Trucks

Veiligheid in elke richting

Ondersteuningssystemen voor de chauffeur van Volvo Trucks

Veiligheid is ingebouwd in de merkgeschiedenis van Volvo Trucks en vormt een centraal onderdeel van onze identiteit. We benaderen veiligheid vanuit verschillende perspectieven, zowel binnen als buiten het voertuig, om naar onze visie van nul ongevallen te gaan. Nu stellen we een reeks nieuwe en bijgewerkte Active Safety-systemen voor in onze voertuigen, die zowel chauffeurs als andere weggebruikers beschermen. Tijd om een tandje hoger te schakelen op het gebied van verkeersveiligheid!

Extra ogen rondom het voertuig

Kwetsbare weggebruikers kunnen uit het niets opduiken en moeilijk te detecteren zijn. Kenmerken die vrachtwagenchauffeurs waarschuwen voor andere weggebruikers kunnen een grote impact hebben op de veiligheid.

Front Short Range Assist waarschuwt de chauffeur voor weggebruikers die zich dichtbij de voorzijde van het voertuig bevinden.

Waarschuwing voor het openen van het portier waarschuwt de chauffeur bij het openen van de cabineportieren voor weggebruikers in de risicogebieden aan de zijkant van het voertuig.

Ondersteuning bij het vermijden van zijdelingse aanrijdingen waarschuwt de chauffeur bij een poging om af te slaan of van rijstrook te veranderen wanneer andere weggebruikers naast het voertuig worden gedetecteerd.

7 manieren om de veiligheid te verbeteren

Rijden kan stressvol zijn en vereist snelle beslissingen en de juiste ondersteuning op het juiste moment. Hier zijn acht nieuwe of bijgewerkte ondersteuningssystemen die er zijn om chauffeurs te helpen de verkeersveiligheid naar een hoger niveau te tillen. Gebruiksvriendelijk ontworpen en aanwezig wanneer dat nodig is. Bekijk ze eens.

Bereid u voor op de toekomst. Lees meer over onze veiligheidskenmerken.

Informatiebladen downloaden Format PDF Size 3 MB

Klaar voor het volgende niveau?

Uw plaatselijke verdeler kan u helpen om het meeste uit het nieuws over veiligheid voor uw bedrijf te halen.

Verhalen en inzichten over veiligheid