Volvo Trucks opleidingen

Wacht niet tot het laatste moment om uw volgende reeks opleidingen in het kader van Code 95 te plannen. Kies één van de goedgekeurde Volvo Trucks opleidingen en maak optimaal gebruik van uw vrachtwagen.

Volvo Trucks Theorietrainingen

Theorietrainingen

U kunt heel veel verschillende theorietrainingen volgen, geldig voor de code 95. Volvo Trucks werkt hiervoor samen met een externe partner, Dekra. U kunt opleidingen op verschillende plaatsen in Vlaanderen en op diverse data volgen als : Ladingzekering, tachograaf, Wegcode, Ergonomie, Vervoer gevaarlijke stoffen, Dodehoek ongevallen en manoeuvre, Veiligheidsuitrusting, EHBO, Communicatie, Lading en de gevolgen voor CMR, Preventie van verkeersongevallen. U kunt een speciale Volvo kortingscode van 10% aanvragen via mail. 

Opleidingsdata en plaatsen >

Vraag uw kortingscode voor de opleiding aan >

Volvo Trucks Eco Driving Training

Opleiding Volvo Eco Driving Training

Onze 'Volvo Eco Driving Training' cursus voor zuinig rijden laat zien hoe u optimaal gebruik maakt van uw truck. We combineren de nieuwste theorie met praktische analyse en begeleiding, geheel toegespitst op uw transportonderneming. U kunt uw brandstofverbruik tot 10% terugbrengen, dus dit is een van uw beste investeringen voor dit jaar. De opleiding telt bovendien mee voor Code 95.

Meer info >

Opleiding Volvo Trucks Efficiënt rijden

Opleiding Efficiënt rijden

Deze nieuwe training 'Efficiënt rijden' is een combinatie van 4u klassikale opleiding, en 4u één op één praktijkopleiding in de truck, waar de chauffeur alle tips & tricks leert kennen om efficiënt met zijn vrachtwagen te rijden. Deze opleiding kan met uw eigen voertuig, zodat alle vragen van de chauffeur over zijn voertuig individueel behandeld worden. De opleiding kan uiteraard ook gebeuren met ons lesvoertuig en is goedgekeurd voor Code 95.

Volvo Trucks Opleiding defensief rijden per twee

Opleiding defensief rijden per twee

De opleiding 'Defensief rijden per twee' is een goedgekeurde Code 95 opleiding. Tijdens deze training gaan 2 chauffeurs samen met de trainer in de Volvo Trucks opleidingstruck een volledige dag de baan op. In de opleidingstruck zijn er 3 volwaardige zitplaatsen. Er wordt vooral de nadruk gelegd op het defensief rijden. Groot voordeel is dat de chauffeur niet alleen leert van zijn eigen rijgedrag maar ook van dat van de andere chauffeur.

  • Onze cursussen zijn gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en ervaring
  • U ziet direct verbetering in een lager brandstofverbruik, veiligheid en slijtage
  • Onze cursussen voldoen aan de EU-wetgeving (geldig voor CPC)
  • Onze trainingtrucks werken met de nieuwste voorzieningen en services
  • Onze instructeurs zijn ervaren Volvo Trucks-specialisten
  • Aanvullende services zoals Dynafleet en Fuel Advice zorgen voor betere resultaten
  • Cursussen worden regelmatig geüpdatet om ervoor te zorgen dat u de concurrentie voorblijft.
Training levert direct tastbare resultaten

Verbeter uw resultaten

De snelste en gemakkelijkste manier om uw resultaten te verbeteren, is door verandering van rijgedrag. Door de manier waarop u accelereert en remt te verbeteren, en door gebruik te maken van de functies van de truck, kunt u direct tot 10% brandstof besparen. Door de veiligheid te verhogen en ongelukken te voorkomen, en de slijtage te verminderen wordt zelfs nog meer geld en tijd bespaard.

Onze cursussen zijn zorgvuldig opgezet om chauffeurs te leren hoe ze het beste de functies en services van de truck kunnen benutten, maar ook ter verbetering van de kennis van zaken, wat allemaal ertoe bijdraagt om zuiniger, veiliger en slimmer met het voertuig te rijden, waardoor de productiviteit toeneemt.

Training combineert theorie met praktische begeleiding

Advies dat zich terugbetaalt

Onze trainingscursussen, waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd, zijn gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en ervaring door Volvo en worden verzorgd door onze gespecialiseerde instructeurs. Onze trainingtrucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie voor brandstofverbruik en veiligheid. En elke cursus kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften of die van uw bedrijf.

Elke training is 7 uur lang en is opgezet voor het vervullen van de 35 uur die vereist zijn voor het CPC, Certificate of Professional Competence.

Download hier uw chauffeurshandboek

Gebruik uw truck optimaal

Hoe beter u uw truck kent, hoe meer u eruit haalt. Onze chauffeurshandboeken bevatten informatie over de bediening en het onderhoud, veiligheidsvoorzieningen, instrumenten en bedieningselementen.

Download uw chauffeurshandboek
VT

Aanmelden voor een cursus

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u helpen bij het vinden van en aanmelden bij de cursus die het beste bij u past.

Vind de dichtstbijzijnde dealer