Trucks

Volvo elektrische trucks, uw oplossing voor de toekomst

Denkt u aan een elektrische truck voor uw transporttaken in de stad? Wij ondersteunen u graag bij elke stap: van het bepalen van uw behoeften tot het creëren van een afgestemde oplossing om u op weg te helpen. Volvo Trucks is er om de transitie soepeler te laten verlopen. Zo gaan we samen voor stillere en schonere steden en een kleinere CO2-voetafdruk.

 

Deze voordelen geven we u alvast mee:


MEER RIJ- EN WERKCOMFORT
GROENER IMAGO VOOR UW BEDRIJF 
EFFICIËNTER TRANSPORT

Contactpersoon Electromobility

Hugo Seghers

Electromobility Manager

Contacteer

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit

Onze volledig elektrische oplossingen

Een gamma aan e-trucks, gemaakt voor de stad

Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric bieden we een complete reeks elektrisch aangedreven trucks voor al uw werkzaamheden in de stad. De e-trucks zijn geschikt voor distributie, afvalinzameling, bouwtransport en andere toepassingen in de stedelijke omgeving.

 

E-truck voor efficiënt en rendabel transport

Bij stedelijk transport en afvalinzameling ligt de nadruk meer op het transport van zware lading dan het afleggen van grote afstanden. De accucapaciteit van de e-trucks kan worden geoptimaliseerd voor een optimaal evenwicht tussen laadvermogen en actieradius. Dit vormt de basis voor efficiënt en rendabel transport en zorgt ervoor dat de impact op het milieu wordt beperkt.

 

E-truck model op maat van uw chauffeur

De Volvo FL en Volvo FE Electric zijn in diverse modellen verkrijgbaar voor verschillende transportopdrachten, bijvoorbeeld de Volvo FE met de Low Entry Cab. Die maakt in- en uitstappen makkelijker, vermindert de fysieke belasting en geeft de chauffeur een uitstekend zicht op het omringende verkeer.De Volvo Electric op ontdekking in Brussel

Met Volvo Trucks krijgt u de transportoplossing die is gemaakt voor uw specifieke transportbehoeften. En we stemmen die af op uw opdrachten en uw routes.

Maak uw keuze uit het ruime aanbod elektrische trucks

Elektrische trucks voor zwaar transport

Elektrische trucks voor middelzwaar gebruik

Met uw elektrische truck tot aan elke deur

 

U rijdt rechtstreeks binnen in magazijnen in plaats van buiten te moeten blijven, dus ook meer comfort voor uw chauffeurs. Slank uw logistiek af en open mogelijkheden voor nieuwe, efficiënte workflows.

 

Elektrische trucks, een bewuste keuze voor duurzaamheid

De keuze voor elektrisch betekent ook stiller en schoner rijden. Een groot voordeel als u in woonwijken en stedelijke omgevingen werkt. Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric krijgt u alles in één pakket.

Een duurzaam imago

Wanneer u uw goederen aflevert, vertegenwoordigt u ook een merk. Iedereen weet dat transport van invloed is op het milieu. Met elektrische vrachtwagens krijgt u de kans om de wereld te laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt, in elke stap van de toevoerketen. Bent u klaar om stelling te nemen?

 

Betere werkomgeving voor uw chauffeurs

U merkt een groot verschil; zowel in de cabine als tijdens het werken rondom de truck. Het geluid en de trillingen in de cabine zijn veel minder. Het rijden verloopt echt soepel en zonder stress. Alles bij elkaar zorgen de stillere werking en de schonere lucht voor een betere omgeving voor uw medewerkers en de mensen op straat.

 

Schoner én vlotter elektrisch rijden in de stad

Een elektromotor levert direct het maximale koppel, wat een uiterst soepele en naadloze afgifte van vermogen geeft. Dit is ideaal voor stoppen en wegrijden, wat kenmerkend is voor stedelijk vervoer.Stilte in de stad dankzij de e-trucks

Kiezen voor elektrisch betekent ook stiller werken. Het geluidsniveau van een elektrische truck die langsrijdt, ligt 10 dB lager dan van een traditionele truck. Voor het menselijk oor is dat de helft van het geluidsniveau. Bij stilstand is het geluid nauwelijks meetbaar. Stel u voor wat elektrificatie betekent voor de werkomgeving en de geluidsoverlast in steden.

 

U wordt op en top ondersteund

Kiezen voor een elektrische vrachtwagen is een investering voor de toekomst, zowel in financieel opzicht als voor uw imago. We beginnen altijd met een grondige analyse van uw behoeften om een compleet op u afgestemde oplossing te kunnen leveren. Kiezen voor elektrisch rijden, is meer dan enkel nieuwe trucks kopen. Alles begint met een analyse van wat u wilt bereiken.

