×

Verklein uw ecologische voetafdruk met trucks op LNG

Zoekt u een kleinere ecologische voetafdruk en lagere brandstofkosten voor uw transporten? Bekijk onze trucks eens van dichterbij. Ze zijn geschikt voor allerlei taken: van afvalinzameling en distributievervoer tot veeleisende regionaal en internationaal transport. En ze zijn verkrijgbaar in versies die kunnen worden aangedreven op CNG of op LNG, geproduceerd uit aardgas of biogas naargelang van de beschikbaarheid. De levering van brandstof stelt geen enkel probleem op wereldniveau en u kunt bovendien uw CO2-voetafdruk verminderen met 20*-100%***. Onze trucks bieden dus een ideale mogelijkheid om over te stappen naar een ecologisch duurzaam transport.

Onze trucks op CNG en LNG

Voor stedelijke transporten, zoals vuilnisophaal en distributies, is de lichte en veelzijdige Volvo FE CNG beschikbaar, die een actieradius tot 400 km biedt op gecomprimeerd aardgas of biogas. Voor regionaal en internationaal transport zijn de Volvo FM LNG en de Volvo FH LNG geschikt, met een actieradius tot 1000 km en hoge prestaties op vloeibaar aardgas of biogas.

Wat is CNG?

CNG is aardgas of biogas dat onder hoge druk wordt gecomprimeerd en opgeslagen in de tanks van de truck. Onze trucks op CNG leveren voldoende vermogen, koppel en bereik voor veeleisende transporten als distributie en vuilnisophaal. Bij gebruik van gecomprimeerd biogas kan de CO2-uitstoot tot 70% worden verminderd**.

Wat is LNG?

LNG is aardgas of biogas dat vloeibaar is gemaakt door het naar een lage temperatuur te brengen. Wanneer het gas vloeibaar wordt, neemt het volume af, wat het mogelijk maakt voldoende brandstof aan boord te hebben voor lange afstanden. Het netwerk van LNG-tankstations wordt in heel Europa uitgebreid mede door steun van de EU. Dit betekent dat LNG grote mogelijkheden heeft als vervanging van diesel in trucks. Onze trucks op LNG die op fossiel aardgas rijden, verlagen de CO2-uitstoot met 20%* vergeleken met diesel. En bij het gebruik van biogas wordt de CO2-uitstoot verminderd met 100%***.

* Het gaat hierbij om de uitstoot van het voertuig tijdens lange afstanden, het zogenaamde "tank-to-wheel", in vergelijking met een vrachtwagen die Europese standaarddiesel gebruikt.

***Het betreft hier de uitstoot van het voertuig op lange afstanden, de zogenaamde "tank-to-wheel" (TTW), op biogas samen met HVO, in vergelijking met een vrachtwagen die Europese standaarddiesel gebruikt.

Klaar om op gas te rijden?