Trucks

Volvo Blue-contract

Preventief onderhoud en een serviceplan op basis van het daadwerkelijke gebruik van uw truck

Het Volvo Blue Contract is een handige manier om uw truck beschikbaar te houden voor uw werk en uw kosten laag te houden. Het omvat alle preventieve onderhoud en controles, evenals Connected Service Planning - een geoptimaliseerd serviceschema dat mogelijk wordt gemaakt door een 24/7 satellietverbinding met het voertuig. Hierdoor kan uw dealer uw werkplaatsbezoek afstemmen op het daadwerkelijke gebruik van uw truck. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat al het werk wordt uitgevoerd door gecertificeerde Volvo-technici. En omdat u de kosten altijd vooraf weet, geniet u ook van meer operationele controle.

De 7 belangrijkste voordelen van Blue

 • Inclusief preventief onderhoud en wettelijke inspecties
 • Beschermt tegen ongeplande uitvaltijd dankzij satellietverbinding
 • Biedt onderhoud dat is afgestemd op het daadwerkelijke gebruik van uw truck
 • Bevat een serviceplan dat is afgestemd op uw behoeften en planning 
 • Verhoogt de efficiëntie van werkplaatsbezoeken dankzij werkplaatsverbinding op afstand
 • Vermindert administratie en maakt betaling in termijnen mogelijk
 • Zorgt ervoor dat onderhoud wordt uitgevoerd door gecertificeerde Volvo-technici die originele Volvo-onderdelen gebruiken

Het juiste onderhoud, op de juiste tijd

Om uw voertuig in topconditie te houden, monitoren wij op afstand componenten die cruciaal zijn voor de beschikbaarheid en belangrijke gegevens over het daadwerkelijke gebruik van uw truck (zoals gereden kilometers, motoruren, brandstofverbruik en routetopografie). Als uit het daadwerkelijke gebruik blijkt dat uw truck meer of minder onderhoud nodig heeft dan verwacht, neemt uw dealer contact met u op. Het is een gemakkelijke manier om er zeker van te zijn dat u altijd de juiste service op het juiste moment krijgt. Dit alles zodat uw truck optimaal kan presteren.

Optionele Uptime Services

Breid uw dekking uit met deskundige hulp, waar en wanneer u maar wilt.

Volvo Towing Assistance

Als er een ongeplande stop optreedt, is er 24/7 hulp beschikbaar in heel Europa. De chauffeur kan eenvoudig bellen of op de VAS-knop in de cabine drukken om direct in contact te komen met een operator die dezelfde taal spreekt. Met de steun van ons uitgebreide netwerk van sleeppartners en geautoriseerde werkplaatsen, krijgen we de truck zo snel mogelijk weer op de weg.

Volvo Towing Assistance Extended

Voor nog meer gemoedsrust biedt de Volvo Towing Assistance Extended-service u de extra bescherming van een starthulp, brandstoftoevoer, toezicht op voertuig en vracht, evenals lossen en herladen van vracht - plus transport, hotelaccommodatie en zelfs repatriëring voor de bestuurder.

Real Time Monitoring

Tegenwoordig is elke Volvo truck uitgerust met de meest geavanceerde telematica- en diagnosesystemen beschikbaar op de markt. In combinatie met de nieuwste connectiviteitstechnologie kan Volvo Trucks kritieke componentgegevens op afstand en in real-time monitoren en analyseren, en voorspellen wanneer een storing zal optreden. De gegevens worden verzonden naar een Volvo Trucks International Uptime Center waar ze worden verwerkt en geanalyseerd. Eventuele waarschuwingen worden doorgegeven aan de eigen dealer, of via een nationaal Uptime Center, zodat zij preventieve actie kunnen ondernemen voordat er een storing optreedt. Momenteel is Real Time Monitoring als optie in het Volvo Gold Contract beschikbaar in België en de meeste Europese landen. 

Volvo-servicecontracten – de details

Real Time Monitoring
Gold
Maximale beschikbaarheid – alle reparaties en preventief onderhoud
  Uptime Services (optioneel)
  Connected Service Planning
  Onderhoud & Controles
  Reparaties aan de aandrijflijn
  Reparaties buiten de aandrijflijn
  Slijtagecomponenten
  Real Time Monitoring
Meer informatie
Blue
Preventief onderhoud en een serviceplan op basis van het daadwerkelijke gebruik van uw truck
  Uptime Services (optioneel)
  Connected Service Planning
  Onderhoud & Controles
Meer informatie
Uptime Care
Een serviceplan gebaseerd op het daadwerkelijke gebruik van uw truck
  Uptime Services (optioneel)
  Connected Service Planning
Meer informatie
Voorzieningen van het contractGOLD – FH/FMGOLD – FE/FLFLEXI GOLDBLUE
 Meer info
Meer infoMeer infoMeer info
Preventief onderhoud
Onderhoudsschema
Herstellingen aan de aandrijflijn 
Alle truckreparaties 
Verbinding op afstand met de werkplaats
Vervangende truck of financiële compensatie 
100% inzetbaarheid garantie 
Volvo Action Service On-Call  

* Volvo Action Service On-Call is standaard voor Volvo FH, Volvo FH16 en Volvo FM, optioneel voor Volvo FMX en niet van toepassing op Volvo FE of Volvo FL.

Welk contract past het beste bij u?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de antwoorden. Loop even binnen of bel hem op om met uw onderhoudsschema te starten.