Volvo Trucks

België

×

Verklein uw ecologische voetafdruk met trucks op LNG

Zoekt u een kleinere ecologische voetafdruk en lagere brandstofkosten voor uw transporten? Bekijk onze trucks eens van dichterbij. Ze zijn geschikt voor allerlei taken: van afvalinzameling en distributievervoer tot veeleisende regionaal en internationaal transport. En de trucks zijn verkrijgbaar in versies die rijden op CNG of LNG dat is geproduceerd uit aardgas of biogas, afhankelijk van de beschikbaarheid. Met een goede wereldwijde beschikbaarheid en de mogelijkheid om uw CO2-voetafdruk te verminderen met 20-100% *, bieden de trucks een soepele overgang naar ecologisch duurzaam vervoer.

Trucks op LNG verminderen de uitstoot en verlagen de brandstofkosten.

Onze trucks op CNG en LNG

Voor stedelijke transporten, zoals vuilnisophaal en distributies, is de lichte en veelzijdige Volvo FE CNG beschikbaar, die een actieradius tot 400 km biedt op gecomprimeerd aardgas of biogas. Voor regionaal en internationaal transport zijn de Volvo FM LNG en de Volvo FH LNG geschikt, met een actieradius tot 1000 km en hoge prestaties op vloeibaar aardgas of biogas.

CNG is compressed natural gas or biogas, offering lower emissions.

Wat is CNG?

CNG is aardgas of biogas dat onder hoge druk wordt gecomprimeerd en opgeslagen in de tanks van de truck. Onze trucks op CNG leveren voldoende vermogen, koppel en bereik voor veeleisende transporten als distributie en vuilnisophaal. Bij gebruik van gecomprimeerd biogas kan de CO2-uitstoot tot 70% worden verminderd**.

LNG is natural gas or biogas that's been liquefied and offfers a huge potential as substitute for diesel fuel.

Wat is LNG?

LNG is aardgas of biogas dat vloeibaar is gemaakt door het naar een lage temperatuur te brengen. Wanneer het gas vloeibaar wordt, neemt het volume af, wat het mogelijk maakt voldoende brandstof aan boord te hebben voor lange afstanden. Het netwerk van LNG-tankstations wordt in heel Europa uitgebreid mede door steun van de EU. Dit betekent dat LNG grote mogelijkheden heeft als vervanging van diesel in trucks. Onze trucks op LNG die op fossiel aardgas rijden, verlagen de CO2-uitstoot met 20%* vergeleken met diesel. En bij het gebruik van biogas wordt de CO2-uitstoot verminderd met 100%*.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

** Hieronder valt de uitstoot van de productie en het gebruik van de brandstof voor 'well to wheel'.

Klaar om op gas te rijden?