Trucks

Kleine veranderingen. Grote winst.

Chauffeurstrainingen

De manier waarop u rijdt, is van invloed op de truck, de prestaties en de winstgevendheid. Kleine veranderingen maken een groot verschil. Onze trainingen helpen u om de juiste veranderingen te maken. Ze leren u hoe u brandstof kunt besparen, levens kunt redden en het allerbeste uit uw truck te halen.  Wacht niet tot het laatste moment om uw volgende reeks opleidingen in het kader van Code 95 te plannen. Kies één van de goedgekeurde Volvo Trucks opleidingen en maak optimaal gebruik van uw vrachtwagen.

Waarom Volvo Trucks Driver Development

  • Haal het maximale uit uw truck
  •  Bespaar brandstof
  • Verbeter de productiviteit
  • Vergroot de kennis van de sector
  • Verbeter de veiligheid van de bestuurder

Verbeter uw resultaten

De snelste en gemakkelijkste manier om uw resultaten te verbeteren, is door verandering van rijgedrag. Als u uw manier van optrekken en remmen verbetert en volledig gebruikmaakt van de truckfuncties, kunt u het brandstofverbruik met maar liefst 10% verminderen. Meteen. Door het verhogen van de veiligheid en minder slijtage kunt u nog meer geld en tijd besparen.

In onze cursussen leren chauffeurs hoe ze de functies en services van de truck het beste kunnen gebruiken en hoe ze hun kennis van de sector kunnen verbeteren. Het resultaat is dat ze zuiniger, veiliger en bekwamer rijden, wat ook de productiviteit ten goede komt.

Advies dat zich terugbetaalt

Onze trainingscursussen, waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd, zijn gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en ervaring door Volvo en worden verzorgd door onze gespecialiseerde instructeurs. Onze trainingstrucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie voor brandstofverbruik en veiligheid. En elke cursus kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften of die van uw bedrijf.

Voordelen van de cursus
 

  • U ziet direct verbetering in een lager brandstofverbruik, veiligheid en slijtage
  • Onze cursussen voldoen aan de EU-wetgeving (geldig voor CPC)
  • Onze instructeurs zijn ervaren Volvo Trucks-specialisten
  • Cursussen worden regelmatig vernieuwd om ervoor te zorgen dat u de concurrentie voorblijft.
  • Onze cursussen zijn gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en ervaring

Een selectie van cursussen

Theorietrainingen

U kunt heel veel verschillende theorietrainingen volgen, geldig voor de code 95. Volvo Trucks werkt hiervoor samen met een externe partner, Dekra. U kunt opleidingen op verschillende plaatsen in Vlaanderen en op diverse data volgen als : Ladingzekering, tachograaf, Wegcode, Ergonomie, Vervoer gevaarlijke stoffen, Dodehoek ongevallen en manoeuvre, Veiligheidsuitrusting, EHBO, Communicatie, Lading en de gevolgen voor CMR, Preventie van verkeersongevallen. U kunt een speciale Volvo kortingscode van 10% aanvragen via mail. 

Opleidingsdata en plaatsen >

Vraag uw kortingscode voor de opleiding aan >

Opleiding Volvo Eco Driving

Onze 'Volvo Eco Driving Training' cursus voor zuinig rijden laat zien hoe u optimaal gebruik maakt van uw truck. We combineren de nieuwste theorie met praktische analyse en begeleiding, geheel toegespitst op uw transportonderneming. U kunt uw brandstofverbruik tot 10% terugbrengen, dus dit is een van uw beste investeringen voor dit jaar. De opleiding telt bovendien mee voor Code 95.

Opleiding Efficiënt rijden

Deze nieuwe training 'Efficiënt rijden' is een combinatie van 4u klassikale opleiding, en 4u één op één praktijkopleiding in de truck, waar de chauffeur alle tips & tricks leert kennen om efficiënt met zijn vrachtwagen te rijden. Deze opleiding kan met uw eigen voertuig, zodat alle vragen van de chauffeur over zijn voertuig individueel behandeld worden. De opleiding kan uiteraard ook gebeuren met ons lesvoertuig en is goedgekeurd voor Code 95.

Opleiding Zuinig rijden

Daar de moderne voertuigen alsmaar complexer worden, is het belangrijk dat de chauffeur op regelmatige basis wordt bijgeschoold. Met deze training biedt Volvo Trucks een theoretische en praktische update van de nieuwste toepassingen op het voertuig. Na het volgen van deze training zal het voertuig geen geheimen meer hebben, en zal de chauffeur zijn/haar voertuig optimaal kunnen gebruiken om ten slotte een brandstofbesparing te kunnen realiseren.

De deelnemers van deze training gaan samen zeven uur de baan op met een truck en een erkende lesgever van Volvo Trucks België. Beide chauffeurs gaan minimum drie uur rijden op zowel snelweg, nationale en centrumwegen alsook op heuvelachtige wegen. Dit om alle features op de nieuwe trucks zo goed mogelijk te leren gebruiken.       

De deelnemer die deze training volgt, zal een getuigschrift van nascholing ontvangen. De training is erkend door de FOD MOB in thema 1 van de vakbekwaamheid. De training is goed voor 7 kredietpunten - inclusief 3 uur praktijk achter het stuur (verplicht vanaf 02/2013).         

                             

Gebruik uw truck optimaal 

Hoe beter u uw truck kent, hoe meer u eruit haalt. Onze chauffeurshandboeken bevatten informatie over de bediening en het onderhoud, veiligheidsvoorzieningen, instrumenten en bedieningselementen.

Aanmelden voor een cursus

Uw lokale Volvo Trucks dealer kan u helpen bij het vinden van en aanmelden bij de cursus die het beste bij u past.

Opleiding defensief rijden per twee

De opleiding 'Defensief rijden per twee' is een goedgekeurde Code 95 opleiding. Tijdens deze training gaan 2 chauffeurs samen met de trainer in de Volvo Trucks opleidingstruck een volledige dag de baan op. In de opleidingstruck zijn er 3 volwaardige zitplaatsen. Er wordt vooral de nadruk gelegd op het defensief rijden. Groot voordeel is dat de chauffeur niet alleen leert van zijn eigen rijgedrag maar ook van dat van de andere chauffeur.