  Vermogen: 420–540 pk

  Lees alle specificaties

  Volvo FH Aero Electric

  Toepassingen: Regionale en interregionale transportopdrachten
  Voertuiggewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Rijbereik: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero op gas

  Toepassingen: Langeafstands- en interregionale transportopdrachten
  Vermogen: 420–500 pk
  Rijbereik: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FH Aero Electric op gas

Bekijk de Volvo FH Aero

Het aerodynamische ontwerp zorgt voor moeiteloos rijden met hoge snelheden en duidelijk zicht voor de chauffeur. Comfortabele cabines met geïntegreerd infotainment- en audiosysteem. Met de extra ruimte van de Globetrotter XXL-cabine. Duik in de onderstaande galerij en ontdek wat de Volvo FH Aero te bieden heeft.

Camera monitor system

Het camera monitor system verbetert de aerodynamica van de vrachtwagen om energie te besparen. Daarnaast opent het ook uw gezichtsveld, zowel in goede als uitdagende omstandigheden. Nachtzicht helpt de chauffeur in het donker en dankzij de bewakingsmodus kan de chauffeur ook buiten de vrachtwagen kijken als de gordijnen dicht zijn.

Ontdek ons camera monitor system

Infotainment en audio

De intuïtieve chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en twee verschillende audiosystemen bieden een geïntegreerde ervaring, zowel tijdens het rijden als tijdens rustpauzes. De luidsprekers en versterker zijn ontworpen voor een compleet nieuwe audio-ervaring.

Binnen in de Globetrotter XXL-cabine

U brengt zo veel tijd door in de cabine, dat u het allerbeste verdient. De Globetrotter XXL-cabine is gebouwd om uw leven onderweg te optimaliseren. Deze cabine biedt meer ruimte en meer comfort. Bij de Volvo FH Aero gaat dat gepaard met behoud van laadruimte dankzij speciale wettelijke voorschriften voor vrachtwagens met verbeterde energie-efficiëntie.

Lees meer over cabinecomfort

Stel uw vrachtwagen voor langeafstandstransport samen

Een typerend profiel met een aerodynamisch ontwerp om uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en uw energiekosten te verlagen. Kies tussen elektrische, gas- en dieselmotoren. Er zijn tal van keuzemogelijkheden en opties beschikbaar voor trekkers en bakwagenchassis, zodat u de Volvo FH Aero naar wens kunt aanpassen.

Zuinig brandstofverbruik met I-Save

De Volvo FH Aero met I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport. De basis van I-Save is de D13-motor met turbocompound-technologie, die meer koppel biedt bij lage toerentallen. Het resultaat is vlotter, stiller rijden met een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Lees meer over I-Save

Geoptimaliseerd voor uw routes met I-See

I-See optimaliseert de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor voor de daadwerkelijke route wanneer u rijdt met geactiveerde cruisecontrol. Het houdt rekening met de topografie, bochten, rotondes en verkeersinformatie in realtime. Dat betekent dat u I-See kunt gebruiken om brandstof te besparen zodra u vertrekt.

Ontdek I-See

Ontworpen om energie te besparen

Of u nu kiest voor elektrisch, gas of diesel, de Volvo FH Aero is van onder tot boven ontworpen om energie te besparen. De aerodynamische vorm, het gestroomlijnde camera monitor systeem en de slipvrije schijfremmen zijn gemaakt om de kosten te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Technologie die uw rijstijl aanvult

De Volvo FH Aero is gemaakt om uw rijvaardigheden optimaal in te zetten. We hebben technologie ingebouwd die erop gericht elke keer opnieuw perfect te schakelen en te manoeuvreren. Bekijk enkele functies van dichterbij in de fotogalerij.

Benut motorvermogen met I-Shift

Met I-Shift kunt u soepel, comfortabel en efficiënt rijden. U kunt zich op de weg concentreren, terwijl I-Shift het motorvermogen optimaal inzet. Rijdt u op heuvelachtige routes, overweeg dan de I-Shift Dual Clutch, waarmee u kunt schakelen zonder enige onderbreking in vermogensafgifte.

Lees meer over I-Shift

Lichte en dynamische besturing

Zijwind, hobbels of kuilen? Geen probleem. Volvo Dynamic Steering filtert en compenseert ze allemaal, zodat u gemakkelijker en zelfs stabieler kunt rijden en uw schouders kunt ontlasten. Het systeem schakelt ook enkele van de geavanceerde ondersteuningssystemen voor de chauffeur in om uw veiligheid te verbeteren.

Over Volvo Dynamic Steering

Cabineopties

De Volvo FH Aero wordt geleverd met een reeks cabinemodellen die aan uw behoeften voldoen. Bekijk uw keuzemogelijkheden hieronder.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH Aero met Globetrotter XXL-cabine biedt uitstekend rij- en wooncomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderbed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH Aero met Globetrotter XL-cabineformaat is de norm in de sector voor langeafstandstransport. In deze cabine kunnen twee personen comfortabel en ruim wonen.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH Aero met Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en wooncomfort voor maximaal twee personen met stahoogte boven de motorruimte.

  Slaapcabine

  De Volvo FH Aero met slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort en comfortabele slaapgelegenheid voor maximaal twee personen met een meer beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH met de lage slaapcabine biedt een cabine met lagere buitenhoogte in combinatie met uitstekend rijcomfort, comfortabele slaapgelegenheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde kenmerken zijn wellicht niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.