Bespaar op heel eenvoudige wijze brandstof

Als chauffeur bent u mee bepalend voor het verbruik van uw truck. Wist u dat van alle transportenkosten ongeveer 1/3 de brandstofkosten zijn? Een percentje sparen hier en daar levert dus op het einde van de rit veel geld op. Dus hoe u rijdt, bepaalt de winst van uw bedrijf. 
Gebruik onze tips!

Volvo FH bandenspanning

Hou de bandenspanning op peil

Wist u dat iets simpels als de bandenspanning regelmatig controleren en op peil houden liters brandstof bespaart? Want lage bandenspanning beïnvloedt zeer sterk de levensduur en de slijtage van de banden. Ook het brandstofverbruik neemt hierdoor aanzienlijk toe. En zelfs het risico op ongelukken en pech verhoogt door een te lange bandenspanning.

  • -20% onderdruk = -20% minder kilometers
  • -20% onderdruk = +1,7% brandstofverbruik
  • Een bandenschade of reparatie onderweg kost al gauw meer dan €1.000
Volvo' FH

Laat uw moter niet stationair draaien

Wist u dat stationair draaien heel veel brandstof verbruikt? Probeer hier bewust mee om te gaan, en zo weinig mogelijk stationair te draaien, enkel als het echt nodig is.
Laat zeker ook een koude motor niet stationair draaien. Dat verbruikt al snel 7 à 8 liter per uur. Maak liever gebruik van de (optionele) motorverwarming of warm de motor op door rustig te rijden met een laag toerental.
Het aantal uren stationair draaien kan trouwens heel eenvoudig in Dynafleet worden opgevolgd.