Trucks

Volvo Service Planning

Uitval en dringende herstellingen gaan ten koste van de beschikbaarheid en de inkomsten. Proactief en preventief onderhoud voorkomen dit. Plannen loont dus de moeite. We doen dit voor u. Speciaal voor uw truck en uw bedrijf wordt een Volvo-onderhoudsschema opgesteld. Uw bezoeken aan de werkplaats worden ingepland, stilstand wordt hierdoor minimaal gehouden en de beschikbaarheid van de truck wordt geoptimaliseerd. Bovendien is het helemaal gratis.

Afgestemd op uw truck

Zeer zware werkomstandigheden betekenen meer slijtage. Weinig kilometers betekenen minder onderhoud. Dus wat prima past bij de ene truck, hoeft niet altijd geschikt te zijn voor die van u. Bij Connected Service Planning maken we gebruik van de ingebouwde connectiviteit van de truck om de unieke onderhoudsbehoeften te bepalen. Vervolgens werken we proactief aan het optimaliseren van uw onderhoudsschema. Allemaal om ervoor te zorgen dat precies het vereiste onderhoud aan de truck wordt uitgevoerd. Niet meer, maar ook niet minder.

Uptime Care Contract
 

Het Volvo Uptime Care Contract is een onderhoudsschema voor de dagelijkse praktijk. Het omvat Connected Service Planning, waarbij we de ingebouwde connectiviteit van uw truck gebruiken om bepaalde componenten op afstand te controleren op slijtage. We nemen proactief contact met u op en gebruiken de gegevens van de truck om uw onderhoudsschema te optimaliseren. Dit betekent dat werkplaatsbezoeken kunnen worden ingepland op basis van het daadwerkelijke gebruik en de conditie van uw truck. Daardoor verlopen de werkplaatsbezoeken zelf efficiënter en zijn onderdelen op tijd beschikbaar. Alles om uw truck op de weg en bedrijfsklaar te houden.

Onderhoudsplanning – zo werkt het

Stap 1: We voeren in

Uw gratis gesprek over onderhoudsplanning begint met het invoeren van de exacte specificaties van uw truck, het gebruik en het aantal kilometers per jaar. Ook details over uw bedrijf worden in ons systeem ingevoerd. 

Stap 2: Wij identificeren
Nadat we hebben getest hoe verschillende onderhoudsintervallen van invloed kunnen zijn op de beschikbaarheid van uw truck, bepalen we het meest geschikte onderhoudsniveau.

Stap 3: Wij plannen
We gebruiken uw gegevens voor het opstellen van een individueel onderhoudsschema waarin is vastgelegd wanneer uw truck een onderhoudsbeurt nodig heeft en waar precies op moet worden gelet. U weet dus altijd wat u kunt verwachten.

Stap 4: Wij voeren onderhoud uit
Via Connected Service Planning controleren we op afstand het daadwerkelijke gebruik en het werkelijk benodigde onderhoud van uw truck. Vervolgens nemen we proactief contact met u op om uw truck ruim van tevoren in te boeken voor onderhoud.

Stap 5: Wij optimaliseren
Telkens wanneer uw truck in de werkplaats is, kijken we kritisch naar de behoefte van de truck en passen we uw schema aan. Op die manier profiteert u altijd optimaal van uw truck of wagenpark.

Laten we samen een plan maken

Uw Volvo Trucks-dealer zorgt voor uw gratis onderhoudsschema en beantwoordt al uw vragen over onderhoud.