Trucks

Wijnand Van den Brink
2023-03-23
3 min
Elektrisch rijden
Author
Wijnand Van den Brink
Manager Special Products & Innovation

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor chauffeurs?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is een elektrische truck stil en stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Dit komt niet alleen medeweggebruikers, maar zeker ook de werkomgeving van chauffeurs ten goede.

 

 • Stiller.
  Elektrische trucks geven aanzienlijk lagere geluidsniveaus en minder geluidsgerelateerde verontreiniging. Een Volvo FL Electric produceert bijvoorbeeld 10dB minder lawaai dan een reguliere truck op diesel. Dit is een voordeel voor de inwoners van bijvoorbeeld steden, maar ook een voordeel voor chauffeurs. Een stillere truck biedt tenslotte een comfortabelere werkplek.
   
 • Minder stress en oponthoud.
  Ook maken stillere trucks het mogelijk om taken buiten de drukke uren en venstertijden uit te voeren, zoals in de vroege ochtend, laat in de avond of zelfs 's nachts. Dit vermindert de belasting op de wegen tijdens de spitsuren en zorgt ervoor dat chauffeurs van elektrische trucks kunnen doorwerken zonder stress van files of ander oponthoud te ervaren.
   
 • Geen schadelijke uitlaatgassen.
  Doordat een elektrische truck geen schadelijke emissies uitstoot, bevordert hij het werkklimaat van chauffeurs. Zij hebben immers niet meer te maken met uitlaatgassen als ze buiten het voertuig actief moeten zijn. Dit komt de gezondheid van chauffeurs ten goede.
   
 • Goede rijprestaties.
  Daarnaast wordt de rijervaring van een elektrische truck door chauffeurs als plezierig ervaren. Een elektrische truck beschikt over volledig vermogen en koppel vanuit stilstand. Ook zijn er aanzienlijk minder vibraties van de aandrijflijn. Zaken die de rijervaring ten goede komen.

De actieradius kan voor chauffeurs een punt van zorg zijn en bijkomende stress opleveren. Een chauffeur kan door zijn of haar rijstijl echter bepalen hoeveel energie wordt teruggewonnen. Door middel van een rij-training kunnen chauffeurs leren het accuverbruik positief te beïnvloeden. De ervaring leert dat actieradius voor veel segmenten geen belemmering hoeft te zijn.

Chauffeurs die met een elektrisch voertuig hebben gereden, zijn overweldigend positief. Verwacht wordt dan ook dat elektrische voertuigen een stimulans kunnen geven aan het aantrekken en behouden van chauffeurs. Zeer gunstig in een sector met een grootschalig chauffeurstekort.

Of neem contact op met onze Electromobility manager

Hugo Seghers

Neem nu contact op