 
1. Analyse van uw werkzaamheden

Hoe zien uw opdrachten eruit en wat zijn uw eisen? Welke goederen vervoert u en over welke afstanden? Hoe zit het met de vereisten aan capaciteit en het aantal stops? Waar gaat u rijden en wanneer? Hoe gedetailleerd is uw routeplanning? Zijn er oplaadpunten langs uw routes? We houden rekening met het gehele toepassingsgebied om de beste oplossing te kunnen bieden.

 

 

2. Elektrische trucks specifieren

Zodra we antwoorden hebben, kunnen we een oplossing opstellen voor uw behoeften. Hoe kunnen we voldoen aan uw behoeften voor laadvermogen en actieradius om een maximale efficiency uit uw elektrische truck te halen?

Bekijk onze elektrische trucks

3. Elektrisch opladen

De actieradius en de oplaadmogelijkheden zijn waarschijnlijk uw grootste zorgen bij de keuze voor elektrisch. Een ingebouwde AC-oplader en een oplaadkabel worden meegeleverd, zodat u 's nachts kunt opladen. Voor snelladen is een extern oplaadstation vereist. Volvo Trucks werkt samen met leveranciers van laadstations om een infrastructuur voor opladen te verzorgen die aan uw behoeften voldoet.

 
 
 
4. Service en onderhoud van uw truck

Elektrische trucks vragen om ander en minder frequent onderhoud dan traditionele trucks. Er zijn wel andere functies die inspectie en onderhoud vereisen. Bij uw Volvo Trucks-dealer zijn er speciale onderhoudstechnici die zijn opgeleid om voor uw elektrische trucks te zorgen.

 

Als u eenmaal heeft gekozen voor elektrisch rijden, wordt het makkelijker de vervolgstappen te nemen. We zijn er om u te ondersteunen met de juiste oplossingen.

Wilt u graag een uitgebreide analyse? Onze specialisten nemen graag contact met u op

Hugo Seghers

Electromobility Manager

Neem nu contact op

Veelgestelde vragen over Volvo Elektrische trucks

Ten eerste stoten ze geen uitlaatgassen uit. Het betekent dat u de luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert als u kiest voor een elektrische truck in plaats van een truck met verbrandingsmotor. In de tweede plaats zijn ze stiller. Geluidsvervuiling is een groeiend probleem in stedelijke gebieden, en elektrische trucks dragen bij aan stillere steden. Ten slotte is het rijden met een elektrische truck in stadsvervoer met veel starten en stoppen heel gemakkelijk.

We stemmen elke elektrische truck af voor de specifieke transportopdracht en routes. De accucapaciteit wordt geoptimaliseerd, zodat u de truck kunt opladen wanneer u die niet nodig heeft en altijd beschikt over een opgeladen truck wanneer u die wel nodig heeft. De Volvo FL Electric heeft een actieradius tot 300 km voor distributietransporten.

Omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten, zijn de wagens inzetbaar op overdekte terminals en stedelijke gebieden waar een nul uitstoot geldt. En omdat ze stiller zijn, zijn ze ook inzetbaar op tijdstippen waarop restricties voor de geluidsniveaus gelden.

Fantastisch. Heel makkelijk. Achter het stuur heeft u meteen de beschikking over een hoog koppel en gelijkmatig vermogen. Ideaal voor transporten met veel starten en stoppen. Lage geluids- en trillingsniveaus betekenen een goede werkomgeving.

Ja, die zijn er. Onze elektrische trucks zijn bedoeld voor stedelijk gebruik waar de transportcycli voorspelbaar zijn, zoals distributie, afvalinzameling en lichte bouwtransporten.

De voordelen van electromobiliteit

STILLERE STEDEN
Elektrische trucks veroorzaken minder geluid en dragen bij aan stillere steden.

VERBETERDE LUCHTKWALITEIT
Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en helpen dus om de luchtkwaliteit te verbeteren.

BETERE DOORSTROMING

Stille en schone trucks zijn ook buiten de drukke uren welkom in stedelijke gebieden en milieuzones.

MEER RIJ- EN WERKCOMFORT
Het lage geluidsniveau en de trillingsvrije werking zorgen voor een rustgevende werkomgeving voor de chauffeur

VERSTERKT HET GROENE IMAGO VAN UW BEDRIJF                        
Steeds meer verladers vinden duurzaam en schoon transport belangrijk. Bovendien versterken elektrische trucks uw duurzaam image.

EFFICIËNTER TRANSPORT
Een distributietruck heeft meer dan tien keer de laadcapaciteit van een doorsnee bestelwagen.

BIJDRAGE AAN MILIEU- EN KLIMAATDOELSTELLINGEN
Elektrische voertuigen leveren een grote bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen NOx, fijnstof en CO2 en daarmee aan het behalen van de milieu- en klimaatdoelstellingen.

Test onze elektrische truck

WILT U EEN ELEKTRISCHE TRUCK TESTEN?