Trucks

Verklein uw ecologische voetafdruk met voertuigen op gas

Bent u op zoek naar een kleinere ecologische voetafdruk, hoge prestaties en een groot bereik? Bekijk onze met gas aangedreven voertuigen eens van dichterbij. Ze zijn geschikt voor allerlei taken: van afvalinzameling en distributievervoer tot veeleisend langeafstandstransport. Ze rijden op CNG of LNG, wat geproduceerd wordt uit biogas of aardgas, afhankelijk van de beschikbaarheid. Met een goede toevoer van brandstof wereldwijd en het potentieel om uw CO2-voetafdruk met tot wel 100% te verkleinen bij gebruik van bio-LNG en HVO, bieden ze een soepele overgang naar ecologisch duurzaam transport.

Onze met gas aangedreven voertuigen

Voor stedelijk transport, zoals afvalinzameling en distributie, is de lichte en veelzijdige Volvo FE CNG beschikbaar, die een actieradius tot 400 km biedt op gecomprimeerd biogas of aardgas. Voor regionaal en internationaal transport zijn de Volvo FM op gas en de Volvo FH op gas geschikt, met een actieradius tot 1000 km en hoge prestaties op vloeibaar biogas of aardgas.

Wat is CNG?

Biogas en aardgas dat onder hoge druk is samengeperst, wordt verkocht als respectievelijk bio-LNG en CNG. Onze trucks op CNG leveren voldoende vermogen, koppel en bereik voor veeleisend distributietransport en afvalinzameling. Bij gebruik van gecomprimeerd biogas kan de CO₂-uitstoot tot 70% worden verminderd.

Wat is LNG?

Biogas en aardgas dat vloeibaar is gemaakt door het op een lage temperatuur te brengen, wordt verkocht als respectievelijk bio-LNG en LNG. Wanneer het gas vloeibaar wordt, neemt het volume af, wat het mogelijk maakt voldoende brandstof aan boord te hebben voor lange afstanden. Het netwerk van tankstations wordt in heel Europa uitgebreid mede door steun van de EU. Dit betekent dat gas veel mogelijkheden biedt als vervanging van diesel in trucks. Bij het gebruik van bio-LNG (biogas) wordt de CO₂-uitstoot met 100%* verminderd.

*Het betreft hier de uitstoot van het voertuig over lange afstanden, de zogenaamde "tank-to-wheel" (TTW), op biogas samen met HVO, in vergelijking met een voertuig dat Europese standaarddiesel gebruikt.

Klaar om op gas te rijden?